Dierentuin Zuid-Holland

{ Dagje uit } | Met kinderen naar Diergaarde Blijdorp

{ Dagje uit } | Met kinderen naar Diergaarde Blijdorp

De Rotterdamsche Diergaarde Blijdorp is opgericht in 1857. Dat de dierentuin oud is kun je op sommige plekken goed zien, maar dit betekent niet dat het een oubollige dierentuin is hoor! Wij genieten hier al jaren met de kinderen van. Zelfs Pinkeltje is fan! In deze review lees je onze ervaringen met Diergaarde Blijdorp.

Diergaarde Blijdorp: Oceanium

Bij binnenkomst van de dierentuin sta je al vlak voor het Oceanium. Onze route begint dan ook meestal met een heerlijk tochtje door het Oceanium. We kijken hier altijd onze ogen uit. Eerst buiten, kijken over het zeeleeuwen verblijf. Je kunt dit vanaf de grond doen, maar je kunt ook de trap pakken en er vanaf boven in kijken. Dan richting de ingang van het Oceanium.
Mooie kleurrijke vissen kleuren alle muren waar je kijkt, vooral de tunnel waar de vissen en haaien over je heen zwemmen is een echte must see! Voor de kinderen is er ook veel te doen. Zo kun je op de foto in de bek van een prehistorische haai en als je iets verder loopt kom je bij het zeereservaat. Hier zijn spelletjes te vinden over de zee, kun je een vis je eigen naam geven en worden er filmpjes gedraaid. Doordat alles donker is, geeft het glow in the dark natuurlijk een erg mooi effect en is het erg aantrekkelijk voor de kinderen.

Pinguïns in het Oceanium

Wanneer je doorloopt kom je in het publiekslab, hier staan allerlei monsters op kweek en kun je door verschillende microscopen kijken, wat natuurlijk erg interessant is. Als je je reist vervolgt, kom je uit bij het Caraïbisch Café, waar wij even zijn gestopt voor een boterham en wat te drinken. Even kletsen over wat we gezien hebben en een kijkje nemen op de kaart wat we nog allemaal willen zien. Aangezien onze dochter dol is op pinguïns wil zij eigenlijk zo snel mogelijk naar het einde van het Oceanium, want daar zitten ze! Dus als we weer opgeladen zijn pakken we onze tassen in en lopen we verder. Oh wacht, we zien een schilpadden schild waar we in kunnen liggen, dat willen we natuurlijk nog wel even doen! En ook in het ei kruipen we voor een leuke foto. We vervolgen onze weg en kijken naar de echte schildpadden. En uiteindelijk komen we dan bij het einde, jaja de pinguïns! We zien ze duiken en spelen en na ongeveer 10 minuten lopen we weer verder. Want ze zouden hier de hele dag wel kunnen blijven staan, maar er is nog zoveel meer leuks te zien natuurlijk! We gaan ook nog even op de foto als pinguïn en springen over de ijsschotsen heen.

pinguins blijdorp

Handig om erbij te nemen: de Blijdorp App

Buiten kijken we weer even op de plattegrond, ook handig is de Blijdorp App met de plattegrond bij de hand, voor als de kinderen de plattegrond kwijtgeraakt zijn of gescheurd hebben. Ideaal dus bij een bezoekje! Ook kun je vanaf dit punt het treintje pakken naar de andere kant, maar omdat wij de kinderwagen bij hadden leek me dat niet handig.

Speeltuin

Wij vervolgen onze weg naar de ijsberen. Helaas, die is ontzettend moe en lijkt diep te slapen, lekker lui dus. De prairiehondjes even verderop zijn wel wakker. En je kunt er via een klein tunneltje iets dichterbij komen. Onwijs leuk want dit is echt iets voor de kinderen, deze mama ging zich er niet aan wagen om mee te gaan. Als we doorlopen spotten de kids een groot gebouw, met daar voor een leuk speeltuintje waar we eerst nog even van de glijbaan afgaan. Dan lopen we naar binnen bij de vlinders. Bij de ingang kun je een zoekkaart pakken, onderweg kun je alle verschillende vlinders proberen te vinden, dat was een groot succes hier!

speeltuinen in blijdorp

En nog veel meer dieren

Als je vanuit het vlinderhuis komt loop je onder het spoor door. Wij zijn hier richting Azië gegaan. De olifanten en de neushoorns, zulke mooie grote dieren! Ook kun je jezelf wegen en meten, gelukkig zo zwaar als een olifant zijn we nog niet! We blijven even kijken naar de olifanten terwijl we wat fruit eten. We lopen door en volgen niet echt een goede route volgens mij, de kinderen mogen kiezen en we zien kamelen, antilopes, leeuwen en panters. We komen uit bij Biotopia, een binnenspeeltuin. Even lekker ravotten en je uitleven, nou dat kunnen ze wel gebruiken! Erg leuk om te klimmen, glijden en je kunt er ook meteen wat te eten en drinken halen of nuttigen. Het ziet er allemaal erg gezellig uit en in het thema van de dieren.

{ Dagje uit } | Met kinderen naar Diergaarde Blijdorp

En nog meer spelen in Blijdorp

Na een korte stop lopen we door naar Australië, hier zien we niet veel en er wordt al snel de vraag gesteld of we weer terug mogen naar de pinguïns. Aangezien dit letterlijk aan de andere kant van het park is , besluiten we via de andere route terug te lopen naar de ingang. Omdat het vrij koud is en ze binnen al gespeeld hebben willen ze niet bij de buitenspeeltuin spelen. Iets wat we in de zomer wel gedaan hebben en waar ze ontzettend van genoten hebben! Omdat de jongste het best wel spannend vond moest ik regelmatig mee naar boven klimmen omdat het nog best lastig is voor de kleintjes. Gelukkig is er voor de kleintjes wel een apart speelstuk waar ze lekker met zand kunnen spelen.

 olifantje

Terug naar de pinguïns

Via de gorilla’s en neushoorns, jaja er zijn 2 soorten neushoorns leren we hier, lopen we verder. Op de bordjes zien de kinderen de giraf staan. Die willen we natuurlijk ook nog wel zien! Als we de bordjes volgen komen we eerst langs de krokodillen. Binnen is het lekker warm en je kunt de krokodillen vanaf boven bekijken. Je loopt een trappetje op en komt bij een soort uitkijkpunt. Krokodillen liggen voornamelijk stil, dus de kinderen hebben het al snel gezien. Dan zien we de brug naar de giraffen, heel mooi om te zien want je kunt ze erg goed zien vanaf deze brug. Ook hier is er een soort uitkijkpunt waar ze omhoog kunnen lopen. Als we afscheid nemen van de giraffen zien we de hyena’s en struisvogels en rennen ze door naar het tunneltje onder het spoor. Want deze weg kennen ze! De weg naar de pinguïns. Tsja je zal er maar dol op zijn! Dus wij werpen nog een blik op de pinguïns voor we weer naar de parkeerplaats mogen.

Een heerlijke dag gehad in Diergaarde Blijdorp, echt een GO!

Diergaarde Blijdorp is opgericht in 1857. Wij genieten hier al jaren met de kinderen van. In deze review lees je onze ervaringen met Diergaarde Blijdorp.


Lees ook:
Dierentuin Landgoed Hoenderdaell
Speelpark Sprookjeshof in Zuidlaren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.