Vakantie in Europa

Op de camping in Frankrijk: mijn favoriete vakantie!

camping luxe

Jaren geleden ging ik met mijn vriendin en haar ouders mee kamperen, in Frankrijk. Ieder jaar reden we naar Zuid-Frankrijk waar we eigenlijk altijd een sta-caravan huurden. Ik vond het gewéldig. We leerden zo snel veel leuke andere leeftijdsgenoten kennen, ieder jaar hadden we weer een top vakantie. Wat zo grappig is, is dat je vaak als ouder vakantie-tradities van vroeger overneemt. Het kan eigenlijk niet anders dan dat ik met mijn gezin een keer op campingvakantie naar Frankrijk ga. Super leuk om samen met hen vanaf de camping Frankrijk te verkennen, want het is een prachtig land en er is enorm veel te doen!

Met de vouwwagen

Ja, dat is een optie: met de vouwwagen op vakantie. Maar voor mij is het een no go. We zijn twee jaar geleden met een vouwwagen in Nederland op vakantie geweest. Het was voor één keer prima, maar niet voor herhaling vatbaar. Een vouwwagen is net geen tent, maar zo voelde het wel een beetje. Het opzetten kost behoorlijk veel tijd, maar dan heb je ook wat: een klein keukentje, een voorruimte en slaapcabines.

In een stacaravan

Een stacaravan vind ik prima: dat voelt best luxe! Geen tent of vouwwagen opzetten, maar gewoon je soort van huisje binnen stappen. Ik vind het wel belangrijk dat er een terrasje bij zit, want je moet natuurlijk op vakantie wel lekker buiten kunnen zitten! Ik kijk daarom altijd naar stacaravans op camping met een fijn zitgedeelte buiten.

Glamping

Een luxe verblijf heb ik wel oren naar hoor. Glamping, het lijkt me heerlijk! Bij glamping kun je bijvoorbeeld denken aan een privébadkamer bij je verblijf of een airco in je glamping-tent. Als je niet zo’n kampeerder bent, dan is dit wellicht dé oplossing voor jou. Zo heb je een beetje van beide werelden: je bent aan het kamperen, maar wel met een luxe tintje.

Entertainment op de camping

Naast het verblijf is er nog iets anders wat ik eigenlijk nog veel belangrijker vindt: de animatie op de camping. Ik vind het echt belangrijk dat er een groot aanbod aan activiteiten is, want mijn jongens vinden dat altijd het hoogtepunt van de vakantie! Houdt er wel rekening mee dat in Frankrijk het entertainment vaak ook in het Frans is. Voor onze jongens geen probleem: met wat gebarentaal snapten ze het ook wel een heel eind.
Op veel campings is er een breed aanbod van activiteiten en meestal ook afgestemd op leeftijden van kinderen. Met de kleinsten worden leuke spelletjes gedaan en met de oudere kinderen wordt er gevoetbald of een speurtocht gedaan.

Frankrijk verkennen

Zoals ik al aangaf is er enorm veel te doen in Frankrijk. Bekijk vooraf waar jouw favoriete camping in Frankrijk ligt en wat er in de buurt te doen is. Ik heb al gezien dat er bij de camping waar mijn oog op gevallen is, in de Ardeche, van alles te doen is. Van kanoën tot canyoning en van ziplinen tot het bezoeken van leuke weekmarkten. Daarnaast is het voordeel dat de Ardeche niet al te ver rijden is en je in een mooie groene omgeving zit. Maar goed, zo heeft ieder deel van Frankrijk weer haar eigen charmes en voordelen.

Ben jij al eens in Frankrijk wezen kamperen? Als je tips hebt, laat het hieronder in de reacties weten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.