Opvoeding & Ouderschap

Kinderbijslag 2020 betaaldagen en waaraan spenderen?

Kinderbijslag 2020 betaaldagen en waar aan spenderen?

Januari 2020: een nieuw jaar, een nieuwe maand en waar denken we dan onder andere aan? Juist! Kinderbijslag! De eerste kinderbijslag van het jaar is weer gestort. Voor mij inspiratie om een artikel te schrijven over de betaaldagen van de kinderbijslag 2020, maar ook over het spenderen van de kinderbijslag.

Kinderbijslag 2020 bedragen

In 2020 is de kinderbijslag weer iets gestegen, de bedragen zijn als volgt:
0 t/m 5 jaar: € 221,49
6 t/m 11 jaar: € 268,95
12 t/m 17 jaar: € 316,41

Kinderbijslag 2020 betaaldagen

De kinderbijslag wordt op vaste dagen in het jaar uitbetaald. De kinderbijslag wordt altijd aan het begin van het kwartaal betaald.
Dit betekent dat er 4x per jaar gestort wordt op je rekening.
De exacte dagen waarop de kinderbijslag wordt betaald in 2020 zijn: 2 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober.

Kinderbijslag uitgeven

Hoe je de kinderbijslag uitgeeft is voor iedereen verschillend. Er is geen vaste regel voor, behalve dan dat het natuurlijk de bedoeling is dat je dit voor de kinderen gebruikt. Als je zelf nog geen idee hebt waar je het voor gaat gebruiken en het altijd maar op de grote hoop belandt of uiteindelijk in het boodschappengeld, waardoor het eigenlijk geen juiste bestemming krijgt, wil ik je graag wat tips geven!

1. Kinderbijslag sparen

Omdat veel mensen de kinderbijslag niet als inkomen rekenen is dit een echt extraatje. Dus je mist het niet als je het bedrag (deels of helemaal) direct door boekt naar de spaarrekening van je kind. Het kost jou niets, maar je bouwt zo toch een leuk bedrag op voor later. Dit kunnen ze bijvoorbeeld gebruiken voor hun rijbewijs of studie. We weten allemaal dat dit goed gebruikt kan worden later!
Ook kun je hier je zakgeld van pinnen voor je kind, mocht je dit zelf niet kunnen missen. Pin elk kwartaal dan een klein bedrag van de kinderbijslag en leg dit apart zodat je dit wekelijks aan je kind kunt geven. Maak er bijvoorbeeld een zakgeld bakje van dat je ergens veilig bewaart. Ook dit valt natuurlijk onder sparen.

2. Kinderbijslag voor kleding

Een andere populaire uitgave van de kinderbijslag is aan kleding. Kleding kost toch ongezien een hoop en daar kun je dit geld goed voor gebruiken. Waar je de winter begon met een volle kast, hebben sommige kinderen een goede groeispurt doorgemaakt en kunnen wel wat nieuwe broeken/shirts of zelfs nieuwe schoenen of een jas gebruiken. Hoe fijn als je dit dan gewoon hiervan kunt betalen zonder je eigen spaargeld ervoor aan te breken? Of heb je nu niets nodig maar zie je alvast iets in de sale voor de zomer, dan sla je alvast wat in! Onwijs handig natuurlijk.

3. Gebruik de kinderbijslag voor het maken van uitstapjes

Tegenwoordig hoor je vaak dat uitstapjes onbetaalbaar zijn. Als je kind dit kwartaal niets of weinig nodig heeft ter aanvulling van de kledingkast, waarom zou je dan niet een keer dit geld gebruiken voor een leuk uitstapje met het gezin! Natuurlijk hoef je hier niet het gehele bedrag voor te gebruiken, maar een deel kan best een keertje. Betaal met dit geld de entree kaartjes van een leuk en betaalbaar pretpark bijvoorbeeld.
Neem zelf je lunch mee en de extraatjes om de kosten verder te drukken of kies toch voor een frietje of een ijsje ter plekke.
Ook heb ik wel eens mensen gehoord die er eens een nachtje of weekendje van weggaan. Ook dit doe je samen met je kind, dus waarom niet?!
*Het geld wat je overhoudt kun je altijd nog gebruiken als spaargeld of kleedgeld.

4. Onvoorziene uitgaven

Red je het een keer echt niet om rond te komen en kom je tekort door bijvoorbeeld een extra hoge energie rekening of gemeentebelastingen? Of gaat de wasmachine onverwacht stuk en is je spaargeld bijna op? Ook hiervoor mag je je kinderbijslag gebruiken volgens de richtlijnen, aangezien je dit ook gebruikt voor je kinderen. Voel je dus niet schuldig als dit een keer voorkomt.

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze tips voor de kinderbijslag gemakkelijk op Pinterest ♥

Januari 2020: een nieuw jaar en dus kinderbijslag! In dit artikel lees je over de betaaldagen van de kinderbijslag 2020 en over het spenderen ervan.


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.