4 jaar Verjaardag & Traktaties

Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen

Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen

Dan ineens gaan ze bijna naar school! Vier jaar!  Wat een mijlpaal. Bij een verjaardag horen natuurlijk cadeautjes, maar wat moet je dit jaar weer geven? Ik zet de leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen op een rijtje voor je. Want wat vind een 4-jarige jongen leuk?

Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen

1. Tiptoi voor een 4-jarige

Deze tip kreeg ik ooit eens van iemand en wat ben ik er blij mee! Er wordt nog steeds volop gebruik van gemaakt want je kunt er veel aan uitbreiding van bijkopen. Tiptoi is een interactief leersysteem van Ravensburger. Er zijn puzzels, boeken en spelletjes van te vinden. Er zit een speciale pen bij en als je hiermee de afbeeldingen of stukken tekst aantikt klinken er bijbehorende geluiden, teksten of muziekjes.
Zo kunnen ze spelletjes doen, leren ze van alles over verschillende onderwerpen en zijn ze echt bezig.
Je hebt deze sets voor verschillende leeftijden en in verschillende thema’s. Voor de kleintjes is er bijvoorbeeld een thema dieren waarbij er TipToi sets zijn in allerlei uitvoeringen. Het zijn een soort puzzels die je op verschillende manieren kunt maken en er worden ook andere spelletjes mee gespeeld. Ook is er een TipToi boek: “Bij ons thuis“. Een zeer uitgebreid thema wat je kindje van alles leert over alles rond het huis en de familie. Leuk om samen te doen, maar ook voor je kindje alleen om zich lekker mee te vermaken.
(Lees hier ook onze reviews van TipToi Bij ons thuis, klokje rond en eerste letters, wereldatlas en de boerderijset)

2. Tangram bordspel junior

Dit heeft mijn zoontje destijds gekregen van de opvang. Wat een leuk setje is dit! Mijn zoontje is enorm dol op bouwen en puzzelen dus dit is de perfecte combinatie. Je kunt er de meest uiteenlopende figuren van maken. Van schattige dieren tot grote raketten! Voor ieder wat wils dus. Zo leren ze ook ruimtelijk inzicht ontwikkelen en ze zijn creatief bezig met iets nieuws maken.

Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen

3. Leren lezen als leuk cadeau voor een 4-jarige jongen

Dit is een koffer waarin kaarten zitten. Deze kaarten schuif je aan de linkerkant terwijl er aan de rechterkant allerlei letters te vinden zijn. De letters moet je plaatsen op de kaarten links. Alleen de juiste letter past op de juiste plek, want elke letter heeft een bepaald patroon aan puntjes achterop. Dat maakt dit echt ideaal! Ook zitten er in de kaarten verschillende moeilijkheidsgraad waardoor ze echt in ontwikkeling blijven. Daarnaast is het ook een erg makkelijk koffertje om mee te nemen. Je hebt deze koffertjes trouwens in meer versies, zoals ik leer rekenen en ik leer schrijven.

4. Kid K’NEX

Bij een vriendje heeft hij met gewone K’NEX gespeeld maar dit is helaas nog wel allemaal veel te klein. Gelukkig hebben ze daar een goede oplossing voor gevonden, namelijk Kid K’NEX. Deze stukken zijn vele malen groter, het is makkelijker in elkaar te zetten en daardoor perfect voor kleine kinderhandjes. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende sets. Er zit een handleiding bij van de verschillende poppetjes die je ermee kunt bouwen. Ik wilde al direct gaan helpen maar hij kon het echt al direct zelf. Trots liet hij al zijn kunstwerken zien als hij klaar was! Kijk hier voor alle Kid K’NEX sets.

5. Voorleesboeken

Niet alleen voor het slapen gaan, maar gedurende de hele dag zit meneer in de boeken te neuzen. Als ik het verhaaltje een paar keer heb voorgelezen kent hij het al van binnen en buiten. Hij geeft er soms wel een eigen draai aan als hij het even niet meer weet, het is erg leuk om naar te luisteren en naar te kijken. Vooral de serie van Bobbi valt erg in de smaak. Deze raden we dan ook aan. Simpele en herkenbare verhaaltjes voor alle kindjes. Een ander mooi voorleesboek is Het Grote Dierenverhalenboek.

Ik ben benieuwd wat jullie hebben gekocht voor de vierde verjaardag van jullie kinderen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze verjaardags cadeaus voor een 4-jarige jongen op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek maar de leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen? In dit artikel heb ik een aantal favoriete cadeaus voor een 4-jarige verzameld voor je.

Lees ook:
Cadeautips voor een 1-jarige jongen
Cadeautips voor een 2-jarige jongen
Cadeautips voor een 3-jarige jongen
Cadeautips voor een 5-jarige jongen
Cadeautips voor een 6-jarige jongen

Cadeautips voor een 7-jarige jongen
Cadeautips voor een 8-jarige jongen

Cadeautips voor een 9-jarige jongen
Cadeautips voor een 10-jarige jongen
Cadeautips voor een 11-jarige jongen

Cadeautips voor een 12-jarige jongen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.