9 jaar Verjaardag & Traktaties

Leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje

de leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje

Wordt je dochter binnenkort 9 jaar en ben je op zoek naar de leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje? Lees dan zeker verder! In dit artikel vind je een leuke tips en cadeau-ideeën voor een 9-jarig meisje.

De leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje

Zelf merk ik wel: hoe ouder meiden worden, hoe lastiger het wordt om een leuk cadeau te verzinnen. Dat is trouwens bij jongens niet veel anders hoor. Ik heb voor dit artikel ook rondgevraagd bij andere ouders van meiden rond de 9 jaar en de volgende cadeautips voor 9-jarige meisjes kwamen eruit. Wat ik trouwens opvallend vond om te zien, is dat veel ouders bij de eerste ideeën die ze opnoemen niet meer denken aan speelgoed. Maar leuk speelgoed is er nog genoeg hoor! Kijk maar mee!

Gezelschapsspellen voor een 9-jarig meisje

Niet ieder kind houdt van gezelschapsspellen (ook al kan ik me daar persoonlijk niets bij voorstellen), maar als de jarige job dat wel doet, dan is een leuk gezelschapsspel áltijd een goed cadeau. Denk bij deze leeftijd aan 30 Seconds, Ticket to Ride (ook erg leuk in de korte versie en goed betaalbaar), Kolonisten van Catan en de klassieker Party & Co: de family versie is erg leuk vanaf 8 jaar en ouder). Als je niet weet of ze het spelletje misschien al in huis heeft, bewaar je gewoon het bonnetje en kun je het spel altijd omruilen voor een ander spel.

De drie meest gewilde spellen voor 9-jarigen:

Katrien Duck Abonnement

Leest je dochter graag strips? Dan is de Katrien Duck een aanrader! Net zo leuk als de Donald Duck, maar dan echt gericht op meiden. De Katrien Duck verschijnt 1 keer per maand. Met dit cadeau heb je dus 12 maanden lang een cadeautje in de brievenbus voor je dochter.

Een kinderhorloge

Negen jaar is ook een mooie leeftijd voor het geven van een horloge. Als het goed is kan de jarige job inmiddels goed klok kijken, dus behalve een leuk cadeau ook nog eens heel praktisch. Probeer wel een beetje af te stappen van de échte kinderhorloge: over een jaartje is ze een tiener en het zou toch wel leuk zijn als ze haar horloge de komende jaren wil blijven dragen. Gelukkig zijn er enorm veel hippe, stoere en mooie meiden horloges te vinden.

De 3 populairste meidenhorloges op dit moment:

Sportieve cadeaus

We komen inmiddels wel een beetje meer richting het speelgoed, maar dan het sportieve speelgoed. Denk aan skeelers, schaatsen, een skateboard of een hoverboard of leuk speelgoed voor op de camping of in de tuin in de zomer. Bijvoorbeeld een tennisset of een badmintonset, maar ook swingball blijft leuk: dat is zo’n paal met een balletje eraan vast, waarmee je goed alleen kunt spelen.

Ga voor een sportief cadeau:

Een groot cadeau voor een 9-jarig meisje

Wil je een groter cadeau geven, dan kun je denken aan een laptop. Rond deze leeftijd zal ze op school ook beginnen met spreekbeurten of boekenbeurten en dan is een laptop eventueel al handig. Ook is het de perfecte leeftijd om te starten met type-les, waarvoor een laptop ook handig is. Daarnaast is een laptop natuurlijk ook wel erg leuk om af en toe spelletjes op te spelen.

De beste beoordeelde schoollaptops op bol.com:

Sieraden

Deze cadeautip vind ik met name een mooi idee voor ouders om aan hun dochter te geven: een mooi sieraad. Hoe bijzonder is het om je dochter een gouden armband met een mooie, dierbare betekenis te geven? Een die ze vanaf dat moment altijd kan dragen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een mooi armbandje met een symbool. Denk aan een hartje, een infinity symbool of iets wat symbool staat voor jullie liefde.
Een ander mooi sieraad om te geven is een ring, hoewel je er dan wel rekening mee moet houden dat ze die niet haar hele leven gaat passen. Een armbandje om haar pols of een bijzondere gouden ketting blijven altijd passen, maar handen en vingers groeien nog best wel wat en dan zal de ring na verloop van tijd niet meer passen.

Onze favoriete zilveren armbandjes voor meiden:

Kleding of kledingbon

Kleding is een veelgenoemde cadeautip voor een 9-jarig meisje. Hoewel veel moeders er ook wel direct de kanttekening bij maakte dat ze eigenlijk nog liever hadden dat hun dochter dan een kledingbon zou krijgen, zodat ze zelf iets uit kan kiezen. Mocht je de smaak van de jarige weten en natuurlijk de juiste maat, dan is het gaaf als je iets uitkiest voor haar. Maar mocht je twijfelen over wat ze leuk vindt of welke maat ze heeft, dan is een kleding cadeaubon een betere en veiligere optie.

Bioscoopbon

Een andere veel gehoorde cadeautip is de bioscoopbon. Als je het minder leuk vindt om een cadeaubon te geven, dan kun je natuurlijk ook een dagje uit met jou cadeau geven! Dus dan trakteer je de jarige op een leuke dag samen met jou en neem je haar (onder andere) mee naar de bioscoop. Een super leuk en origineel cadeau om fijne herinneringen te maken.
Let op: De Nationale Bioscoopbon is niet geldig bij Pathé. Die hebben hun eigen bioscoopbonnen.

Meer goede ideeën voor cadeaus voor een 9-jarig meisje? Deel ze hieronder in de comments.

Like it? Pin it!

Wordt je dochter binnenkort 9 jaar en ben je op zoek naar de leukste cadeaus voor een 9-jarig meisje? In dit artikel vind je cadeau-ideeën voor een 9-jarige

Lees ook:
Cadeautips voor een 1-jarig meisje
Cadeautips voor een 2-jarig meisje
Cadeautips voor een 3-jarig meisje
Cadeautips voor een 4-jarig meisje
Cadeautips voor een 5-jarig meisje
Cadeautips voor een 6-jarig meisje
Cadeautips voor een 7-jarig meisje
Cadeautips voor een 8-jarig meisje
Cadeautips voor een 10-jarig meisje
Cadeautips voor een 11-jarig meisje
Cadeautips voor een 12-jarig meisje

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 10 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.