4 jaar Game reviews

10x leukste spellen apps voor een 4-jarige

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een smartphone en/of tablet waar spelletjes op gespeeld kunnen worden. Het is dan ook niet zo gek dat ook kinderen dit graag willen doen. Gelukkig zijn er ook genoeg spellen apps voor kinderen in elke leeftijd te vinden. In dit artikel deel ik onze top 10 spellen apps voor een 4-jarige.

10x de leukste spellen apps voor een 4-jarige

Kijk je mee naar onze top 10 spellen apps? Er zitten wel een aantal betaalde apps bij, maar die zijn zo leuk dat we ze wel zeker in dit lijstje willen noemen. Daar gaan we:

1. NPO Zappelin

Kijkt jouw kindje graag naar Zappelin? Dan gaat hij of zij deze app helemaal geweldig vinden! De Zappelin app is educatief, er zit veel afwisseling in en is natuurlijk speciaal voor kinderen. Je kunt er spelletjes doen, filmpjes kijken, meedoen met dansjes, verhaaltjes lezen en kleuren. Kortom: onwijs veel te doen! Deze app is gratis te downloaden en echt een aanrader.

2. Tiggly

Bij deze app kan je kindje van alles leren. Zo kunnen ze leren tellen, woorden leren en vormen herkennen. Nu kan een kindje van 4 jaar sommige onderdelen in deze app waarschijnlijk al, maar het sluit wel aan met de basisschool. En wil je je kindje graag de Engelse taal bijleren? Dan kan dat met deze app ook op een leuke en laagdrempelige manier. Deze app is gratis te downloaden.

3. LEGO Duplo

LEGO Duplo heeft meerdere apps, allemaal met een ander thema. Je kind kan er creatieve spelletjes spelen, maar ook filmpjes kijken en de activiteiten van de “grote mensen” nadoen. Ontzettend leuk en leerzaam dus! Deze app is gratis te downloaden en zeker een aanrader voor je 4-jarige.

4. Dr Panda

Dr. Panda is hier groot favoriet. Er zijn heel veel verschillende apps te downloaden, allemaal met een ander avontuur. Zo kun je gaan zwemmen met dieren, een boerderij verzorgen, naar de kermis gaan of een reis naar de ruimte maken. Maar ook kun je gaan koken, tandarts spelen en noem het maar op! De Dr. Panda apps zijn betaalde apps, maar sommige kun je wel eerst gratis proberen.

5. Slaap Lekker!

Deze app is door Apple zelfs verkozen tot app van het jaar en is al miljoenen keer gedownload. Je kunt naar een heel leuk verhaal luisteren dat verteld wordt door iemand met een rustige stem, er zitten hele mooie tekeningen bij en er zitten ook leuke opdrachten bij, zoals de lichten uitdoen van de dieren. Een erg mooie app, die overigens wel betaald is.

6. Brandweerman Sam

Wie kent Brandweerman Sam nou niet? In deze app ga je hem helpen via echte verhaallijnen en verschillende spellen. Zo moet je Sam helpen, een brand blussen, verstoppertje spelen en ga zo maar door. Is jouw kindje fan van Brandweerman Sam op tv, dan is dit echt wel een leuke app om te laten spelen. Dit is een betaalde app.

7. Toca Boca

TocaBoca heeft meer dan 30 verschillende apps en ze zijn wat mij betreft allemaal even leuk! Zo kun je gaan werken in een haarsalon, doktertje spelen, naar de ruimte gaan en de grote stad verkennen. Maar ook kun je hongerige monsters gaan voeren of een trein besturen. Sommige apps zijn betaald, maar je kunt ook gratis Toca Boca apps spelen.

8. Disney Junior

Deze app heeft alles van Disney Junior. Mickey Mouse Clubhuis, De Speelgoeddokter, Sofia het prinsesje, Jake en de nooitgedachtland piraten en ga zo maar door. Je kunt met alle personages verschillende spelletjes doen of een filmpje kijken. Je 4-jarige zal deze app geweldig vinden als hij of zij graag naar Disney Junior kijkt. Deze app is gratis te downloaden, maar wil je alle spellen kunnen doen dan moet je er uiteindelijk wel voor betalen.

9. Peppa World

Deze app is wel in het Engels, maar voor de echte Peppa Pig fans maakt dat natuurlijk niet uit! Er zijn veel verschillende spelletjes die je kunt spelen samen met Peppa. Zo kun je al het speelgoed opruimen, memorie spelen, en gaan tuinieren. Maar ook puzzelen, koken en schaduwen zoeken. Daarnaast staan er ook een aantal filmpjes op die je kunt bekijken en zijn er verschillende kleurplaten die je mooi in kunt kleuren. De app is gratis te downloaden en dan kun je zeven spellen spelen. Wil je uiteindelijk alles kunnen spelen, dan moet je er voor betalen, maar gratis is de app dus ook al erg leuk.

10. Paw Patrol

Is jouw kindje een echte Paw Patrol fan, dan kunnen deze apps niet achterblijven. Er zijn namelijk verschillende apps te vinden met allemaal hun eigen avontuur. Een reddingsmissie, een zee-avontuur en puppy’s redden. Je beleeft in deze apps samen met jouw favoriete hondjes de leukste avonturen en je kunt veel verschillende spelletjes doen. Dit zijn allemaal wel betaalde apps.

Samengevat: spellen apps voor een 4-jarige

Genoeg leerzame en tevens leuke spellen apps voor een 4-jarige om uit te kiezen dus. In de meeste gevallen zal je kind wel tevreden met de gratis versie van een app, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat de app alleen betaald is, of dat er maar twee gratis spellen op te vinden zijn en je kind dus snel uitgespeeld is. Bedenk je dan goed of je hier voor wilt betalen. Een afweging hierin kan zijn of de app bijvoorbeeld educatief is en daardoor ook echt iets toevoegt aan de ontwikkeling van je kind.


Lees ook:

De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 5-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.