Met Glibbi verander je volgens de verpakking je badwater in een gekleurde slijmerige massa die fantastisch is om in te spelen. Vul je bad met water, giet er het magische Glibbi-poeder bij en spelen maar! Verander gemakkelijk water tot slijm en omgekeerd. Wij hebben de Glibbi producten getest: is Glibbi nu écht zo gaaf als het lijkt?
Toen ik hoorde dat wij Glibbi mochten gaan testen voelde ik me weer even kind. Dit zijn van die producten die ik zelf niet snel koop, maar slijm is natuurlijk een echte hype. En zeg nou eerlijk: wie zou er nu niet in een bad vol slijm willen liggen?
Glibbi Slime
Als eerste besluiten we de Glibbi Slime te gaan testen. Glibbi Slime verandert je water in groen slijm. Vinz wil het wel uitproberen (snap ik!). Helaas blijkt één verpakking niet voor een vol bad slijm. Eén pakje Glibbi Slime is namelijk goed voor 40 liter water, dus ongeveer 8 cm water in het bad. Jammer, we zagen het al helemaal voor ons dat we tot onze schouders toe in het slijm konden gaan zitten.
Maar goed: als eerste moeten we het bad vullen met lauw water tot ongeveer 8 cm vol. Daarna mag de poeder erbij en moet je door het water roeren. Dan is het even 5 à 10 minuten wachten voordat ons slijmbad klaar is.
Het resultaat? Inderdaad: een bad(je) met slijm! We vonden het grappig, maar tegelijkertijd vonden we het toch ook wel een beetje vies. Onze Vinz veranderde zelf in een glibberig mannetje. Geinig voor een keer!
Het ruikt heerlijk!
Het Glibbi slijm ruikt heerlijk, alsof je in een snoepwinkel staat. Er komt een fruitige zoete geur vanaf.
Ook het opruimen gaat gelukkig goed. We laten wat extra water erbij in het bad om het slijm losser te maken en het spoelde zo weg door het putje, geen gedoe. Ondanks dat de slijm toch behoorlijk groen was, spoel je de kleurstoffen makkelijk van het bad af. Een keer met een doekje erover en het groene is weg. Prima!
Maar…
Maar toch zijn er ook wat mindere kanten aan de Glibbi Slime. De hoeveelheid is te weinig voor een fijn gevuld bad: er zit maar een laagje slijm in bad. Te weinig om er echt lekker in te gaan zitten en dat was juist toch ons idee van een slijmbad. Het wordt ook snel koud, doordat je het poeder 5 à 10 minuten moet laten inwerken. Het kleine laagje “slijmwater” is daardoor snel koud en het is dus ook niet echt een pretje om erin te gaan zitten in bad. Ook wordt het echt enorm glibberig, waardoor het een kunst is om niet weg te glijden in bad.
Het lijkt erop dat de Glibbi Slime eigenlijk beter in een bak gemaakt kan worden, zodat je er lekker met je handen in kunt spelen.
Glibbi Unicorn Glitterbad
De Glibbi Unicorn hebben we besloten om in een pan te gaan maken en zo mee te gaan spelen. Aangezien het slijmbad niet een heel groot succes was, leek dit ons een beter idee. Terwijl Vinz en Senn aan het roeren waren moesten ze aan het liedje van de zes heksen denken, welke ze op de kleuterschool hebben geleerd, haha.
Dit product heeft dezelfde werkwijze als de Glibbi Slime. Door het in een grote pan te doen, hebben ze er wel meer plezier van gehad dan met de slime in bad. Daarna hebben we wat slijm in een lege pot gedaan. De dagen erna hebben ze er daardoor ook nog lekker mee kunnen spelen.
Glibbi verandert water in Glibbi
Enkele dagen later was het tijd voor: verander water in Glibbi. Dit is een wat vollere massa met meer structuur. Deze wilde ik eerst buiten het bad proberen. Ik was er wat huiverig voor of we de Glibbi wel zouden kunnen oplossen, aangezien het dikker spul is.
Dit pakket bestaat uit 4 zakjes: 2 zakjes Glibbi en 2 zakjes wit poeder om de Glibbi op te lossen. Om het op deze manier door het afvoerputje van je bad te kunnen laten gaan.
Nauwkeurig rekende ik uit hoeveel ik nodig had voor het aantal te gebruiken liters water. Om een zo’n goed mogelijk vergelijking te hebben met wanneer je het wel in bad doet. En aan de slag maar!
In tegenstelling tot de Glibbi Slime wordt dit echt een massa waar je meer mee kunt spelen. De heren hebben ervan genoten aan tafel. Toen ik het poeder erbij deed om het op te laten lossen tot een massa wat door het afvoerputje zou moeten kunnen, deed het echter bijzonder weinig. Het bleef een vaste massa. We besloten even een half uurtje te wachten, ook toen was het nog een vaste massa. Ook extra water toevoegen maakte de massa niet losser.
Go or No Go
Ik vind het een lastige keuze! We vinden het een leuk product, dat zeker! Maar ik vind het geen geschikt product voor in bad. Het is wél een gaaf producht voor in een grote bak, waarmee ze dan lekker even kunnen spelen. Ze hebben er hier veel plezier aan beleeft, maar wel op een andere manier als waar het voor bedoeld is. In dat opzicht zeg ik Go. Maar wil je het echt kopen om in bad te gaan gebruiken, daarvoor vinden wij het een No Go.
Glibbi Facts
- Leeftijd: vanaf 3 jaar
- Verkrijgbaar in de volgende kleuren: Groen, Roze, Blauw, Eenhoorn Glitters
- Adviesprijs vanaf: €7.95 en hier te koop
Lees ook: { Review } | Swim To Me Puppy voor in bad
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥
1 Comment
{ Review } | Recepten om slijm te maken: Het Grote Slijmboek - Go or No Go
5 februari 2020 at 11:32[…] handen, lijm door de hele keuken en vieze klontjes in het tapijt. Zelfs badwater werd slijm! Nee, ik zou mij niet wagen aan deze nieuwe rage. Ik zag mezelf al blauwe snot uit de haren van de […]