Huis & Tuin

5x mooie raamdecoratie voor de kinderkamer

gewone slaapkamer 5x mooie raamdecoratie voor de kinderkamer
Linda - Go or No Go

De slaapkamers van Daan en Jesse worden om de zoveel tijd gepimpt. Dan komt er een nieuw bureau, of een bed of een lamp. Deze keer was het de beurt aan de gordijnen. De vitrage die er tot nu toe hing was echt verouderd en zelfs aan het scheuren. Oftewel, kon echt niet meer. Dus tijd voor nieuwe raamdecoratie, alleen was het voor ons nog even een zoektocht naar welke raamdecoratie. Uit de volgende 5 soorten raamdecoratie voor de kinderkamer hebben we onze keuze gemaakt:

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn natuurlijk erg mooi, tijdloos en passen in ieder interieur. Je kunt houten jaloezieën op maat laten maken en zo passen ze dus ook voor de raam bij je zoon of dochter op de kinderkamer. De reden dat ik voor houten jaloezieën zou kiezen is 100% de uitstraling. Je kunt bij houten jaloezieën kiezen uit bijvoorbeeld bamboe of lindehout. Iedere houtsoort heeft zijn eigen kenmerken en het is natuurlijk een kwestie van smaak welke je het mooiste vindt passen.

Plisségordijn

Een plisségordijn heeft als voordeel dat je hem aan zowel de onderkant als de bovenkant kunt instellen zoals je wil. Je kunt bijvoorbeeld boven een strook licht door laten komen en tegelijkertijd onder ook. Zo blijft het lekker licht in de slaapkamer, maar zorg je er wel voor dat mensen niet zomaar binnen kunnen kijken.
Er is ook weer verschil in de plisségordijnen onderling. Zo heeft de ene een trekkoord en de ander kun je met de hand zelf omlaag en omhoog doen. Ik vind de plisségordijnen persoonlijk in de huiskamer niet zo mooi, maar in de slaapkamer dan weer wel. Maar ook hier geldt: een kwestie van smaak!

Rolgordijn

Een rolgordijn kun je ook voor de raam hangen, maar het nadeel aan een rolgordijn is dat je hem overdag waarschijnlijk open wil hebben voor het licht. En als je hem open doet, dan mis je weer vitrage voor de raam. Een rolgordijn is daarom vaak met name bedoeld als verduistering, oftewel voor tijdens het slapen, als je daarnaast nog een ander soort vitrage of raamdecoratie hebt.

Duo rolgordijn

Dat is trouwens wel weer nét iets anders met een duo rolgordijn. Hiermee kun je namelijk lichtinval creëren, omdat er om en om een strook in zit waar licht door heen kan komen. Deze hebben wij zelf beneden in onze huiskamer en zijn op die plek wat ons betreft ook echt ideaal én mooi.

Gordijnen

Tot slot kun je natuurlijk kiezen voor gewone gordijnen. Als je een rolluik hebt dat verduisterend is voor ‘s nachts, kun je kiezen voor siergordijnen. Deze kun je gewoon dicht laten, zodat ze alsnog voldoende licht doorlaten. Als je geen rolluik hebt en dus kiest voor verduisterende gordijnen, dan is het wel weer handig om voor overdag andere raamdecoratie te hebben zoals plisségordijnen of vitrage.

Welke raamdecoratie voor de kinderkamer kozen wij?

Zelf hebben wij gekozen voor de plisségordijnen. Het is een gemakkelijke oplossing, staat speelt, je kunt er een fijne lichtinval mee creëren en ze zijn goed zelf op maat te maken. Het is overigens niet de mooiste optie wat mij betreft, want ik vind persoonlijk de houten jaloezieën nog mooier, maar vanwege het gemak zijn we toch voor de plisségordijnen gegaan. En de jongens zijn er blij mee, dat is natuurlijk het belangrijkste!

Voor welke optie zou jij gaan?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.