Attractieparken Noord-Brabant

4x de leukste pretparken in Noord-Brabant

4x de leukste pretparken in Noord-Brabant

De eerste voorjaarsplannen worden hier in huis alweer gemaakt en zoals ieder jaar is dat onder andere een dagje pretpark. We proberen ieder jaar een ander pretpark te ontdekken. De pretparken in Noord-Brabant, waar we wonen, hebben we natuurlijk al gehad, dus nu gaan we steeds weer op zoek naar een pretpark waar we nog niet geweest zijn.

Daan en Jesse vinden dat echt het allerleukste wat er is: een pretpark bezoeken. We hebben dan ook al heel wat pretparken gehad en dan is een beetje hulp online met het vinden van andere leuke pretparken wel erg handig. Zelf gebruik ik altijd de website van Pretparken.nl, waar super veel informatie staat over pretparken. Denk aan de openingstijden en hoe druk het er is. Daarnaast zie je er al foto’s of video’s zodat je een indruk krijgt van het park. Super handig! Ons volgende pretparkbezoekje wordt Walibi!

Onze favoriete pretparken in Noord-Brabant

We hebben zoals ik al zei al behoorlijk wat pretparken bezocht, de meeste in Noord-Brabant, en ik kan jullie dus zeker iets vertellen over welke pretparken en attractieparken hier in het zuiden van het land echt een bezoekje waard zijn!

Toverland

Ok, eigenlijk is dit een beetje valsspelen want Toverland ligt net in Limburg. Maar omdat het park zo dichtbij Brabant ligt, ga ik hem toch gewoon noemen. Ik begin met Toverland omdat ik dit park echt ideaal vind. Het is niet te groot, je kunt in een dag het hele park goed bezoeken (en het is ook weer groot genoeg om je niet te vervelen), het is geschikt voor jong en oud en er is zowel een binnen- als buitengedeelte.
Toverland ligt in Sevenum. Het park is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig pretpark waar voor jong en oud super veel te beleven is. Lange tijd is dit park favoriet geweest bij mijn kinderen. Het is geen kolossaal park, wat maakt dat ik het als ouder ook een heel fijn park vindt. Ik kan Daan en Jesse bijvoorbeeld met gemak een paar uur lekker los laten gaan terwijl ik op een terrasje ga relaxen. Dat is natuurlijk vooral van toepassing als je een abonnement hebt en dus vaak in een park komt. Ze kennen de weg dan op hun duimpje. Anyway, Toverland is echt een aanrader!

De Efteling

Ook de Efteling is natuurlijk een van onze favorieten. Ook dit park is in Noord-Brabant, in Kaatsheuvel. Voor ons redelijk dichtbij, dus vandaar dat we dit pretpark al vaak bezocht hebben. De Efteling is zo’n park dat je eigenlijk niet in één dag volledig kunt bezoeken: er is zoveel te doen en te zien dat je minimaal twee dagen zou moeten gaan. De Efteling is vooral ook zo bijzonder vanwege het Sprookjesbos. Na al die jaren is het nog steeds een magisch plekje. Voor de grotere kinderen is het Sprookjesbos natuurlijk wat minder interessant, maar zij kunnen zich naar hartenlust vermaken in de vele achtbanen en andere spannende attracties.

BillyBird

Een heel ander soort park is BillyBird. BillyBird (Hemelrijk) is niet te vergelijken met een pretpark zoals Toverland of de Efteling. Het is een attractiepark waar je een grote binnenspeeltuin hebt, een grote buitenspeeltuin, een achtbaan (vanaf 1m20), een bootjesglijbaan en een heel groot meer en strand. Je kunt je bij BillyBird met gemak de hele dag vermaken mits het goed weer is. De binnenspeeltuin is ook leuk, maar meer voor een middagje. Zelf hebben we een abonnement op dit park, dus op studiedagen gaan we nogal eens ooit er naar toe. En natuurlijk in de zomer als het lekker weer is, want je kunt er echt heerlijk zwemmen en spelen in en aan het water.

DippieDoe

Kleine update: van lezers begreep ik dat DippieDoe helaas niet meer is wat het ooit was. Met name het binnengedeelte blijkt flink verouderd en veranderd. Ik durf hem dus niet meer aan te raden als leuk attractiepark. 

DippieDoe is ook een attractiepark, vergelijkbaar met BillyBird. DippieDoe heeft een indoor speelhal die eigenlijk doet denken aan een soort kermis. Het park heeft ongeveer 25 attracties, waaronder een kleine achtbaan en een zweefmolen. Ideaal als het even wat minder lekker weer is. Ook kun je buiten klimmen en klauteren op het klimparcours of een potje midgetgolven. Daarnaast vind je buiten onder andere een aantal speeltuinen waar je je lekker kunt vermaken.

Tot zover onze vier favoriete attractieparken en pretparken in (bijna) Noord-Brabant. Veel plezier!


Lees ook: Leuke buitenspeeltuinen in Gelderland

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.