Gastblog Opvoeding & Ouderschap

Hoe wordt een gezin milieuvriendelijker?

antroposofisch speelgoed duurzaam speelgoed en milieuvriendelijk

Aangezien de wereld een beter klimaat kan gebruiken, draagt iedereen een steentje bij om de aarde te verbeteren. Sommige mensen doneren geld, anderen ruimen vrijwillig plastic op. Plastic is dan ook één van de grootste boosdoeners van de klimaatverandering.  Hoe kunnen jij en jouw gezin duurzamer leven?

Waarom is plastic gevaarlijk?

Misschien denk je dat duurzamer leven niet nodig is. Om te snappen waarom de volgende tips enorm kunnen helpen, moet je eerst weten hoe schadelijk plastic voor de natuur is. In een jaar leidt plastic tot de dood van ruim 100.000 dieren. Dit komt doordat er bij de productie van plastic schadelijke stoffen vrij komen. Bij deze stoffen hoort ook CO2, wat de boosdoener is van de opwarming van de aarde. De stoffen zijn slecht voor alle levende organismen.

Gebruik duurzaam speelgoed

Kinderen kunnen zich bijna overal mee vermaken. Kleuters en peuters hebben vaak al het speelgoed wat hun hartje begeerd. Het nadeel is dat veel van dit speelgoed van plastic of gelijksoortige materialen is gemaakt. Dit is helemaal niet goed voor het milieu. Er is genoeg speelgoed te vinden wat leuk is én duurzaam.

Duurzaam speelgoed betekent meestal dat het handgemaakt van duurzaam materiaal wordt gemaakt. Hout is bijvoorbeeld een stuk milieuvriendelijker dan plastic. Zo is bijvoorbeeld Grimms speelgoed een goede optie om veel plezier van te hebben.

Kinderen houden heel veel van ontdekken. Ze stellen vragen over alle onderwerpen waar ze iets over meekrijgen. Daarom kan antroposofisch speelgoed een goede manier zijn om nieuwe dingen te leren. Door middel van deze soort speeltjes wordt het voor een kind niet alleen vermakelijk, maar ook educatief.

Recycle zoveel mogelijk

Al jarenlang is het bekend dat recyclen een zeer effectieve manier is om duurzamer te leven. Aangezien plastic zeer beschadigend is voor het milieu, is het beter om het materiaal te hergebruiken. Dit geldt ook voor flessen, papier en oud apparatuur.

Om te recyclen, moet je eerst alles goed scheiden. Dus het papier bij het oud papier en glas in de glascontainer. Er zijn meer dan 300 soorten plastic, dus het wordt erg lastig voor elke soort een individuele afvalbak te maken. Het is sinds 2010 wel verplicht geworden voor gemeentes om al het plastic op te halen, dus van het weggegooide plastic kan weer gebruik worden gemaakt voor nieuwe voorwerpen.

Hoe duurzaam ben jij?

Er zijn nog veel meer tips om milieuvriendelijker te leven. Vooral voor gezinnen met jonge kinderen kan het belangrijk zijn om een duurzaam leven te leiden. Zo leren kinderen van jong af aan al om goed met de planeet om te gaan. Een klein begin kan dus duurzaam babyspeelgoed zijn, maar de mogelijkheden zijn oneindig!


Lees ook: leuke kleuter spelletjes

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    De elektrische bakfiets - Go or No Go
    5 februari 2020 at 11:33

    […] gevaarlijk hard ga je ook niet. De elektrische bakfiets is de leukste en veiligste oplossing voor milieuvriendelijk en snel vervoer van meer dan alleen […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.