10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Boeken

{ Boek Recensie } | De school van de magische dieren deel 2

{ Boek Recensie } | De school van de magische dieren deel 2
Anne

Dit is deel 2 van de magische dieren reeks. Een boek dat goed te lezen is zonder deel 1 gelezen te hebben. De school van de magische dieren deel 2 is verdeeld in 19 hoofdstukken die gemakkelijk te lezen zijn. Er zijn lekkere dikker vette letters gebruikt en het leest voor kinderen dan ook fijn weg. Het boek is rijkelijk geïllustreerd door Martijn van de Linden. Martijn won al eerder een gouden griffel voor zijn illustraties. Ik vertel jullie graag wat meer over dit boek.

De school van de magische dieren deel 2

Als wij een boek uitzoeken kijken wij eerst of het visueel aantrekkelijk is. Mijn zoon is 8 en zelf een echt goede keuze maken is vaak gebaseerd op zaken als; is het boek niet te dik, zijn er genoeg mooie tekeningen en is het boek niet te meisjesachtig óf te jongensachtig. Als ouder kijk ik of de woorden niet te moeilijk zijn en of het een leuk verhaal is. Dit boek voldeed aan die eisen! Wat een aantrekkelijke kaft is het! Je wil direct beginnen met lezen.

{ Boek Recensie } | De school van de magische dieren deel 2

Het verhaal

Dit boek gaat over Ida, ze is verhuisd naar een andere stad en een andere school. Deze school is anders, op Wintersteinschool zijn er namelijk magische dieren.  Sommige kinderen hebben al een magisch dier gekregen. Deze krijgen ze van de eigenaar van de Magische dierenwinkel, Meneer Morrison. Meneer Morrison reist de hele wereld af in zijn bus om magische dieren op te halen. Ida heeft vos Rabbat gekregen. De klas heeft gezworen om dit geheim ook geheim te houden. Alleen diegene die van het mysterie weten die kunnen ook de dieren zien. Als Ida haar allerbeste vriendin komt logeren kan ze het niet meer voor zich houden en vertelt toch het geheim. Ida is een beetje geschrokken van haarzelf en nu moet ze het aan haar Juf, Miss Cornfield gaan vertellen. Daar ziet ze tegenop, alleen miss Cornfield heeft andere zorgen aan het hoofd. De tuin van de school lijkt steeds meer gaten te krijgen. Gevaarlijk veel gaten, waar komen deze vreemde gaten toch vandaan. Heeft het iets met de dieren te maken of weet meneer Morrison er meer vanaf? En wanneer krijgen de andere kinderen nu ook een magisch dier? Eentje die die bij hun past en speciaal voor het kind is dat het nodig heeft. Dat en meer is wat je allemaal ontdekt in dit verhaal.

Go or No Go

Het boek leest vlot weg. Het is toegankelijk geschreven alhoewel er soms woorden in staan die wat lastig  zijn. Het voelt erg Engels, terwijl de schrijfster uit Duitsland komt. Zo had Max er wat moeite mee dat er steeds Miss Cornfield stond. Ook het verhaal van Robin Hood is hier nog niet zo bekend. Verwijzingen naar klassieke muziek werden ook niet opgepikt. Als ouder heb ik ook meegelezen en kreeg het gevoel dat het boek een kruising is tussen Magic Beasts en Harry Potter.
Het is een leuk boek maar wel een met een simpel verhaal en vrij veel verschillende karakters. Daar heeft mijn 8-jarige het soms wat moeilijk mee, wie was wie ook al weer? Voor lezers die graag eens een Harry Potter boek zouden willen lezen, maar nog te jong zijn, is dit een leuke opstart!

De school van de magische dieren deel 2 is onder andere hier te koop en vanaf deze zomer komt er zelfs een deel drie op de markt.

De school van de magische dieren deel 2 Facts

  • Leeftijd: 7 tot 11 jaar
  • Aantal pagina’s: 190
  • Verschijningsdatum: januari 2020

De school van de magische dieren deel 2 is verdeeld in 19 hoofdstukken die gemakkelijk te lezen zijn. Lees de boekreview in dit artikel.


Lees ook: boekrecensie Het ongelooflijke vreemde voorval in Bizarria
Lees ook: boekrecensie Het Geheim van de Malamander

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.