Blogtips Huis & Tuin

Je werkplek zorgt voor inspiratie (als je het goed doet!)

Je werkplek zorgt voor inspiratie (als je het goed doet!)
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Vanaf maart 2020 ga ik bij de organisatie waar ik werk van parttime werken naar écht parttime werken: namelijk van 24 uur naar 10 uur. Dit met als reden om me meer te kunnen richten op mijn onderneming. Daarmee werd het ook noodzakelijk om een goede en fijne werkplek in te richten thuis. Daar vertel ik jullie in deze blog graag meer over.

Tijd voor verandering

Ik werk al ruim 13 jaar bij dezelfde organisatie: een stichting voor verstandelijk gehandicapten. Ik heb hier eerst zelf jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt en inmiddels alweer ruim 6 jaar op de HR-afdeling. Ik vind mijn werk en mijn collega’s super leuk, maar ik merkte ook dat ik met mijn onderneming erbij behoorlijk veel aan het werken was. Iets teveel misschien wel. Dus werd het tijd voor verandering. Ik ben super blij met de uitkomst, want nu kan ik op zowel mijn werk als thuis blijven doen wat ik leuk vindt.

Thuiswerken

Tot voor kort werkte ik thuis altijd aan de eettafel, met als gevolg dat ik na een dag werken vaak last had van mijn rug en nek. Niet best dus, zeker niet met het vooruitzicht dat ik nog meer thuis ga werken. Dus werd het tijd om een fijne werkplek in te richten thuis. Als eerste kocht ik een ideaal hoog-laag bureau van Ikea. Deze kun je gemakkelijk elektrisch verstellen en je kunt er ook staand achter werken. Erg fijn om dit af te wisselen met zitten.

werkplek foto

Inrichting

Voor mij is de inrichting van mijn werkplek wel echt belangrijk. Een mooie werkplek die bij je past zorgt voor inspiratie, en dat is wel zo handig als je voornamelijk bezig bent met schrijven. Als eerste zocht ik een mooi plantje uit en daarbij zocht ik een aantal gave posters uit. De kleuren van mijn werkplek zijn met name wit en roze, dus in die kleuren zocht ik ook posters en lijsten. De posters die ik gekozen heb vond ik bij Desenio. Zij hebben onwijs veel keuze en het allerfijnste: je kunt posters op kleur zoeken. Ik klikte dus heel simpel op de roze filter en zo kreeg ik alle posters met een roze tintje. Echt ideaal!

De posters op mijn werkplek

Als eerste heb ik gekozen voor een inspirerende quote, want: every blogger needs one! Wij bloggers houden nu eenmaal van teksten en quotes, dus die kan zeker niet missen op mijn bureau. ‘Make your story so beautiful, mermaids have trouble believing it’s true’. Ik hou ervan! Mocht je hem zoeken, deze poster heet ‘Your Story’. Verder wilde ik graag een leuke roze flamingo poster erbij, maar wel een kleine. Ook op formaat kun je gelukkig gemakkelijk filteren, waardoor je alle, in mijn geval, 13x18cm posters op een rijtje krijgt. Met roze tinten natuurlijk. Ik heb de Flamingo Aquarelle poster gekozen: simpel en strak.

Ik heb ook de Pastel Pink Palm Poster gekozen, eigenlijk om een beetje af te kunnen wisselen. De ene keer zet ik er de quote neer, de andere keer de palmboom. Gevoelsmatig past in de winter de quote beter en in de zomer de palmboom, vind ik.

Ik heb wel nog lang getwijfeld over de Candy Cactus Poster, want die vind ik ook super leuk en ik hou van cactussen, maar omdat ik al een plantje op mijn bureau heb staan, ben ik toch voor de andere posters gegaan.

Ik ben benieuwd wat je van mijn nieuwe werkplek vindt!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.