Creatief & Knutselen Moederdag Valentijnsdag

Valentijnsknutsel voor kinderen: mijn hart klopt voor jou

Valentijnsknutsel voor kinderen: een hartje van wol

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven. Een dag vol met liefde, een dag vol met hartjes. Een kaartje sturen naar diegene waar je stiekem op verliefd bent. Met een anonieme afzender. Tenminste zo ging dat vroeger. Tegenwoordig gaat het er veel commerciëler aan toe. De winkels bieden van alles aan en bloemisten hebben het onwijs druk met deze dagen. Maar zelf iets maken voor je liefje is nog specialer. In dit artikel lees je hoe je deze leuke Valentijnsknutsel voor kinderen maakt samen met je zoon of dochter.

hartje van wol knutselen

Valentijnsknutsel voor kinderen: een hartje van wol

Met dit soort thema’s vind ik het erg leuk om iets te knutselen. Een “warm” hart is altijd leuk om te geven en te krijgen. Toch?

Wat heb je nodig om een hartje vol wol te maken:

  • karton
  • Potlood
  • Schaar
  • Wol (dun)
  • eventueel een hart uitsteek vorm

Hoe maak je deze leuke Valentijnsknutsel voor kinderen

Je begint met een hart te tekenen op het karton. Ik deed dit gemakkelijk met hulp van een uitsteek vorm. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een hart uit de hand tekenen. Teken daarna een kleiner hartje in het grote hart. Knip het hart en het kleine hartje in het midden uit het karton. Pak dan de wol. Je kunt zelf kiezen wat voor wol je gaat gebruiken en welke kleuren.

Voor het eerste hartje die we gingen maken kozen we één kleur. Je plakt het beginnetje vast met een klein plakbandje. En dan rol je de wol om het hartje heen. Op sommige plekjes is dat soms nog best lastig. Vooral bovenaan het hart. Het is geen probleem als er nog wat karton te zien is. Als je namelijk voor de tweede keer het hart gaat omwikkelen met wol pak je meteen de karton plekjes mee. Zo zie je er dus niets meer van en heb je een mooi zacht hart.

Je kunt dus ook meerdere kleuren tegelijk gebruiken. Dat maakt het effect nog leuker. Garen met een glittertje erin lijkt me ook erg mooi. Helaas had ik die niet in huis.
Je kunt de hartjes zo laten maar je kunt er ook nog een extra lusje aan maken. Dan kan je het hartje ophangen.

valentijn knutsel hart van wol

Lekker freubelen

Mijn meiden vinden het leuk om te freubelen. Dit hart maken was dus geen probleem voor ze en zaten het op het gemak te maken. Tussendoor kun je gewoon even stoppen. Want je moet er wel even geduld voor hebben.

Het wollige hartje is niet alleen leuk voor Valentijnsdag maar ook voor bijvoorbeeld Moederdag.

Wat vind jij van dit leuke wollige hartje?

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Valentijnsknutsel voor kinderen op Pinterest bewaren ♥ 

Ben je op zoek naar een leuke Valentijnsknutsel voor kinderen? Maak een hartje van wol! In dit artikel leg ik je uit hoe je dit gemakkelijk maakt.

Lees ook: Maak een armbandje voor Valentijnsdag
Lees ook: Knutsel Cupido’s pijl

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.