Creatief & Knutselen Valentijnsdag

Valentijnsknutsels voor kinderen: Pijl van Cupido en hartjes

Valentijnsknutsels voor kinderen: Pijl van Cupido en hartjes

Februari is begonnen en voor je het weet is het de dag van de liefde: Valentijnsdag. Hier in huis wordt bijna dagelijks geknutseld en de meisjes vinden het dan vooral leuk om met een thema aan de slag te gaan. Dit weekend hebben ze twee leuke Valentijnsknutsels uitgekozen en zelf gemaakt. Naast een Valentijnskaart knutselen gaan ze dus ook nog extra creatief aan de slag. Ik ben zelf wel heel benieuwd wie ze hier mee gaan verrassen.

Valentijnsknutsels

Als eerste hebben de dames gekozen voor de Pijl van Cupido.

Wat heb je nodig om de Pijl van Cupido te knutselen

– Dunne stok (kan ook een brede satéprikker zijn o.i.d.)
– Vouwblaadjes
– Schaar
– Potlood
– Lijm
– Washi tape (decoratief plakband).
– Veertjes

knutselen voor valentijnsdag kinderen hartje liefdespijl

Hoe maak je de Pijl van Cupido?

Als je een dunne stok hebt gevonden kan je aan de slag met het maken van twee dezelfde hartjes. Hiervoor kan je een sjabloon gebruiken, maar je kan het vouwblaadje ook een keer dubbel vouwen en dan een half hartje tekenen op de vouwlijn. Terwijl het vouwblaadje dubbel gevouwen blijft, knip je het halve hartje uit. Wanneer je deze open vouwt heb je een heel hartje.
Smeer de hartjes in met lijm en plak ze op elkaar met het uiteinde van de stok ertussen.

De andere uiteinde van de dunne stok smeer je in met lijm. Hier kan je nu de veertjes op plakken. Om er zeker van te zijn dat ze blijven zitten, wikkel je er washi tape omheen. Dit zorgt ook gelijk voor een leuk effect door de diverse kleurtjes tape die je kan gebruiken.
En klaar is de pijl van Cupido.

Gevouwen Hartjes knutselen

Cupido heeft natuurlijk wel een hart nodig waar hij zijn pijl op kan richten. Hier kozen de dames gevouwen hartjes voor.

Wat heb je nodig voor gevouwen Hartjes:
– Satéprikker
– Gekleurd papier
– Schaar
– Potlood
– Perforator of naald

Valentijnsknutsels voor kinderen: gevouwen hartjes maken met vouwblaadjes

Hoe maak je gevouwen hartjes?

Om te beginnen teken je een langwerpig hart. Dit gaat het makkelijkst door het papier een keer dubbel te vouwen en een half hartje te tekenen vanaf de vouwlijn. Het papier blijft dubbel gevouwen terwijl je het halve hartje uit knipt. Als je klaar bent vouw je het halve hartje open en heb je een heel hartje.
Dan begin je bij de onderkant van het hartje met vouwen. Je vouwt het puntje naar boven, draait het hartje om en vouwt het weer naar boven. Net zoals een trappetje.

Als het hartje helemaal gevouwen is maak je met de perforator een gaatje in elke vouw. Heb je geen perforator, vraag dan even aan mama of papa of die met een naald een gaatje wil prikken.
Heb je alle gaatjes gemaakt, dan prik je de satéprikker door de gaatjes heen en is je hartje klaar. Nu nog iets vinden waar je hem in kan prikken.

Bekijk hier meer leuke Valentijnsdag knutsels voor peuters.

Met onderstaande afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze Valentijnsknutsels voor kinderen op Pinterest bewaren ♥

Valentijnsknutsels maken met kinderen is super leuk! In dit artikel lees je een beschrijving voor het maken van de Pijl van Cupido en gevouwen hartjes.

Op zoek naar meer inspiratie? Knutsel leuke Valentijnshartjes. Verras je je liefje liever met iets lekkers? Maak Valentijns-chocolade!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.