4 jaar 5 jaar 6 jaar Boeken

Het grote dierenverhalenboek – Over omgaan met elkaar

Het grote dierenverhalenboek - Over omgaan met elkaar
Linda D

Lezen, een belangrijke en vooral heel gezellige activiteit vinden wij! Al van baby af aan lezen wij Siem voor. Van knisperboekjes, dikke kartonnen boekjes, aanwijsboekjes, de eerste woordjes, korte verhaaltjes met grote afbeeldingen tot het punt waar we nu beland zijn: voorleesboeken voor kleuters! 

Mooie illustraties in een boek

Ik kan wel zeggen dat ik echt een zwak heb voor boeken met mooie illustraties. In het bijzonder boeken waarin een voor kleuters herkenbaar thema wordt behandeld zijn reuze leerzaam! Diverse titels staan nog op het wensenlijstje, welke altijd van pas komen tijdens feestdagen, speciale momenten of zijn verjaardag.

Zo gaven wij Siem vlak voor hij dit schooljaar in groep 1 ging starten ook een boek en knuffel cadeau. Het boek beschreef aan de hand van de karakters “muis en leeuw” dat je niet altijd hoeft te schreeuwen of op de voorgrond hoeft te staan om gehoord of geaccepteerd te worden. Dat je door jouw unieke eigenschappen ook gezien wordt. De leeuwenknuffel die we bij het boek kochten is inmiddels de grote favoriet in bed en het boek wordt regelmatig uit de kast getrokken.

Het grote dierenverhalenboek - Over omgaan met elkaar

Het grote dierenverhalenboek

Maar waardevolle aanvulling op de inmiddels goed gevulde boekenrekken is altijd welkom! Onlangs viel het grote dierenverhalenboek op de deurmat en daar wil ik jullie graag meer over vertellen!
Het grote dierenverhalenboek doet zijn naam sowieso eer aan. Want het is absoluut omvangrijk met maar liefst 30 verhalen! Eén blik op de kaft van het boek is voldoende om de prachtige illustraties van Dagmar Stam te herkennen. Zulke iconische, vrolijke en herkenbare tekeningen zijn dit! Ik ben een aardige fanaat van deze Nederlandse illustratrice. 

Wanneer je enigszins thuis bent in de wereld van kinderboeken ken je de schrijvers ook zeker weten. Dit zijn namelijk Marianne Busser en Ron Schröder. Een getrouwd koppel die samen inmiddels ruim vierhonderd boeken en meer dan duizend kinderliedjes hebben geschreven.  Tevens schrijven zij regelmatig voor onderwijsmethoden, kindertijdschriften en het televisieprogramma Sesamstraat. 

mooi voorleesboek over gevoelens voor kleuters

Een voorleesboek over gevoelens en emoties voor kleuters

Dit boek (het grote dierenverhalenboek) heeft als centraal thema omgaan met elkaar.
Het zijn stuk voor stuk grappige verhalen waarin een aantal normen en waarden, sociale vaardigheden en emoties aan bod komen. Wat ik persoonlijk erg mooi vind, is dat het aanleiding geeft om met je kindje over allerlei onderwerpen te praten. Zoals bijvoorbeeld ruzie en goedmaken, pesten en voor jezelf opkomen! Ik merk dat een verhaal hier echt openingen voor biedt en je kind meer kan vertellen over alles wat er op een schooldag gebeurd. Super waardevol dus!

De schrijvers vertellen in het voorwoord dat zij bewust hebben gekozen om alleen dieren mee te laten spelen, omdat die wat verder van je af staan. Het leek hen ‘veiliger’ om een dier verdrietig te laten zijn omdat hij een slecht zelfbeeld heeft, dan een verhaal te schrijven over een kind dat met zo’n probleem kampt. En daar kan ik me alleen maar volledig bij aansluiten. 

Erg handig vind ik de thematische index achter in het boek. Door middel van deze index kun je gemakkelijk de onderwerpen vinden. Per onderwerp vind je dan een rijtje verhalen (inclusief bladzijdenummer). Voorbeelden hiervan zijn ook doorzetten, ontevreden zijn, stout zijn, vriendschap, een geheim bewaren en bang zijn.

emoties kleuters voorleesboek

Go or No Go

Dit boek is een mega aanrader als je het mij vraagt! Tal van herkenbare onderwerpen, verwerkt in grappige verhalen. De thema’s geven openingen tot gesprekken met je kindje en wat mij betreft is dit super waardevol. De illustraties zijn speels en gedetailleerd. Voor slechts €12,99 heb je echt een topper in huis en is vanwege de prijs de ook heel geschikt als cadeau.
Het grote dierenverhalenboek krijgt dus zeker een GO! 

Het grote dierenverhalenboek facts

 • Schrijvers: Marianne Busser en Ron Schröder
 • Illustraties: Dagmar Stam 
 • Onderwerp / thema: Verhalen over vriendschap, goed met elkaar omgaan en andere sociale vaardigheden
 • Uitgever: Van Holkema & Warendorf
 • Aantal bladzijden: 119 
 • Uitvoering: Gebonden
 • Leeftijd: 4 – 6 jaar
 • Prijs: € 12,99 en hier te koop

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Het Grote Dierenverhalenboek op Pinterest bewaren ♥

Review van Het grote dierenverhalenboek. Een prachtig boek met maar liefst 30 verhalen. Een voorleesboek over gevoelens, emoties en omgaan met elkaar.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  { Boek recensie } | De Giraf met een probleem - Go or No Go
  4 april 2020 at 06:30

  […] Lees ook: Het Grote Dierenverhalenboek […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 4-jarige jongen - Go or No Go
  24 februari 2020 at 10:20

  […] Niet alleen voor het slapen gaan, maar gedurende de hele dag zit meneer in de boeken te neuzen. Als ik het verhaaltje een paar keer heb voorgelezen kent hij het al van binnen en buiten. Hij geeft er soms wel een eigen draai aan als hij het even niet meer weet, het is erg leuk om naar te luisteren en naar te kijken. Vooral de serie van Bobbi valt erg in de smaak. Deze raden we dan ook aan. Simpele en herkenbare verhaaltjes voor alle kindjes. Een ander mooi voorleesboek is Het Grote Dierenverhalenboek. […]

 • Reply
  6 tips om het lezen van je kind te stimuleren - Go or No Go
  5 februari 2020 at 18:17

  […] en kunnen wij haar helpen bij moeilijke woordjes. Het scheelt ook veel welk boek je leest, een mooi boek met illustraties nodigt meer […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.