Carnaval

9 onmisbare Carnaval tips voor kleine kinderen!

napkin man 9 onmisbare Carnaval tips voor kleine kinderen!

We mogen weer! Ja ja, het is bijna weer die gezellige tijd van het jaar! Sinterklaas, kerst? Nee: Carnaval natuurlijk! Vrolijke muziek, feestelijke kostuums en de mooiste optochten. Voor je eraan begint wil ik graag wat tips delen: Carnaval tips voor kleine kinderen.

Carnaval tips voor kleine kinderen

Een paar jaar geleden ben ik voor het eerst aangestoken met het carnaval virus, want boven de rivieren vierden wij dit nooit. Toen we in Brabant kwamen wonen vond ik het ook zo gek om in mijn uppie te gaan, mijn man is namelijk niet zo dol op carnaval. Pas toen ik mijn dochtertje kreeg en zij kon lopen leek het me plots hartstikke leuk. De kinderen uit de buurt gingen er ook altijd naar toe en ik wilde toch wel eens zien hoe dat allemaal zou gaan..
Maar ik was er niet mee opgegroeid, dus wat kun je dan verwachten en waar moet je je op voorbereiden?

9 tips

Dit zijn 9 Carnaval tips voor kleine kinderen die ik inmiddels met jullie kan delen waar ik veel aan heb gehad en heb ondervonden:

 1. Het belangrijkste: Verlaat het huis nooit zonder confetti en serpentine! Neem deze dan het liefst mee in een zakje, zodat ze hier nog mee kunnen blijven spelen. Confetti erin, confetti eruit, confetti erin, confetti eruit. Ideaal en gegarandeerd uren speelplezier.
 2. Bekijk van te voren wat er allemaal te doen is en plan je activiteiten. Bezoek een optocht, een kinderbal en misschien dat er vanuit school ook wat geregeld word waar je kunt aansluiten. Zo kun je alles al een beetje inplannen en rekening houden waar je wel/ niet naar toe kunt en wilt. Het zou jammer zijn als je iets mist natuurlijk..
 3. Outfits! Je kunt er tijdens carnaval niet omheen, je moet verkleed komen.
  (Let hierbij op de eventuele dresscode van de stad die je gaat bezoeken! Voor kinderen is vaak alles wel geaccepteerd, maar als volwassenen kun je gek aangekeken worden als je er “anders” bij loopt dan de rest)
  Kijk eerst in de verkleedkist van de kinderen voor je iets gaat kopen. De meeste kinderen houden wel van verkleden en hebben een volle voorraad aan pakjes. Voor meisjes vaak een hoop prinsessenjurken, feeënvleugels, unicorn haarbanden. Jongens hebben de piratenpakjes, politie of cowboy. Het kan zo simpel zijn natuurlijk, alles kan en alles mag.
  Kijk wat je hebt en of je hier een kostuumpje van kunt maken. Scheelt je toch weer geld wat je tijdens carnaval weer kunt uitgeven aan iets anders.
 4. Als je niets leuks hebt en je wilt iets voor de carnaval kopen. Koop dan iets waar je kindje zich fijn in voelt. Heeft hij/zij het snel warm, koop dan geen dikke stof, want met het feesten binnen word het altijd warmer. Zo heeft mijn zoontje het altijd warm want die begint direct lekker te rennen en te vliegen. Dus een dun stofje en vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een aantrekbroek van een dinosaurus. Als die echt te warm zou worden kon hij altijd uit.
  Ziet dat glitterjurkje er erg mooi uit maar kriebelt hij enorm? Vraag je dan af of dit echt een goed idee is..
 5. Optochten: Fantastische wagens waar maandenlang aan gewerkt is. Dat kun je eraan af zien! Het is ontzettend mooi om naar te kijken en het is een geweldig feestje. Harde muziek, vrolijke wagens, veel kleuren en de mensen die meelopen maken er een show van. Dus een echte aanrader!! Hou er wel rekening mee dat optochten wel even kunnen duren. Neem daarom wat drinken en wat lekkers mee! Spreek af met vriendjes/ vriendinnetjes zodat ze onderling nog gezellig kunnen spelen. Zo blijft het leuk.
 6. Als je naar de carnavals optocht gaat is het vaak koud buiten, dan is een prinsessenjurkje of cowboy pakje leuk om aan te trekken maar wel koud. Een thermo legging/shirt eronder of een gekke muts op en hopla je bent klaar!
 7. Elke stad heeft z’n eigen kinderbal, gezellig binnen in een café met harde muziek. Wanneer je kindje veel vooraan staat, komen ze wel erg dicht bij de boxen. Gebruik daarom gehoorbescherming. Het zou zonde zijn als ze er gehoorschade aan over houden later en ook met de oordoppen in horen ze de muziek goed genoeg om mee te hossen !
 8. Motto, elk jaar is er weer een ander motto. Dit verschilt per stad en dit wordt onthult op de 11e van de 11e. Ook hoort er een eigen lied bij die je natuurlijk van te voren wel even moet instuderen zodat je hard mee kan zingen.
 9. Agge mar leut et! Ofwel, als je het maar naar je zin hebt!! Geniet, doe gezellig mee en maak er een leuk feestje van met z’n allen.

Ontzettend veel leut gewenst allemaal!!

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze Carnaval tips voor kleine kinderen gemakkelijk op Pinterest.

9 onmisbare Carnaval tips voor kleine kinderen!

Lees ook: Leuke Carnavals spellen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.