Binnenspeeltuinen Bioscoop Museums Utrecht Zwembad

Indooractiviteiten in Utrecht voor kinderen – Onze top 10!

Indooractiviteiten in Utrecht voor kinderen - Onze top 10!
Anne

Niets zo lekker als er op uit met zijn allen. Alleen de weergoden zijn ons niet altijd goedgezind. Wat als het nu voor de 3e dag regent, de kinderen thuis zijn en jij geen Stratego, bordspel of knutsel meer kan zien? Ga er lekker op uit! Ik verzamelde de leukste indooractiviteiten in Utrecht voor kinderen voor je! Uitjes die binnen zijn en geschikt zijn voor het hele gezin. Of uitjes met tieners of met kleine kinderen: ik heb ze allemaal verzameld. De uitjes zijn allemaal overdekt , dus sneeuw, hagel of regen kun je zo weerstaan!

Indooractiviteiten in Utrecht: Museum uitjes in Utrecht

We starten met de musea in dit rijtje! Want deze musea zijn echt heel erg geschikt met kinderen. Ik had wel 10 verschillende op het lijstje kunnen zetten, maar ik heb de leukste er voor je uitgepikt:

1. Museum speelklok

In Hartje Utrecht zit dit museum in een oude kerk. Allerlei draaiorgels kun je hier zien en uiteraard horen! Er zijn tours die je kunt volgen en die zijn zeer geschikt om te doen met kinderen. Een leuk museum waar kinderen zich ongeveer 1 ½ uur kunnen vermaken. Vanaf het Station Utrecht is het best nog een stukje lopen, dus houd daar rekening mee. Parkeren kan het beste bij parkeergarage Springweg.

2. Nationaal militair museum

In Soest zit dit waanzinnige museum. Het is groot, want vliegtuigen en helikopters zijn groot en deze staan hier dus binnen! Zeker voor jongens die in het leger willen, is dit een gaaf museum. Het leuke aan dit museum is dat je vliegtuigen (en andere artillerie) kunt bekijken, maar ook een tour kunt volgen en er een gedeelte is waar kinderen meer zelf kunnen ervaren. Leuk voor groot en klein. Zeker 2 2/1/ uur kun je je hier vermaken. Parkeren is gratis.

3. Spoorwegmuseum

Het spoorwegmuseum in Utrecht. Ik weet nog dat ik dacht: ‘daar is toch niets aan, een beetje trein stellen kijken’. Maar er is veel meer dan dat. De geschiedenis wordt hier verteld en je kunt van alles bekijken. Buiten bijzondere treinen zijn er ook een paar attracties. Het museum is erg mooi en zit in een oud station. Zeker in de kerstvakantie is het een aanrader om hier heen te gaan want dan ligt er een schaatsbaan in het museum. Vanaf station Utrecht is het te ver om te lopen, maar er is een speciale pendeltrein. Parkeren op het terrein kan ook, maar is vaak snel vol en kost € 9,50.

Tot zover de museums, tijd voor andere uitjes en indooractiviteiten in Utrecht!

4. Indooractiviteiten in Utrecht: Kids in

Een binnenspeeltuin? Met onze ruime ervaring moet déze in de top tien. Deze speeltuin is namelijk toch net anders dan de bekende ketens. Waardoor mijn oudere kinderen van 8 en 10 deze binnenspeeltuin ook met groot gejuich ontvangen. Wil je ze echt paaien, dan kun je nog een uurtje trampolinespringen en klimmen op de klimmuur. Ik denk dat mijn kinderen het erg leuk vinden omdat in dit winkelcentrum ook een McDonalds zit waar wij wel eens langsrijden. Parkeren kan super goed en de eerste 2 uur is het gratis parkeren.

5. Trampoline flightdeck53

Jump for joy zeggen ze toch wel? Jumpen is echt een hit hier thuis. En dat terwijl wij een trampoline in de tuin hebben. Toch is zo’n trampolinepark anders. De vering is anders en er zijn er heel veel! Ook heb je van die gave bakken vol zachte blokken, zodat je zacht landt. Dat hebben we natuurlijk in de tuin niet. Het oog wil ook wel wat en hoe leuk is het om te springen in een oude kerk. Nadeel voor mij is dat de kinderen op leeftijdscategorie springen en wij daarmee op twee verschillende tijdstippen vallen. Wat lastig te plannen is. Er zijn trampolineparken die toestaan dat oudere broers en zussen mee mogen met de jongere kinderen: dat is écht een fijne oplossing.
Parkeren is gratis op het eigen terrein.

6. Cinelounge

Een bioscoop waar je nog bedient wordt tijdens de film:  dat maakt deze bioscoop net anders. De stoelen staan niet in lange rijen, maar er zijn zitjes waar je leuk samen in kunt zitten. En heb je dorst? Dan druk je op de bel en komt de bediening. Te leuk toch? Verder kun je hier alle bekende films zien. De bioscoop zit letterlijk naast het spoor en is dan ook ideaal te combineren met een treinuitje. Parkeren kan ook prima en dan is de eerste 2 uur gratis.

7. Pathé Utrecht Leidsche rijn

Deze bioscoop ligt in een nieuwer deel van Utrecht, in Leidsche rijn. Je hoeft dus niet de stad in. Deze bioscoop is zo groot en hoog dat het voor mijn kinderen een avontuur is. De zalen zijn mega groot en het geluid is erg goed (en hard). Ook zijn er regelmatig leuke dingen te doen in de bioscoop.

8. Zwemmen

Niet perse mijn favoriet, maar wel van mijn kinderen. Naar het zwembad! Een van de leukste zwembaden in de regio is toch wel deze in Breukelen. Het heeft zelfs een prijs gewonnen als 2e beste zwembad van Nederland. Het is geen zwembad met tig waterglijbanen: ze hebben er gewoon 1.  Dat is juist met kleine kinderen prettig. Er gaan leuke spelmaterialen in het water en je kunt je goed omkleden. Parkeren gaat ook prima in de buurt.

9. Sam Sam

Weet je kind nog niet goed welke sport echt leuk is? Bij Sam Sam kunnen kinderen alle sporten ervaren. Je kunt hier gebruik maken van allerlei sportmaterialen en er zijn verschillende sporten te beoefenen. Ook kun je freerunnen en zijn er verschillende klim- en klautermaterialen. Een leuke activiteit die wel nóg leuker is wanneer je met meer vriendjes te gelijk afspreekt, want dan kun je met elkaar sporten. Er zijn ook begeleiders die het spel begeleiden.

10. Speeltuin blik en burgers

Liever even er uit voor wat lekkers? Dat kan hier! Een speeltuin met restaurant (diner alleen in het weekend). De speeltuin is buiten. Als je zelf ook naar buiten wil, maar het is wat frisser, dan kun je lekker warm onder de heater zitten en je kind in de gaten houden. Binnen hebben ze ook kleine zaal waar gespeeld kan worden. Veel verschillende activiteiten worden hier ook georganiseerd en vanaf half januari staat er ook een schaatsbaantje!

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze indooractiviteiten in Utrecht voor kinderen gemakkelijk op Pinterest.

In dit overzicht vind je de leukste indooractiviteiten in Utrecht voor kinderen en gezinnen. In de top 10 vind je museums, speeltuinen en meer!

Trampoline foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.