10 jaar 11 jaar 12 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Tsum Tsum Festival (Nintendo Switch)

Review Tsum Tsum Festival Nintendo Switch
Linda - Go or No Go

Tsum Tsum knuffeltjes: mijn kinderen vinden ze geweldig. Dat vonden ze al toen ze een jaar of vier jaar waren en nu, vijf jaar later, zijn ze nog steeds helemaal weg van de schattige knuffeltjes. Niet zo gek, want welk kind is er nu niet gek op Disney? En dan zijn de tsum tsum knuffeltjes ook nog eens een mega schattige versie van de normale Disney figuren. Inmiddels is er zelfs een Tsum Tsum Festival game en wij mochten deze reviewen.

Voor kinderen hebben ze, naast de schattige knuffeltjes, super veel leuke Tsum Tsum producten te koop. Denk aan koptelefoons, broodtrommels, klokken, mokken, rugzakken en nog veel meer. Zelfs een heus Tsum Tsum kattenspeeltje kwam ik tegen!
Deze collectie is nu dus uitgebreid met Tsum Tsum Festival voor de Nintendo Switch.

Hoog schattigheids gehalte

Bij het eerste keer opstarten van de game smelten Daan en Jesse al volledig. Heel veel oohhhh’s en aaahh’s kwamen langs. Ik moet ook wel toegeven: het ziet er te gek uit. Het is een enorm kleurrijk spel en natuurlijk komen allerlei Tsum Tsum figuurtjes langs. Tsum Tsum Festival bestaat uit een groot aantal minigames die je kunt spelen met 1 tot 4 spelers. Bijna alle minigames zijn multiplayer games waarbij je kunt kiezen of je tegen elkaar wil strijden of met elkaar in een team wil zitten.

Review Tsum Tsum Festival Nintendo Switch

Tsum Tsum Festival voor de Switch

Als speler kies je welke Tsum Tsum je wil zijn. Er zijn enorm veel Disney karakters die je terug ziet in de game, denk aan Mickey en Minnie Mouse, Pooh beer, Donald Duck, Knabbel en Babbel, Toy Story figuren en Monster Inc. figuren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt meer dan 100 Tsum Tsum’s unlocken in deze game.
Wanneer je het spel start kom je terecht in een soort hal, waarin je alle minigames kunt zien en kunt kiezen. Bij iedere minigame klik je aan met hoeveel spelers je speelt. Erg handig dat je zo dus heel gemakkelijk het aantal spelers kunt wijzigen tijdens het spelen.

Review Tsum Tsum Festival Nintendo Switch

Minigames spelen om coins te verdienen

Tijdens het spelen van de minigames kun je coins verdienen, die je weer kunt gebruiken om de Tsum Tsum’s te upgraden voor de puzzel-minigame of je kunt ze gebruiken om meer Tsum Tsum karakters te kopen.
Het belangrijkste spel in Tsum Tsum Festival lijkt de puzzelgame, een van de weinige spellen die je juist alleen speelt. Deze game kun je trouwens alleen spelen in de handheld mode van de Switch, oftewel met de Joy-Cons aan je Switch vast. Vervolgens draai je je Switch een kwartslag (zoals je je smartphone vasthoudt) en op deze manier speel je deze minigame.
In Tsum Tsum Puzzle moet je zoveel mogelijk dezelfde Tsum Tsum’s aan elkaar verbinden door met je vinger een lijn te trekken over de Tsum Tsum’s. Hierdoor verdwijnen ze uit je scherm en krijg je weer nieuwe Tsum Tsum’s erbij. Hoe meer je er weg speelt, hoe meer punten en dus hoe hoger je score. Je kunt speciale bonussen unlocken en op die manier nog meer punten halen. Daarnaast kun je in deze game dus specials kopen, die ervoor zorgen dat je meer punten haalt.

puzzel game tsum tsum

Aan de Tsum Tsum Puzzle in ook een Bingo verbonden. De Bingokaarten kun je volmaken door missies in de Tsum Tsum Puzzle game te behalen. Wanneer je bingo op je bingo kaart haalt, krijg je extra coins.
De Tsum Tsum Puzzle game is behoorlijk verslavend merk ik: het is erg leuk om te spelen en natuurlijk om te proberen steeds weer een hogere score te behalen.

De minigames in Tsum Tsum Festival

Tsum Tsum Puzzle: hierboven beschreven.

Spinner Battle: Daan en Jesse herkennen dit spel als ‘BeyBlade‘, waarbij je met tollen elkaar moet aanvallen in een soort stadion. Spinner Battle is inderdaad vergelijkbaar: met je Tsum Tsum ga je de andere Tsum’s verslaan. Je kunt speciale aanvallen en andere bonussen inzetten in deze minigame. Daan en Jesse vinden deze minigame erg leuk!

tsum tsum spinner minigame

Round ‘n’ Round Run: Je legt een parcours af waarbij je diamantjes moet verzamelen. Hierbij moet je op allerlei blokken springen en obstakels vermijden

Lost Treasure: De bekende Coin Dozer, waar je muntjes ingooit en vervolgens weer muntjes van de plaat afschuift. Er zijn allerlei bonussen te verdienen in dit spel en je kunt ook TsumTsum karakters vrij spelen door dit spel te spelen.
Let op: je speelt in deze game met je verdiende coins. Als je dus pech hebt, raak je je verdiende coins redelijk snel weer kwijt.

