6 jaar Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 6-jarige

10x De leukste spellen apps voor een 6 jarige

Wanneer je kind een spelletje wil doen op een smartphone of tablet, dan zijn ze met hun 6 jaar wel toe aan een spellen app met een beetje uitdaging. Zoek je leuke spellen apps voor kinderen van 6 jaar? Bij deze een overzicht met de leukste spellen apps voor een 6-jarige voor op een smartphone of tablet.

Onze top 10 van spellen apps voor een 6-jarige

Ik hoop in dit overzicht een aantal apps te benoemen die je nog niet kent, zodat je je zoon of dochter kunt verrassen met nieuwe spellen apps! Hierbij onze top 10 spellen apps voor een 6-jarige.

10. Juf Jannie apps

Er zijn meerdere apps beschikbaar van Juf Jannie, allemaal met als doel je kind iets te leren. Zo zijn er Juf Jannie apps om te leren lezen, letters te flitsen, leren rekenen en nog veel meer. De apps van Juf Jannie zijn helaas niet gratis, maar wij vinden ze wel echt de moeite van aanschaffen waard. Zeker als je doel is om je kind op een leuke en laagdrempelige manier te laten leren. De apps hebben verschillende prijzen en een gemiddelde prijs van ongeveer 4 euro.

9. Dierenzoeker

Heb jij een zoon of dochter die graag naar dieren (met name insecten) op zoek gaat en het liefst ook nog eens precies wilt weten wat voor een dier of insect het is? Met deze app kan dat! Ga naar buiten en zoek eens een diertje op. Vul in de app in hoeveel poten het heeft, welke kleur of in welk seizoen je hem tegen bent gekomen en de app gaat vervolgens voor je op zoek. Een erg leuke manier om nieuwe dieren en insecten te leren kennen. De dierenzoeker app is gratis te downloaden.

8. Fruit Ninja

Dit is een leuk en simpel spel waarbij het belangrijk is dat je snel reageert. Het doel is simpel; er worden vanuit alle hoeken verschillende fruit stukjes naar je toe gegooid en aan jou de taak deze zo snel mogelijk door midden te hakken als een ninja, zodat je niet geraakt wordt. Een simpel maar verslavend spelletje dat kinderen vaak erg leuk vinden om te spelen. Deze app is gratis te downloaden.

7. Slice It Half

Ook hierbij is het de bedoeling dat je dingen in stukken snijdt, alleen gaat het er hierbij niet om hoe snel je bent. Het is namelijk de bedoeling dat je dit in gelijke stukken doet. Net een andere draai eraan dus en als je kind meer van precisie houdt in plaats van snelheid, dan is dit een aanrader. Deze app is gratis te downloaden.

6. Toca Boca

Van Toca Boca zijn er ontzettend veel verschillende apps te vinden die allemaal even leuk zijn. Een leeuw met regenboogkleurige manen? Het kan in de haarsalon. Koken voor hongerige en grappig uitziende monsters? Ook dat kan in de Toca keuken. Wil je liever voor dokter spelen of de stad verkennen? Het is allemaal mogelijk binnen deze vrolijk gekleurde apps. Toca Boca apps zijn betaalde apps, maar je kunt de meeste Toca Boca spellen apps wel eerst uitproberen voor je overgaat tot het kopen van de volledige app.

5. LEGO apps

LEGO heeft ook een aantal apps en hoort zeker in het lijstje van de leukste spellen apps voor een 6-jarige. Zo kun je naar Heartlake City met de LEGO Friends app of meedoen met LEGO Star Wars in de Star Wars app. Maar ook LEGO Batman en LEGO Harry Potter zijn hier te vinden. Alle LEGO apps zijn gratis, maar zoals bij de meeste apps zijn er wel in-game aankopen mogelijk. Uiteraard kunnen deze niet gedaan worden zolang je geen creditcard koppelt aan de PlayStore of wanneer je zorgt voor een wachtwoord voor betalingen.

4. Dr. Panda

Ook van Dr. Panda zijn er meerdere spellen apps te vinden. Zo kun je naar de stad gaan om te winkelen, op vakantie gaan, werken in een café of restaurant of een snoepfabriek runnen. De leukste app voor kinderen van 6 jaar vind ik het restaurant. Alles kan je kind zelf doen, van het koken tot het serveren. De meeste apps zijn gratis te downloaden, maar bij sommige kunnen er wel in-game aankopen te maken.

3. Slither.io

Dit is een tijd lang een favoriet spel van mijn dochter geweest. Het doel is heel simpel:  jij bent een worm en moet zoveel mogelijk eten om groter te worden en zo een hogere score te krijgen. Maar kom je tegen een andere worm aan? Dan ben je af. Andere apps met hetzelfde doel zijn Paper.io en Agar.io. Lekker laagdrempelige apps en ze zijn gratis te downloaden.

2. Hay Day

Droomt jouw kind ervan een eigen boerderij te hebben met allerlei verschillende dieren? Dan is dit een goede keuze! Bij Hay Day heb je namelijk je eigen boerderij. Je moet de dieren verzorgen, eten geven, voor gewassen zorgen, producten maken en deze weer doorverkopen. Elke keer als je opnieuw weer naar je boerderij komt kijken, kun je geld en producten inzamelen en weer verder handelen. Daarnaast is het natuurlijk ook heel leuk om je boerderij zo mooi en leuk mogelijk in te richten. Deze app is gratis te downloaden.

1. Angry Birds

Wie kent deze rare vogels nou niet? Er zijn inmiddels een aantal verschillende apps beschikbaar waar je samen met de vogels levels moet halen door de vijanden te verslaan. Dit doe je door de vogels op de vijanden af te schieten. Het ene level is makkelijker dan de ander en dus zal je soms als ouder wel even moeten helpen. Maar dat is stiekem helemaal niet zo erg toch? 😉 De Angry Birds apps zijn gratis te downloaden.

Overzicht spellen apps voor een 6-jarige

Tot zover het overzicht van de 10 leukste spellen apps voor een 6-jarige! Ik hoop dat je hier iets aan hebt en jij je kind blij kunt maken met de ontdekking van één of meerdere nieuwe apps. Wel is het belangrijk om goed erbij na te denken of de app ook echt geschikt is voor jouw kind. Ieder kind is immers anders, en dus reageert ook iedereen anders op een spel. Waar voor de één Angry Birds echt een eitje is, kan het voor de ander nog veel te lastig zijn en frustratie opleveren.

Heb je een aanvulling? Post hem in de comments!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste spellen apps voor een 6-jarige op Pinterest bewaren ♥

Zoek je leuke spellen apps voor kinderen van 6 jaar? Bij deze een overzicht met de leukste spellen apps voor een 6-jarige voor op een smartphone of tablet.

 

Lees ook:

De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.