Verre reizen

Thailand met kinderen: wat regelen? (bijvoorbeeld een visum voor Thailand)

Thailand met kinderen: wat regelen? (bijvoorbeeld een visum voor Thailand)
Linda - Go or No Go

Thailand is een prachtig land om op vakantie te gaan met kinderen. Er is onwijs veel te zien, te beleven en het voordeel is ook nog eens dat het betaalbaar is. In dit artikel lees je wat je allemaal moet regelen voor jouw vakantie naar Thailand met kinderen. Denk aan het halen van de juiste inentingen en het eventuele regelen van een visum voor Thailand.

Inentingen en vaccinaties

Als je naar Thailand reist, hoef je geen verplichte inentingen of vaccinaties te kijken. Wel worden er een aantal vaccinaties aanbevolen. Je kunt het beste even met je eigen huisarts overleggen welke vaccinaties je eventueel kunt halen. Dat is overigens ook weer afhankelijk van een aantal factoren. Denk aan de bestemming waar je heen gaat in Thailand, leeftijden van de kinderen en jezelf en de duur van je reis.
Aanbevolen inentingen voor Thailand zijn Hepatitis A en de DTP prik.

Visum voor Thailand

Ook een visum voor Thailand moet eventueel geregeld worden. Ik zeg eventueel, omdat een visum voor Thailand niet verplicht is als je korter dan 30 dagen op vakantie gaat naar Thailand. Als toerist met een Nederlandse Nationaliteit heb je dus niet altijd een visum nodig. Let op: zakelijke reizigers hebben wel altijd een visum nodig.
Mocht je inderdaad langer dan 30 dagen op vakantie gaan naar Thailand (lucky you!), dan moet je dus een visum Thailand regelen. Je moet je aanvraag voor een visum voor Thailand minimaal 4 dagen en maximaal 90 dagen vooraf aanvragen. Je kunt je visum pas regelen als je je heen- en terugvlucht al geboekt hebt. Je hoeft verder bij je aanvraag niet aan te geven welke hotelovernachtingen je eventueel erbij hebt geboekt: alleen de vluchten zijn belangrijk.
Een visum voor Thailand is een fysieke vorm, dus geen digitaal visum. Een e-visum voor Thailand bestaat wel, maar kan door Nederlanders niet aangevraagd worden.

Gelukkig kun je je visum wel gewoon online aanvragen. Maar er is een maar: je krijgt namelijk je visum niet zomaar per post toegestuurd. Je visum moet fysiek in jouw paspoort gezet worden. Dit gebeurt bij de Thaise ambassade in Den Haag of bij het consulaat van Thailand in Amsterdam. Woon je dichtbij, dan kun je hier eventueel zelf heen reizen. Is dit voor jou een behoorlijk eind weg? Dan kun je via de website van visumbuitenland.nl aangeven dat je het graag door hen laat regelen. Zou zorgen er dan voor dat in jouw paspoort je visum voor Thailand komt te staan. Hoe relaxt is dat! Mocht je twijfelen, lees dan de visumbuitenland.nl reviews door: het werkt perfect!

Wat nog meer regelen voor een vakantie naar Thailand met kinderen?

Het goede nieuws is dat de inentingen en het eventuele visum voor Thailand eigenlijk alles is dat je vooraf dient te regelen voor een reis naar Thailand met kinderen. Natuurlijk is het wel handig om je ook op andere manieren goed voor te bereiden op je reis naar Thailand, want eenmaal in het land is het een behoorlijke cultuurshock. Het is verstandig om je vooraf in te lezen in de cultuur en tradities van Thailand. Bijvoorbeeld over het geven van fooi (is niet gewoonlijk in Thailand), het kraanwater dat niet drinkbaar is, dat je je schoenen altijd uitdoet als je bij iemand naar binnen gaat en dat het aanraken van iemands hoofd écht not done is.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.