Pasen Voeding en gezondheid

De ultieme Paasbrunch met kinderen tips!

De ultieme Paasbrunch met kinderen tips!

Het is inmiddels een hele fijne traditie geworden hier in huis: een Paasbrunch met de familie. Opa en Oma, de kinderen en mijn man en ik hebben ieder jaar een gezellige Paasbrunch. Ga jij voor de eerste keer een Paasbrunch organiseren en ben je op zoek naar tips? Dan zit je hier goed: ik help je er door heen met de ultieme Paasbrunch met kinderen tips!

Kinderproof Paasbrunch hapjes

Het belangrijkste onderdeel van een Paasbrunch zijn natuurlijk de hapjes. Want bij een brunch draait het nu eenmaal met name ook om lekker eten. Aangezien je met kinderen gaat brunchen, ga je er voor zorgen dat je allerlei lekkere hapjes hebt waar de kinderen blij van worden. Jumbo heeft voor jou al een heel aantal populaire Paasbrunch producten gesorteerd. Daarnaast deel ik hier graag met je welke Paasbrunch hapjes hier bij de kinderen goed in de smaak vallen:

 • Gekookte eitjes. Onmisbaar natuurlijk bij een Paasbrunch! Kook ‘s ochtends (ongeveer een uur voorafgaande aan de brunch) de eitjes, zodat ze tegen de tijd dat je gaat brunchen voldoende afgekoeld zijn voor de kinderen.
 • Eiersalade. Als je slim bent, kook je net wat meer eitjes dan je nodig hebt voor de gewone gekookte eitjes. Van deze eitjes maak je een lekkere eiersalade. Hoeveel eitjes je hier extra voor maakt, ligt natuurlijk aan het aantal mensen dat komt brunchen, maar voor vier personen houd ik meestal 6 eieren aan.
  Een eiersalade kun je super simpel zelf maken: de gekookte eitjes snijd je in hele kleine stukjes (handig met een eiersnijder), je snijdt een paar augurken en uitjes klein en deze roer je erdoor heen. Een flinke lepel mayonaise en een snufje zout, en klaar is je eiersalade! Als je er van houdt, kun je er nog een beetje kerriepoeder doorheen mengen.
 • Een soepje. Maak een lekker licht soepje, bijvoorbeeld groentesoep. Dat is lekker licht voorafgaande aan de brunch en de kinderen krijgen zo nog mooi wat groenten binnen. Een groentesoep is ook een van de meest simpele soepen om te maken, dus je bent zo klaar!
 • Afbakbroodjes. Ik vind het zelf altijd leuk om in de supermarkt afbakbroodjes in Paas-thema te kopen. Meestal zijn ze in konijn-vormpjes. Ik moet bekennen dat onze kinderen er ieder jaar geen of hoogstens één op eten, maar ik heb ze er dan ook vooral bij omdat het er zo leuk uit ziet.
 • Mini krentenbolletjes of gewone boterhammen. Natuurlijk is het afhankelijk van met hoeveel personen je bent, maar als je met zes of meer mensen bent, vergeet dat niet ook het gewone brood.
 • Crackers en beschuitjes. Dat vinden kinderen vaak wel erg lekker als afwisseling voor ‘gewoon’ brood.
 • Vleeswaren. Zet een paar vleeswaren op tafel waarvan je weet dat de kinderen ze lekker vinden.
 • Zoetbeleg. Natuurlijk mag ook het zoete beleg niet ontbreken. Ook hier geldt dat er vaak voor Pasen in de supermarkten speciaal Paas-beleg te koop is. Denk aan hagelslag met mini paaseitjes erin.
 • Hap-slik-weg groenten. Ideaal om op tafel erbij te zetten: hier altijd een groot succes want er wordt altijd volop van gesnoept. Lekkere snoeptomaatjes, gesneden paprikareepjes en komkommerplakjes. Ook een zelfgemaakte fruitsalade (met aardbeien, druiven, meloen, enzovoorts) doet het hier altijd enorm goed.
 • Sapjes. Vergeet het drinken niet! Voor de kinderen halen we altijd een vers sapje of persen we zelf sinaasappelsap. Lekker én gezond!

Paasbrunch activiteiten met kinderen

Vergeet niet om naast al het eten óók vermaak voor de kinderen te regelen. Een Paasbrunch duurt vaak toch wel zo’n anderhalf tot twee uur en dat is voor kinderen erg lang. Daarom essentieel om een paar leuke en simpele Paasbrunch activiteiten voor kinderen voor te bereiden!

 • Placemat versieren. Leg voor de kinderen een leeg blad of een kleurplaat als placemat neer. Op Pinterest vind je veel leuke Pasen-kleurplaten. Zet kleurpotloden en stickers op tafel waarmee de kinderen kunnen gaan versieren. Wil je ze nog wat meer laten knutselen, dan heb ik in deze DIY nog een aantal leuke Paasknutsels voor kinderen voor je.
 • Eitjes versieren. Al jaren een groot succes bij ons in huis: met kleine Paasstickers de gekookte eitjes versieren. De eitjes worden allemaal helemaal volgeplakt met stickertjes, voordat ze gepeld en opgegeten worden. Er was eens een keer dat zelfs Opa eraan moest geloven: zijn hele gezicht en bril zaten onder de kuikentjes en konijntjes. Wat een pret hebben de kids toen gehad!
 • Paaseitjes zoeken. Natuurlijk mag deze activiteit niet ontbreken: Paaseitjes zoeken! Natuurlijk kijken de kinderen hier het meeste naar uit. We verstoppen de paaseitjes altijd in de achtertuin en gelukkig gaat dat qua weersomstandigheden vrijwel altijd goed. Nadat alle paaseitjes gevonden zijn, doen we ze op een grote hoop en worden ze eerlijk verdeeld. Zo krijgen alle kinderen even veel, want de grote jongens zijn nu eenmaal vaak wat sneller met het vinden van de eitjes dan de kleineren.

Je bent er klaar voor!

Met deze tips komt het met jouw Paasbrunch vast en zeker helemaal goed! Enjoy!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips voor een fijne Paasbrunch met kinderen op Pinterest bewaren ♥

Ga jij voor de eerste keer een Paasbrunch organiseren? Dan zit je hier goed: ik help je er door heen met de ultieme Paasbrunch met kinderen tips!

Uitgelichte foto via Shutterstock

Lees ook: Maak een leuke Paastak voor op tafel!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.