10 jaar 11 jaar 12 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Recensie } | De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen

{ Recensie } | De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen
Linda - Go or No Go

Er is weer een nieuwe uitbreiding van onze favoriete kinderboekenreeks: De Waanzinnige Boomhut! De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen ligt nu in de winkels en toen onze jongens hoorden dat er weer een nieuwe te koop was konden ze niet wachten om hem te lezen!

tekening uit boomhutboek { Recensie } | De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen

Lezen én heel veel kijken

Eigenlijk zijn de De Waanzinnige Boomhut boeken zowel kijk- als leesboeken. Want behalve de tekst is er enorm veel te zien. Er zitten zoveel details in de tekeningen dat je er met gemak een paar minuten naar kunt kijken. Dat is dan ook zo leuk aan dit boek, want als je de tekeningen maar snel-snel en half bekijkt, heb je het boek in een uurtje of anderhalf-twee uit. Dan heb je natuurlijk een heel grappig verhaal gelezen, maar dan mis je echt heel veel!

boomhut 117 verdiepingen boek

De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen

Het lastige van het uitleggen waar een ‘De Waanzinnige Boomhut’ boek over gaat is dat het zó veel is, dat het niet uit te leggen valt. Het verhaal vliegt van een minipaardjesverdieping tot een slaapfeestkamer en van een onderbroekenmuseum tot een boomhutbezoekerscentrum. Maar…ik ga toch een poging doen om je de rode draad uit het verhaal toe te lichten. Komtie! Andy en Terry moeten van Meneer Grootneus, hun baas, een nieuw boek schrijven. Deze keer wil Terry graag het boek schrijven. Alleen het probleem is dat wanneer Terry dat gaat doen, hij bedenkt dat het boek gaat over een stip. Uiteindelijk gaat zijn hele verhaal alleen maar over stippen en strepen. En die stippen en strepen worden samen vormen. Het verhaal lijkt zo erg te worden, dat de verhalenpoltie achter Andy en Terry aan komt. Ze vluchten weg en belanden in hun nieuwe boomhut-verdiepingen. Door het verhaal heen beseft Andy dat het stippenverhaal van Terry eigenlijk nog best wel mee valt. Of zelfs misschien wel het onstomste stomste stippenverhaal ooit is! Zo ontstom, dat ze zelfs overwegen om er een nieuwe verdieping van te maken. Een non-stop-stippenverdieping. Maar die past niet meer in de huidige 117 verdiepingen.

boomhut boeken

De Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen

Jazeker! Het boek eindigt met het goede nieuws dat er in februari 2021 een nieuwe ‘De Waanzinnige Boomhut’ boek uitkomt, namelijk De Waanzinnige Boomhut van 130 verdiepingen! Lees HIER onze review van dit boek!

{ Recensie } | De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen

De Waanzinnige Boomhut van 117 verdiepingen facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Aantal bladzijdes: 377 pagina’s
  • Auteur: Andy Griffiths en Terry Denton
  • Verschijningsdatum: februari 2020
  • Adviesprijs: € 15,99 en online te koop

Ook van Andy en Terry:
De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen
De waanzinnige boomhut theatervoorstelling
Ontzettend Irritant

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 7 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.