Huis & Tuin

Je huis(kamer) tiener-proof maken

Je huis(kamer) tiener-proof maken

Nu ik sinds kort twee tieners in huis heb, merk ik dat ook de huidige inrichting van ons huis niet meer altijd voldoet aan aan de wensen. Door de jaren heen hebben we wel kleine veranderingen doorgevoerd, maar op een punt wordt het tijd voor wat grotere aanpassingen.

De speelkamer

Zo is er natuurlijk onze speelkamer die we aangebouwd hebben toen Daan en Jesse een jaar of twee waren. Deze speelkamer bestond zo’n acht jaar geleden uit…je raadt het al…speelgoed. Maar de afgelopen jaren is dat langzaam veranderd. Zo kwam er twee jaar geleden een televisie te staan en vorig jaar hebben we er een bank ingezet. Een hoop speelgoed verdween uit de kamer, zoals de LEGO speeltafel die we gemaakt hadden. En zo veranderde de speelkamer langzaam in een chill-kamer. Nu Daan en Jesse bijna tieners zijn speelt bij mij ook de vraag of een speelkamer nog wel gewenst is? Zou het bijvoorbeeld niet interessanter zijn om een kleine televisie op hun slaapkamers te zetten, zodat dat meer hun chill-kamer wordt? Dan zouden we de speelkamer kunnen verbouwen en op die manier onze huiskamer kunnen vergroten. Stof om over na te denken!

De huiskamer

Dan hebben we de huiskamer. Onze huiskamer heeft een redelijk groot bankstel waar we met z’n viertjes op kunnen. Het is een bankstel met een chaise longue, waar één persoon kan liggen. Of twee, als je een beetje tegen elkaar aanschuift. Maar ja, twee tienerjongens willen echt niet tegen elkaar aanschuiven natuurlijk! Ik merk dus dat onze bank met chaise longue niet meer de beste oplossing is. Ik denk zelf een hoekbank de perfecte familiebank is. Hoekbanken zijn groot, hebben veel ruimte, je kunt lekker op een eigen gedeelte gaan liggen als je wil én ik vind ze ook nog eens erg mooi. De bank hieronder op de foto is veruit mijn favoriet qua vorm, want hij heeft twee rechte lig gedeeltes. Dat is natuurlijk met twee tieners helemaal perfect!

Op dit moment hebben we een stoffen, lichtgrijze bank (zoals de kleur op de foto hierboven), maar eigenlijk wil ik daar een beetje vanaf. Er zitten gelukkig geen vlekken op hoor, maar een leren bank of een bank met een donkere stof is natuurlijk wel een stuk praktischer. De bank hierboven is een donkere kleur zou 100% zijn perfecte bank zijn. Zeker toen ik ook nog eens iets zag bij Pronto Wonen waar ik helemaal door verkocht ben: namelijk een elektrische relaxfunctie die je in verschillende elementen kunt laten inbouwen! Hoe chill is dat!!

Werkplek

We hebben in de huiskamer op de plek waar een werkplek zou kúnnen staan nu gewoon decoratie staan. Maar nu de jongens ouder worden en ook met huiswerk te maken krijgen, is een werkplek wel erg fijn. Natuurlijk hebben ze ook hun eigen bureaus op hun slaapkamer, maar een werkplek beneden in de huiskamer met een computer is natuurlijk wel ideaal. Dan kan een van de twee daar bijvoorbeeld mooi werken aan een spreekbeurt en kunnen wij als ouders gemakkelijk even helpen, mocht dat nodig zijn.

Decoratie

De decoratie in huis is de laatste jaren ook enorm veranderd. Je kent het wel: als je kleine kinderen hebt, haal je al de breekbare decoratie weg. Waar je voorheen op je vensterbanken een leuk bloemetje had staan, staat nu speelgoed. Gelukkig zijn we die periode uit! Eindelijk heb ik weer overal planten staan, vaasjes op mijn salontafel en glazen potjes op de vensterbank. Heerlijk!

Is jouw huis ook zo veranderd door de jaren heen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Huiswerk: nuttig of nutteloos? - Go or No Go
    4 maart 2020 at 14:17

    […] en het is bal in huis. Tranen met tuiten, diepe zuchten van frustratie, potloden vliegen door de kamer en wat ik het ergste vind zijn de boze buien naar mij toe. Als ik zeg dat het tijd is om huiswerk […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.