5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | Treasure X Aliens Mystery Pack

Treasure x Aliens
De Nijhofjes

De heelal schatten jagers (galaxy treasure hunters) zijn opgegeten door aliens, dit terwijl ze net aan het zoeken waren naar krachtige edelstenen. Dit is de meest waardevolle schat in het hele heelal. Lukt het jou om de schatten jagers te bevrijden? Daarvoor moet je namelijk eerst een alien ontleden. Spaar ze alle 18 en verzamel daarbij ook nog eens hun schatten! Vanaf januari 2020 vind je deze Treasure x aliens in de winkel.

review slijm monsters

Lieve Mees, jij mag vandaag een alien ontleden!

Het speelgoed wordt geadviseerd voor een leeftijd vanaf 5 jaar, om die reden mag onze Mees van 7 het speelgoed gaan uittesten. Zijn broertje Pipp van 3 vond het ook wel erg interessant, hij mag dan ook mee kijken. “Nou lieve Mees, jij mag vandaag een alien ontleden!” Dit is nou niet een zin die ik dagelijks gebruik.

Ik had ook niet meer woorden nodig toen ik Mees de koker met daarin de alien gaf. De Treasure x Aliens Mystery Pack ziet er gewoon zo gaaf uit, dat wil elke jongen wel even van dichtbij bekijken! De kwade, maar vooral grappige uitstraling van de alien trekt Mees gelijk aan. Daarbij valt het hem gelijk op dat dit speelgoed iets te maken heeft met slijm. Mama iets minder blij, maar Mees ziet het avontuur wel zitten.

opereren alien

Treasure X Aliens Mystery Pack unboxing

Zodra de plastic verpakking eraf gehaald is treffen we gelijk de tang aan. Die tang ziet er op zichzelf al erg cool uit, het is namelijk niet alleen een tang, maar ook een mesje waarmee Mees de alien moet ontleden. Vervolgens halen we het karton er af waardoor het voetstuk los komt van de groene koker. In dit voetstuk zit de kaart / map waarop staat wat je moet doen. Tevens is dit voetstuk ook de bewaarbak van het slijm. Op de kaart zien we gelijk dat deze alien geleverd wordt met alle toebehoren die je nodig bent om verder te spelen.

De alien is vrij

De alien wordt natuurlijk gelijk uit de koker gehaald. Mees, maar ook Pipp zijn erg onder de indruk van dit grappige wezen. Beide willen ze hem dan ook even vast houden en mee spelen… En geef ze eens ongelijk, hij ziet er zo leuk uit en stiekem weet je in je achterhoofd dat er in dit wezentje nog veel meer zit.

Treasure x Aliens

Alien onthoofd

Mees is zo enthousiast geworden dat hij gelijk met het mesje het hoofd ontleed! Ojeee, dat ziet er we heel erg vreemd uit, maar aan de andere kant, aliens zien er natuurlijk sowieso een beetje gek uit en als we dan toch de kans krijgen om ze te mogen ontleden, dan kennen we ook geen grenzen.

Openen maar!

Vervolgens maakt Mees de buik open met het mesje, dit gaat eerst wat stroef, maar dat komt omdat Mees een beetje voorzichtig is. Mees vindt de Alien zo mooi dat hij hem eigenlijk niet kapot wil maken, maar ja, dan vind je natuurlijk nooit de schat. Pipp roept nog even “gebruik je superkrachten Mees” maar dit keer moet Papa echt even bij springen. En ja hoor: dan krijgen ze samen de buik open. We treffen de ribbenkast aan en deze wordt gelijk verwijderd. Vervolgens zit er een zakje in de buik van de alien. Ook deze kan weer opengemaakt worden met het mesje.

