0 jaar 1 jaar Opvoeding & Ouderschap

De ideale luier bestaat NIET!

De ideale luier bestaat NIET!
Joyce

Met eentje nog in de luiers en de ander er al een hele tijd eruit, mag ik toch wel zeggen dat ik genoeg ervaring heb. Daarom vroeg ik mij af…. bestaat de ideale luier? In dit artikel lees je wat mijn kijk hierop is.

Testen van luiers

Kun je alle luiers met elkaar vergelijken? Er zijn zoveel verschillende merken en soorten. Als ik Google moet geloven denk ik van wel. Genoeg testen die ik voorbij zie komen. Zelfs de consumentenbond heeft er een test mee gedaan! En wat verbaast mij aan de tests? Ze komen allemaal op een ander advies! De meeste komen wel uit bij pampers, maar ook huggies en zelfs de oude kruidvat luiers komen als beste uit de test. Hoe kan dat?

Testen op verschillende manieren

Wanneer ik alle blogs en testen doorlees, merk ik gelijk dat ze op verschillende manieren testen. Bij de één komt er een baby aan te pas. De ander gebruikt zijn handen en water om de luier uit te testen. Maar wat is nu het beste? Elke baby is anders. Je hebt flinke baby’s, dunne baby’s. Baby’s met lekkere dikke billen, baby’s die bijna geen billen hebben. Grote baby’s, kleine baby’s. Ik denk dat het onmogelijk is om met één baby een test te doen. De consumentenbond heeft daarom verschillende baby’s gebruikt, maar is dat representatief?

Elke baby anders

Ik denk dat de ideale luier veel meer is dan of hij past en genoeg vocht opneemt. De ideale luier moet ook lekker zitten, zacht aanvoelen en geen geluid maken als de baby beweegt. Nu hoor ik je denken… geluid maken. Ja, luister maar eens goed. Sommige (vaak de goedkopere luiers) maken geluid. Vooral als ze erg plastic-achtig aanvoelen. Maar terug naar de baby’s. Ik had twee totaal verschillende baby’s. Wel allebei even lang, maar met een kilo verschil! En dat merk je wel in de luiers. Ze vielen wel allebei in dezelfde maat, maar mijn zoon lekte vaker door dan mijn dochter.  Van vriendinnen, die lichtere baby’s hadden, hoorde ik vaker dat ze doorlekten dan de vriendinnen met lekkere spekbaby’s.

Mijn ervaring

Voor allebei mijn kinderen heb ik in hun eerste weken Pampers gekocht. Pamper scoort al jaren goed en voelt, naar mijn mening, zacht aan. Goed om de eerste dagen mee te beginnen. Ik merkte dat mijn zoon regelmatig doorlekte. Vooral in de nacht wanneer hij langer achter elkaar ging slapen. Bumblies deden het beter bij hem. Mijn dochter heeft daar in tegen heel lang Pampers gebruikt. Toen ik over wilde stappen op een ander merk, werd ik gelijk “gestraft”. Van andere merken krijgt zij helaas luieruitslag. Ook merkte ik dat luierbroekjes bij mijn zoontje niet werkte en voor mijn dochter juist weer ideaal was.

Kosten

Luiers zijn er in alle soorten en dus ook met verschillende prijzen. Duur betekent niet direct dat het ook een betere luier is. Je moet gewoon kijken wat voor jou kind werkt. Zodra je de beste luier voor jóuw kind gevonden hebt, heb ik nog een handige tip voor je: kijk eens op luiergids.nl of op luiergids.be. Hier worden alle aanbiedingen in Nederland en België op bijgehouden en zo koop jij dus altijd voordelig je luiers!

Conclusie: de ideale luier bestaat niet

Na mijn onderzoek ben ik ervan overtuigd dat de ideale luier niet bestaat. Maar ik denk wel dat je de ideale luier voor jouw kind kan vinden. En ik geloof ook dat die ideale luier voor jouw kind ook kan veranderen. Je kind verandert immers ook. Het is niet alleen belangrijk dat die goed zit en vocht opneemt, maar ook dat je kindje er niet gevoelig voor is. Hou de billen van je kind goed in de gaten. Wel denk ik dat Pampers één van de betere is, maar de beste? Daar zou ik dan toch een test aan moeten wagen. 😉

Wat vind jij de beste luier? Welke gebruik je nu? Ik ben erg benieuwd hoe jullie hierover denken.

Met onderstaande afbeelding bewaar je dit artikel over de beste en ideale luier gemakkelijk op Pinterest.

Bestaat de ideale luier? In dit artikel geef ik mijn mening hierover. Er worden veel luiers gestest op vele websites, maar zijn luiertests betrouwbaar?

Lees ook: Wasbare luiers gebruiken of niet?


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.