Valentijnsdag Voeding en gezondheid

Zelf een lekkere Valentijns bonbon maken

Zelf een lekkere Valentijns bonbon maken

Chocolade en liefde: deze combi gaat perfect samen. Valentijnsdag is de dag van de liefde en dus extra leuk om op deze dag je partner te verwennen. Dit kun je doen door samen uiteten te gaan, een lekker geurtje te kopen of een bos rozen. Maar juist een klein gebaar vind ik het mooist. En hoe leuk is dat als het zelfgemaakt is! Zoals in mijn laatste blog: een warm hart maken.
Maar in plaats van een knutselwerkje, deze keer iets anders: Chocolade. Ik heb hét recept voor een smakelijke Valentijns bonbon!

Wat heb je nodig voor de Valentijns bonbon

  • chocolade (melk, wit, puur)
  • strooisels (versiering)
  • snoep hartjes
  • bakpapier

valentijns chocolade maken valentijnsbonbon

Hoe maak je de Valentijns bonbons

Je begin met het smelten van de chocolade. Ik heb gekozen voor melkchocolade en witte chocolade. De melkchocolade zijn de overgebleven chocolade letters van Sinterklaas. Haha, net zo handig toch?! Pure chocolade vind ik zelf wel lekker maar niet iedereen houdt daar van. Dus vandaar deze keuze. Het smelten doe ik au bain-marie. Pannetje met water koken, chocolade in een kommetje er boven op en het smelt vanzelf. 

Wat zeker handig is, is om alles van te voren klaar te zetten en binnen handbereik te hebben. De gesmolten chocolade kan namelijk gauw weer hard worden. Je legt een stuk bakpapier klaar. Met een lepel neem je een schep chocolade en giet deze op het bakpapier. Strooi meteen de versiersels erop. Je kunt variëren met de bruine en witte chocolade. Dit heb ik gedaan met een saté prikkertje. Een leuk effect geeft dat. Als je chocolade op is, dan is het een kwestie van wachten. Wachten tot de Valentijns bonbonnetjes afgekoeld, droog en hard zijn.

valentijns chocolade recept valentijnsbonbon

En al klaar!

Ik weet zeker dat je geliefde dit bonbonnetje kan waarderen. Je hebt er een flinke dosis liefde ingestopt . Meer is er niet nodig lijkt me. En het is ook nog eens super simpel om te maken! 

Onze dochter is op Valentijnsdag jarig. Dat is pas een speciaal liefdes cadeau! Terwijl ik deze bonbonnetjes maakte bedacht ik me dat dit een super leuke leerkrachten traktatie is. Stop de chocolaatjes in een zakje en het ziet er meteen gezellig en liefdevol uit.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Valentijns Bonbon op Pinterest bewaren ♥

Ik heb hét recept voor een smakelijke Valentijns bonbon! Hiermee verras je je partner met een lekker en leuk Valentijnschocolaatje voor Valentijndsdag.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.