4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Sensopatisch spelen met Foam Alive

{ Review } | Sensopatisch spelen met Foam Alive
Anne

Foam Alive: het vloeit, het beweegt en het komt magisch tot leven! Dit spul is echt te gek! Maar wat het is?

Nou, het is vooral ook heel veel niet:

  • het is geen zand,
  • het is geen schuim,
  • het is geen slijm!

Ik herhaal: het is geen slijm! Vinden jullie dat nu niet heerlijk? Zijn jullie net als ik ook wel een beetje slijm moe? De troep die het slijm geeft en het zelf willen maken. Het gave is dat je met Foam Alive wél het gevoel hebt alsof je met slijm speelt. Maar met als grote voordeel dat het nooit uitdroogt en redelijk knoeivrij is.

foam alive speelzand

Wat is Foam Alive?

Foam Alive is speelgoed die je in de categorie sensorisch spelen kan plaatsen. Sensorisch spelen is zoveel als; ‘spelen met vormeloos materiaal wat wel de zintuigen stimuleert’. Denk aan slijm en zand. Het voordeel van sensorisch spelen is dat het prikkelt. Het zet de ontwikkeling in gang. Foam Alive voelt echt heel erg lekker. Heel zacht en fluffy, een beetje als een wolkje stof.  Als je er een bolletje van maakt lijkt het net te leven. Het zet namelijk weer uit als je er in knijpt. Zo maakte wij met de ijsset lekkere ijsjes en lijken ze dus te smelten.  

speelzand slijm alternatief

Wat doe je met Foam Alive?

Spelen! Voor sommige kinderen is dit lastig, want er zijn geen regels of richtlijnen. Je kunt er met je handen in zitten of je vult een bak en stopt je voeten er in. Je kunt er dus ook nep ijsjes mee maken en ook zand vormpjes mee vullen. Mijn zoon maakte een baan voor zijn auto’s en weer een ander verstopt er dingen in. Dit is nu echt spelen met een open einde! Niemand heeft bepaald wat je er mee moet en je mag je creativiteit lekker laten gaan.

{ Review } | Sensopatisch spelen met Foam Alive

Go or No Go

Sommige kinderen zijn nu eenmaal dol op de zandbak, slijm of van die zakjes met snot. Voor deze kinderen is Foam Alive echt ideaal. Ik ervaarde het als prettig dat het niet zo’n geklieder geeft als slijm en minder kruimelt dan zand. Maar eerlijk is eerlijk, 100% kliedervrij is het ook weer niet. Uiteraard kan er ook wat op de grond vallen. Voordeel is wel, dat als je het bij elkaar veegt je er weer gemakkelijk een grotere bol van kunt maken. Wat met slijm en zand uiteraard niet zo is. Ik ben overigens het type moeder die weet dat rommel bij kinderen hoort en daar ook geen probleem mee heeft. En dat je ze ook zelf kunt laten opruimen.

Foam Alive is super leuk speelgoed waar kinderen zelfstandig mee kunnen spelen. Mijn zoon van vier speelt er super graag mee, net als zijn zus van 10 jaar. Een GO dus!

Foam Alive Facts

  • Leeftijd: 4 tot 10 jaar
  • Kleuren: Roze, blauw, groen en paars
  • Adviesprijs: € 12,99 en online te koop

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Foam Alive review op Pinterest bewaren ♥

sensplay foam alive speelzand slijm


Bekijk ook: FlowTonia: magisch zand

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.