tsum tsum coin dozer disney

Tsum Curling: Curling: wie kent het niet! Gooi je schijf en vervolgens ga je het ijs poetsen zodat je schrijf precies in de roos belandt. Als je met meerdere spelers speelt, kom je in teams terecht. De een mag dan de schijf gooien en de ander het ijs poetsen. Een minigame waarbij teamwork vereist is. In deze game kun je ook met speciale schijven gooien, bijvoorbeeld met een schrijf die vast blijft plakken aan het ijs, waardoor je tegenstander hem niet in één keer weg kan duwen.

curling tsum tsum disney

Tsum Tsum Mania: In deze minigame ga je van alles uit de ruimte schieten. Je bestuurt je laserpistool met de bewegingen die je met je Joy-Con maakt en je schiet met de ZL of ZR knop bovenop de Joy-Con. Dit spelletje is een van de favorieten van Daan en Jesse.

Bubble Hockey: Bubble Hockey wordt gespeeld op een airhockey tafel. De bedoeling is dat de puck in de goal van de tegenstander wordt geduwd, net als bij echt Airhockey. Door tegen speciale bubbels aan te schieten krijg je power-ups. Deze game vinden de jongens ook erg leuk om tegen elkaar te spelen en je kunt ook in teams spelen, dus twee tegen twee.

Review Tsum Tsum Festival Nintendo Switch

Ice Cream Tsum Tsum: In deze minigame moet je je ijsje zo hoog mogelijk opstapelen. Deze minigame ziet er erg schattig uit met de hele Tsum Tsum ijsjes.

Leuke spelletjes voor kinderen 6 jaar nintendo switch

Tsum Chase: Deze minigame is een Tsum versie van Pac-Man. Een leuk en vermakelijk spel, zeker als je tegen elkaar speelt.

tsum tsum pacman

Egg Pack Coaster: In deze minigame zit je in een achtbaan en moet je op de juiste momenten je Tsum Tsum laten springen. Ik heb hem een paar keer gedaan, maar snap er eigenlijk nog steeds niet zoveel van.

tsum achtbaan spel

Tsum Rhythm: Een dans minigame waarbij je je Joy-Con op het juiste moment moet bewegen. Een kwestie van goed timen, hoewel ik soms het idee heb dat ik wel goed time, maar dat de beweging te laat door komt op de Switch.

tsum tsum dance battle nintendo

Tsum Festival Tour

In deze modus krijg je random een aantal minigames die je gaat spelen. Je kiest ze dus niet zelf uit.

Present Balloons

Als je het spel voor de eerste keer start, krijg je allerlei Present Balloons. Hierin zitten de nieuwe Tsum Tsum karakters. Met de coins die je tijdens alle minigames verdiend, kun je nieuwe Present Balloons kopen.

Leuke spelletjes voor kinderen 6 jaar nintendo switch

CPU

Als je alleen speelt, speel je in de meeste minigames met of tegen computer-gestuurde Tsum Tsum’s (CPU). Deze CPU’s zijn helaas niet instelbaar qua niveau en ik moet zeggen dat hun niveau best hoog is. Daan en Jesse winnen meestal niet van ze, terwijl het hun wel erg zou motiveren als dat soms wel zou gebeuren.

Uitleg per minigame

Voorafgaand aan iedere minigame krijg je een korte uitleg over hoe je je Joy-Con in dit spel gebruikt. Jammer genoeg is dit alleen Engelstalig, maar gelukkig worden er afbeeldingen bij gebruikt en weten Daan en Jesse redelijk snel wat ze moeten doen na het zien van de afbeelding.

Nintendo Switch Light en Tsum Tsum Festival

Mocht je de Nintendo Switch Light hebben óf met de gewone Switch altijd alleen in handheld modus spelen, dan kun je helaas alleen de Tsum Tsum Puzzle game spelen. De andere minigames uit Tsum Tsum festival kun je alleen spelen door je Switch los neer te zetten of te koppelen aan een televisiescherm. Dit laatste is zeker een aanrader bij het spelen van dit spel wanneer je met meerdere personen tegelijk speelt. Met twee of meer personen op het kleine Switch scherm turen naar redelijk hectische minigames is niet echt handig.

Go or No Go

Daan en Jesse zijn duidelijk: Tsum Tsum Festival krijgt zeker een GO! Het is een welkome afwisseling op bijvoorbeeld Mario Kart 8 Deluxe, een van de weinige games die leuk is om met 3 of 4 personen te spelen. Vanwege de vele minigames is er veel variatie en de mogelijkheid om coöperatief te spelen vind ik echt super fijn. Het spel ziet er erg kleurrijk en leuk uit en nodigt ook echt uit om te gaan spelen.

Festival Nintendo Switch

Tsum Tsum Festival Facts

  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
  • Genre: Puzzel en Party
  • Console: Nintendo Switch
  • Releasedatum: 08-11-2019
  • Adviesprijs: € 49,99 en online hier te koop

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze review van Tsum Tsum Festival voor de Switch gemakkelijk op Pinterest.

Review van Tsum Tsum Festival Game voor de Nintendo Switch. Tsum Tsum Festival bestaat uit verschillende minigames. Lees hier de uitgebreide gamereview.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.