Creatief & Knutselen DIY Pasen

{ DIY } | Een bloesem Paastak met gerecyclede materialen

{ DIY } | Een bloesem Paastak met gerecyclede materialen
Anne

Deze makkelijke en leuke Paas DIY is ook nog eens duurzaam! Ik gebruikte materialen die namelijk al in huis waren. Van oude takken en rondslingerende pompons van mijn dochter maakte ik deze bloesem Paastak. Een snelle en makkelijke DIY om je huis in Paassfeer te krijgen.

Een bloesem Paastak maken

Pasen: voor velen het feest van de lente! Nieuw leven komt er aan met lammetjes in de wei en vogels die fluiten. Ik heb het idee dat wij in Nederland Pasen steeds uitgebreider gaan vieren. En naast het traditionele paasontbijt zie je ook steeds meer huizen in paassfeer. Nog even en we krijgen ook paasverlichting bij de Action gok ik. Van die lichtgevende konijntjes enzo. Als de lente komt koop ik graag een bloesemtakken die ik in een vaas zet. Maar wat doe je met deze takken als ze uitgebloeid zijn? Wist jij dat je ze heel goed kunt bewaren en laten indrogen? Dat is ook helemaal hot op het moment, droogbloemen en takken.

De takken voor deze Paastak die ik gebruikt heb zijn van vorig jaar . Nadat de bloesem was uitgekomen heb ik deze takken in de garage gelegd. Ik gebruik deze takken regelmatig voor nieuwe decoratie doeleinden. Met de kerst heb ik ze gebruikt om mijn kerststerren aan te hangen en als ik mijn kunstbloemen neerzet steek ik er ook dit soort takken tussen om een meer natuurlijk effect te krijgen. In mijn garage had ik inmiddels wel heel veel takken en twee van deze takken heb ik nu gebruikt voor deze Paastak DIY. Wij gaan nieuwe bloesemtakken maken van deze oude takken! Ik laat jullie zijn hoe je deze bloesemtakken maakt

Benodigdheden:

  • Oude takken in een mooie vorm naar keuze. Dit kan een tak uit het bos zijn, of een oude die je nog had liggen. Als je nieuwe takken wil gebruiken, laat ze dan eerst een weekje indrogen.
  • Pompon bolletjes van 3 mm
  • Veertjes
  • Paaseieren
  • Vaas
  • Lijmpistool

{ DIY } | Een bloesem Paastak met gerecyclede materialen

Hoe maak je de bloesem Paastak

Een lijmpistool is eigenlijk een must. Je kunt deze al voor een euro of vijf kopen bij de action of via bol.com. Veertjes en pompons kun je goedkoop bij diverse hobbyzaken of ook weer online bij bol.com.
Kies bij voorkeur een leuke kleurmix van je pompons. Ik gebruikte roze tinten om het zo het meest op bloesem te alten lijken. Je kunt ook mooie geel tinten gebruiken om in de paassfeer te blijven. Of uiteraard alle kleurtjes mixen. Alleen dan lijkt het niet echt meer op bloesem natuurlijk!
Lijm op ieder knopje, op het uiteinde van je tak een klein pompon. Met een lijm pistool gaat dut dus super easy. Met gewone lijm moet je ieder balletje vasthouden tot het een beetje droog is.

maak een bloesem Paastak met

Versieren maar!

Laat het even drogen en haal dan alle lijmdraden weg. Zet de tak in de vaas, soms kan het nodig zijn om je vaas te verzwaren. Dit kan met decoratiezand of zoals wij deden met heel veel chocolade paaseitjes: ziet er ook super leuk uit!

Dan is het tijd om je tak te versieren. Hiervoor gebruiken we veertjes en eieren. Ik gebruikte witte eieren die ik kocht bij de Wibra. Kinderen vinden het ook erg leuk om  eieren te  versieren en er in te hangen. De veertjes heb ik los in de takken er tussen gelegd en door de oogjes van de eieren gehaald.
En zo heb je een super leuke Paastak in elkaar geknutseld en is het lekker Pasen in je interieur!

Na Pasen kun je de Paastak weer aftuigen. Erg leuk is het om hier dan kunst bloemen tussen te zetten! Zo heb je langer plezier van je eigen Bloesem Paastak DIY.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Bloesem Paastak DIY op Pinterest bewaren ♥

Deze gemakkelijke en leuke Bloesem Paastak DIY is ook nog eens duurzaam! Knutsel deze leuke Paastak om de Paassfeer in huis te krijgen.

Lees ook:
Knutsel dit leuke Paasstukje
Knutsel een Paashaas van je eenzame sokken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.