Treasure x Aliens

Een hele bevalling

Mees probeert met de tang het slijm er uit te halen, maar heeft voor dat hij het weet het hele zakje er uit. Hij legt vervolgens de slijm en inhoud in het bewaarbakje en gaat daar verder op zoektocht. Met het pincet pakt hij het eerste item eruit. Mees is ervan overtuigd dat hij een brein te pakken heeft. We pakken de kaart er bij en zien dat hij een Critter te pakken heeft. Dit is een mini alien. Creepy hoor. Het ziet er allemaal wat komisch uit, een alien op tafel met een open buik, daarnaast een slijmprop met daarin nog een poppetje…juist de schattenjager, kortom een hele bevalling.

Vergelijken met de kaart

Zodra Mees met het pincet alles uit het slijm heeft gehaald heeft pakken we de kaart er bij. We zien dat hij een Cosmic Commander bevrijd heeft. Dit is een hele bijzondere, er zijn er namelijk van de 18 verschillende, 3 heel zeldzaam van. Deze commanders zijn de enige 3 die licht geven in het donker. Mees heeft de Sergent Stun en als speciale schat de Space station.

Treasure x Aliens

Hoofd vol slijm

Nadat de alien ontleed is kan je het overgebleven slijm in het hoofd van de alien stoppen. Ja, net als je niet denkt dat het nog gekker kan? Juist, dit kan er ook nog wel bij. Als je het slijm in het hoofd stopt, het hoofd weer op het lichaam zet en vervolgens er hard in knijpt, loopt het slijm via het hoofd weer naar buiten. Iets wat de kinderen echt geweldig vonden.

 Treasure X Aliens Mystery Pack Speelfiguurtjes

Nadat het zware werk gedaan was, blijft naast de schat, de schattenjager en de alien over. Mees bombardeert de alien gelijk als zijn nieuwe vriend en noemt hem Henk. Sergent Stun is natuurlijk de super held van het stel, wie wil daar nou niet mee spelen? Daarmee is Treasure X aliens voor Mees meer dan alleen een alien ontleden en weer een nieuw slijm speeltje.

slijmmonsters

Verzamel ze allemaal! 

In totaal kan je 18 verschillende schattenjagers verzamelen. Ze zitten allemaal verstopt in 3 qua uiterlijk verschillende aliens, je weet dus van te voren niet welke je aanschaft, dit is natuurlijk leuk, maar kan ook er voor zorgen dat je een schattenjager dubbel hebt. Er kan zelfs een ultieme schat in een alien zitten. (Wij weten alleen niet hoe groot de kans is hierop.) Een peridoot steen. Dit is een steensoort die ook gevonden is in meteorieten, er bestaat dus een kans dat de door jou gevonden steen uit de ruimte kan komen.

Go Or No Go

Mees vindt Treasure x Aliens een absolute GO. Hij kan niet wachten om te sparen voor meer helden/Aliens en wil het liefst ze allemaal verzamelen. Elke held heeft immers zijn eigen krachten, zijn eigen schat en tja, het blijft een zoektocht naar de ultieme schat! Wat zegt mama? Laat ik voorop zetten dat ik blij word van een blij kind. En mijn kind werd hier heel erg blij van. Nu moet ik ook zeggen dat Mees een kind is met een heerlijke fantasie en die dit speelgoed blijft gebruiken om mee te spelen. Het is dus veel meer dan alleen het ontleden van een alien. Ik vind het ook een GO! Het enige nadeel vind ik dat je niet weet wat er in zit. Het kan dus gebeuren dat je verschillende aliens koopt met dezelfde inhoud. Aan de andere kant, dat is ook een risico van het speeltje en het leert je kind ook weer om daarmee om te gaan. Het is dan een kwestie van omdenken. Wat mij betreft een leuk, grappig, glibberig speeltje die erg geliefd zal worden op verjaardagen.

Treasure x Aliens slijm mond monster

Treasure X Aliens Mystery Pack Facts

  • Leeftijd: Vanaf 5 jaar
  • Thema: ruimtevaart
  • Adviesprijs: De Treasure X Aliens Mystery Pack kost € 29,99 en is online te koop

Lees ook: Review goud zoeken met Treasure X

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.