Carnaval Creatief & Knutselen

Knutsel een Carnavals masker en confetti schieter

Knutsel een Carnavals masker en confetti schieter uitleg

Carnaval is in aantocht. Daar kunnen we niet om heen in Brabant. De winkels liggen al een tijdje gevuld met allerlei carnavals attributen. Zoals verschillende outfits voor jong en oud. Maar ook allerlei maskers, serpentines in vrolijke kleuren en niet te vergeten confetti. Dat is toch onmisbaar vind ik. Confetti maakt alles leuker. Daarom knutselden wij een confetti schieten én een carnavals masker.

Maak zelf een confetti schieter

Je kent toch wel die wagens in de optocht met zo’n confetti kanon? Zo gaaf vind ik dat! Al die gezellige kleurtjes door de lucht. Dat moet ook in het klein kunnen. Dus bedacht ik een mini kanon waarmee je confetti kunt weg schieten.

hoe maak je een confettikanon

Wat heb je nodig voor het maken van een confetti schieter

  • Lege toiletrol
  • Ballonnen
  • Washitape
  • Confetti
  • Schaar

confetitkanon maken met karton

Hoe maak je de confetti schieter

Je knipt van de ballon een stukje af. Aan de bovenkant van de ballon. Ook knip ik een stuk van het rolletje. Dit omdat het dan nog beter schiet hebben we ontdekt! 

Trek de ballon over het rolletje heen. Niet heel ver, maar wel een stukje zodat het goed blijft zitten. Maak de ballon vast aan het rolletje met washitape. Daarna kun je het rolletje helemaal versieren. Dit kan, zoals wij hebben gedaan, helemaal met washitape maar je kunt het ook een kleurtje geven met stift of verf. Dit zou ik denk ik dan wel van te voren doen. Voordat de ballon er om heen gaat. Lijkt me wat makkelijker. Maar goed, je versiert het rolletje. Maak een knoop onderaan je ballon en klaar is je confetti kanon. Stop er flink wat confetti in, trek aan de knoop van de ballon en tadaaaa…. volop vrolijkheid in de lucht!

confetti schieter maken met wc rol uitleg

Maak een carnavals masker

Een eigen gemaakt masker met Carnaval maakt het toch wel leuker en specialer. Trots langs de kant staan bij de optocht met je masker op. En je confetti schieter in de hand! Zo maak je deze gemakkelijke maskers:

Wat heb je nodig voor het maken van een carnavals masker

  • eierdoos
  • Schaar
  • Verf
  • Elastiekjes en/of stokje

masker van eierdoos maken

Hoe maak je het carnavals masker met een eierdoos

Knip een masker uit de eierdoos. Dat klinkt simpel hè? Is het ook, zolang je een voorbeeld hebt. Zelf had ik een voorbeeld gezien op internet en die heb ik na geknipt. Dit kunnen jullie nu weer met mijn foto’s doen! Knip gaten in het masker waar je straks doorheen kunt kijken. Ik heb dit gedaan met de punt van de schaar en daarna een rondje eruit geknipt. Best een lastig taakje, dus slim om dat even zelf te doen in plaats van je kind. Ook om ze even groot en op gelijke hoogte te krijgen. Maar ach, het is Carnaval, dus een beetje scheef mag het best zijn.

Nu kun je je masker gaan versieren. Wij doen dat met verf, zo bedek je gelijk goed de kleur van de eierdoos. Je kunt er glitters overheen strooien, beplakken met stickers en/of veertjes. Maak het zoals je zelf wilt. Het is nooit gek genoeg!

Eierdoos masker knutselen

Maak aan de zijkanten een mini gaatje waardoor je een elastiekje haalt. Ook is het leuk om een stokje aan de zijkant van je masker vast te plakken. Je vrolijke zelfgemaakte masker is nu klaar voor gebruik! 

Knutsel een Carnavals masker en confetti schieter

Veel Carnaval plezier! En wil je nog meer knutselen voor Carnaval? Knutsel dan deze leuke sambaballen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit zelfgemaakte Carnavals masker en confetti kanon op Pinterest bewaren ♥

Knutsel met Carnaval een eigen carnavals masker en een confetti kanon! In dit artikel lees je stap voor stap hoe je het masker en confetti schieter maakt.


Lees ook:
Vier Carnaval met kleine kinderen
Knutselen voor Carnaval

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.