1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar Boeken

Nijntje viert haar 65e verjaardag met Nijntjes voorleesfeest

Nijntje viert haar 65e verjaardag met Nijntjes voorleesfeest
De Nijhofjes

Voorlezen is een feestje, dat komt goed uit want Nijntje heeft ook iets te vieren. Namelijk haar 65e verjaardag. Speciaal voor haar verjaardag kwam er een nieuw boek uit: ‘Nijntjes voorleesfeest’. Hoewel Nijntje altijd het lief klein konijntje blijft, gaan haar verhalen al heel wat jaren terug. Nijntjes voorleesfeest bevat maar liefst 5 klassieke Nijntje verhalen. Ik groeide er in de jaren 80 mee op en al mijn kinderen zijn bekend met Nijntje. Wat maakt Nijntje nou zo speciaal? Je leest het in mijn blog!

Dick Bruna

De echte vader van Nijntje heet Dick Bruna. Dick Bruna werd geboren op 23 augustus 1927 in Utrecht als zoon van een uitgever. Hij schreef in 1955 het eerste Nijntje boek.
Opvallend is dat dit boek rechthoekig was, vandaag de dag kennen we alleen de vierkante exemplaren. Het eerste boek kreeg de titel Nijntje. Sinds 1963 zijn alle Nijntje boeken in een vierkante boekje verschenen.

nijntje voorlezen aan je kind

Waar komt Nijntje vandaan?

Er zijn twee verhalen bekend over de herkomst van werelds beroemdste konijntje. Zo zou Nijntje tot stand gekomen zijn nadat Dick Bruna met zijn zoontje een konijntje hadden gezien en een ander verhaal geeft aan dat Nijntje staat voor een pluche knuffel van zijn zoon. Wat wel vast staat is dat de toen nog 1 jarige zoon van Dick Bruna een bron van inspiratie is geweest.

Eenvoud

De bekende Nijntje boeken zijn eenvoudig. Het zijn vierkante boeken met allen rechts een plaatje en links een rijm bestaande uit 4 zinnen. Zijn tekeningen zijn simpel met dikke zwarte lijnen en primaire kleuren. De teksten bevatten overigens geen hoofdletters, kortom de boekjes zijn klein van woord en de tekeningen zijn eenvoudig en juist deze eenvoud zorgt er voor dat het boek voor kinderen duidelijk is.

Nijntje viert haar 65e verjaardag met Nijntjes voorleesfeest

Wat vinden wij van het Bundelboek Nijntjes voorleesfeest?

Als er iets is wat mij direct duidelijk werd aan dit voorleesboek is dat de kracht van Nijntje enorm groot is. Ik heb het boek samen met onze zoon Pipp (3) gelezen en hij was gelijk verkocht. Het leest makkelijk voor en de plaatjes zijn duidelijk. Ik besefte ook dat dit boek perfect aansluit bij een 3 jarige. Wij lezen elke dag voor en hoewel ik nooit het gevoel heb dat hij ons voorlezen niet begrijpt zet het boek van Nijntje mij wel aan het denken. De reactie van Pipp op dit boek was geweldig. Hij zat op schoot en zijn lipje ging hangen. Niet van verdriet, maar van ontspanning, een goed teken dus! Pipp werd meegenomen in het avontuur van het lief klein konijntje en wou het iets alle 5 verhalen in een keer voorgelezen hebben. Dit boek is groter dan alle andere Nijntje boeken en daarmee zijn de prenten ook groot, dit maakt het samen lezen nog leuker! Extra leuk detail, het boek heeft meerdere boekenleggers, allen in de bekende primiere Nijntje kleuren, welke je passend bij 1 van de 5 verhalen kan leggen, zo vindt je jouw favoriete verhaal snel terug! En het oogt ook nog eens leuk.

Lekker Nederlands

Wij gaan op zoek naar meer boeken van Nijntje, voor ons is het toch wel extra speciaal, we wonen immers in Duitsland en dit oer-Hollandse konijn geeft toch een lekker Nederlands tintje binnen de opvoeding thuis. Want Nijntje is voor ons meer dan een boek alleen, het is een stukje opvoeding doe we mee geven. Mee denken, rijmen, weg dromen bij de simpele plaatjes en zo lekker Nederlands!

Nijntje viert haar 65e verjaardag met Nijntjes voorleesfeest

Go or No Go

Het Nijntjes voorleesfeest is een absolute GO als je een boek zoekt voor je kleine. De kracht van eenvoud mag zeker beloond worden, door dit boek in huis te halen.

Nijntjes Voorleesfeest

De bundel Nijntjes voorleesfeest bevat de volgende 5 klassiekers :

  • Nijntje in de dierentuin (1963)
  • het feest van Nijntje (1970)
  • Nijntje op school (1984)
  • Nijntje huilt (1991)
  • koningin Nijntje (2007)

Leuke Nijntje weetjes:

  • Nijntje heet in het buitenland Miffy
  • Nijntje heeft een eigen museum in Utrecht
  • Nijntje / Miffy is in meer dan 50 talen uitgebracht
  • wereldwijd zijn er meer dan 85 miljoen boeken van Dick Bruno verkocht

Facts

Voorlezen is een feestje, dat komt goed uit want Nijntje heeft ook iets te vieren. Namelijk haar 65e verjaardag. Dat viert ze met Nijntjes voorleesfeest.


Lees ook:
Leuke Nijntje spelletjes
Kinderboeken-tag

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.