5 jaar Game reviews

8x leukste spellen apps voor een 5-jarige

8x de leukste spellen apps voor een 5-jarige
Joyce

Mijn zoontje van vijf vindt het heerlijk om op zijn tablet filmpjes te kijken…maar ook spelen met de apps die ik erop heb staan vindt hij geweldig. In dit artikel deel ik onze 10 favorieten spellen apps voor een 5-jarige.

De leukste spellen apps voor een 5-jarige

Hierbij het overzicht van de leukste spellen apps voor een 5-jarige jongen of meisje.

1. Troovie

Houdt jouw kind van speurtochten? Met Troovie kan je zelf speurtochten maken in je eigen omgeving. In deze app kies je eerst een verhaal. Daarna geef je aan hoeveel volwassenen en kinderen er meedoen, wat de route wordt en hoeveel opdrachten je wil in de route. Erg leuk als je de kinderen ook wil laten bewegen en ze leren gelijk hoe je een plattegrond moet lezen!

De app is gratis en speurtochten tot 750 meter ook. Wil je een grotere speurtocht kunnen maken, dan kost dit een paar euro.

2. Quiver – 3D Coloring App

Heb je kinderen die van tekenen houden? Met deze app kan je tekeningen tot leven laten komen. Eerst moet je zelf een tekening van de website downloaden en uitprinten. Wanneer jouw kindjes de tekening heeft ingekleurd pak je de tablet erbij. Je richt de camera op de tekening en geniet…. je tekening komt in 3D tot leven met de kleuren die jouw kind heeft gebruikt!

De app is gratis en enkele tekeningen ook, maar als je meer tekeningen wil moet je deze kopen

3. Toca Lab: Elements

Houdt jouw kind van experimenteren en ontdekken? Dan is dit de app voor hem! In deze app komen ze terecht in de laboratorium met allemaal vloeistoffen en voorwerpen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld iets laten draaien in de centrifuge of af laten koelen met koelmiddel. Super leuk, toch?

De app kost €4,99

4. Juf Jannie- puzzels voor peuters en kleuters

Peuters? Ja, deze app is al te gebruiken voor kinderen vanaf anderhalf, maar doordat het in niveau’s is verdeeld, is het ook super leuk voor jouw 5-jarige. Deze app heeft dus 5 verschillende niveaus en wel 50 puzzels. Ook kan je foto’s van jezelf gebruiken en hier een puzzel van maken. Gaaf toch? Wanneer een puzzel is voltooid, komen er ballonnen in beeld die je kapot kan maken! De puzzels voor de vijfjarige bestaan uit 25 stukjes.

De app kost €2,99

5. Kids brain trainer

Plaatjes matchen, puzzels, verschillen zoeken en spelletjes om het geheugen te trainen. In deze app staan heel veel leuke spelletjes die tegelijkertijd de hersenen van je kind trainen. Hebben ze een spelletje voltooid? Dan komen er ballonnen die ze kapot mogen maken. Hebben ze een ster behaald, omdat ze er genoeg goed hebben gemaakt, dan mogen ze een beker of medaille in hun prijzenkast zetten. Elk thema heeft verschillende spelletjes en onder elk spelletje kan je aan de sterren zien hoe goed ze erin zijn.

De app is gratis

6. Math school

Met 9 verschillende thema’s leert je kind goed tellen. Zo wordt er hardop gezegd hoeveel appels ze wil en moet je die in een mand stoppen. Je kan ook op de eieren met het juiste cijfer drukken, ze kunnen tellen met klokken, patronen herkennen, verborgen objecten zoeken, vormen herkennen, toevoegingen en als laatste een geheugenspel. Genoeg te doen en te oefenen. Mijn zoontje vindt het helemaal geweldig en heeft door deze app de cijfers leren herkennen. Gaaf toch?

De app is gratis

7. Scratch junior

Leren programmeren? Dan is deze app degene die jouw kind wil hebben. Met dit programma kunnen kinderen hun eigen interactieve verhalen en spellen maken. Met deze app leren ze problemen oplossen, projecten te ontwerpen en zijn ze creatief bezig! De skills die je vandaag de dag nodig hebt. Wist je al dat programmeren binnenkort verplicht wordt als vak op scholen? Dan kan het dus geen kwaad om alvast te oefenen.

Deze app is gratis

8. Brandweerman Sam

Bij mij thuis nu favoriet qua tv serie, maar de app is ook erg leuk. Er zijn zes verschillende spelletjes, waarbij je Brandweerman Sam uit de brand helpt. Blussen, de wagen vullen, verstoppertje: genoeg avonturen te beleven, met dit prachtig vormgegeven spel. En erg herkenbaar als je kinderen de serie ook volgen.

Vanaf €1,99

8x de leukste spellen apps voor een 5-jarige

Tot zover dit overzicht van onze favoriete spellen apps voor een 5-jarige. Heb je aanvullingen? Deel ze hieronder in de comments!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze leukste spellen apps voor een 5-jarige op Pinterest bewaren ♥

In dit artikel deel ik onze 10 favorieten spellen apps voor een 5-jarige. Deze apps zijn super leuk om te spelen en sommige apps zijn educatief.

 

Lees ook:

De leukste spellenapps voor een peuter
De leukste spellenapps voor een 2-jarige
De leukste spellenapps voor een 3-jarige
De leukste spellenapps voor een 4-jarige
De leukste spellenapps voor een 6-jarige
De leukste spellenapps voor een 7-jarige
De leukste spellenapps voor een 8-jarige
De leukste spellenapps voor een 9-jarige

De leukste spellenapps voor een 10-jarige

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.