Fashion & Styling

4x de stevigste kinderschoenen

kinderschoenen zomer jongens 8 jaar 4x de stevigste kinderschoenen
Linda - Go or No Go

Als er iets is wat hier in huis snel slijt, dan zijn het wel schoenen. Niet zo vreemd natuurlijk met twee jongens die van voetballen houden. Op school mogen ze twee keer in de week in de pauze voetballen en ook wanneer ze afspreken gaan ze vaak met vriendjes voetballen. En met zo vaak voetballen in een week tijd is ‘de goede schoenen dan niet aandoen’ ook niet meer echt een optie: dan hebben ze hun goede schoenen nooit meer aan. Dus ik zoek altijd naar echte goede en de stevigste kinderschoenen die zo goed mogelijk bestand zijn tegen fanatieke voetballers. Het goede nieuws voor jou is dat ik mijn favorieten met je deel. Kijk je mee?

Schoenen met een goede stootrand

Een stevige schoen kun je met name herkennen aan een brede neus met een flinke stootrand. Die kinderschoenen kunnen letterlijk tegen een stootje en slijten dus minder snel als een schoen met een kleine stootrand. De stootrand is namelijk gemaakt van stevig rubber en zal nooit eerder slijten dan de hele schoen zelf. Het eerste punt waarop hier in huis de schoenen slijten is het loslaten van de stootrand. Dat is natuurlijk ook het meest kwetsbare gedeelte van de schoen, zéker bij kinderen die in hun vrije tijd graag een balletje trappen.

Model

Daarnaast merk ik ook dat er verschil zit in het model van de schoen. De lagere model schoenen gaan hier altijd echt minder lang mee dan een hoog model schoen. Hoe dat komt of waar hem dat in zit durf ik niet te zeggen, maar aangezien lage sneakers hier in huis dus eerder slijten dan hoge modellen, koop ik geen laag model sneaker meer.
De volgende kinderschoenen van Bent zijn mijn favorieten als het aankomt om stevige kinderschoenen:

1. Kipling sneakers

Deze Kipling sneaker heeft een super stevige en brede stootrand zoals je ziet. De stootrand van de schoen is aan de zijkant doorgestikt voor extra versteviging, waardoor de schoen minder snel los zal laten van de stootrand. Hierdoor zal hij dus langer mee gaan en dat is precies waar je als voetbalmoeder naar op zoek bent.

4x de stevigste kinderschoenen hoog model

2. Bottines

Bottines hebben een kleine stootrand, maar zijn echt enorm stevig. Deze schoenen krijg je niet zomaar kapot. Er zijn veel verschillende soorten Bottines, maar ik zou met name kijken naar een schoen waarbij de stootrand al doorgestikt is en niet alleen gelijmd is. Deze zijn namelijk steviger en kunnen beter tegen een stootje. Als voorbeeld hierboven een Tommy Hilfiger model.

Een ander model Bottines is het bovenstaande, iets minder robuuste, model. Deze is met rits, wat voor veel jongens toch wel echt een enorm pluspunt is. Het strikken van de veters vinden ze hier namelijk altijd een gedoe.

4x de stevigste kinderschoenen

3. Geox

Geox schoenen staan er ook om bekend dat ze stevig zijn. Behalve het feit dat ze dus wel tegen een stootje kunnen, ben ik zelf echt fan van dit merk omdat de schoenen goed luchten. Mijn jongens hebben redelijk snel last van zweetvoeten, zéker in de zomer, en dan zijn de schoenen van Geox echt een uitkomst.

4. Pantofola D’Oro

Zelf ben ik ook wel gecharmeerd van de Pantofola D’Oro sneakers. Ik vind ze vooral heel mooi. Met name het zachte gedeelte achter in combinatie met het model en de kleur. Pantofola D’Oro sneakers zijn daarnaast ook wel behoorlijk stevig, al zijn dit wel schoenen die het net wat minder lang volhouden dan bijvoorbeeld de Kipling sneakers.

Slijtage

Natuurlijk slijten ook deze schoenen als er veel mee wordt gevoetbald, maar in mijn ervaring houden ze het in ieder geval een stuk langer vol dan vele andere modellen schoenen. Zeker de lage sneakers met alleen een gelijmde zool of stootrand zijn kwetsbaar. Trouwens zijn Braqeez schoenen ook stevig!

Wat daarvoor een handige tip is: zodra de schoen bij de stootrand ietsjes los begint te raken, breng ik ze direct naar de schoenmaker. Voor zo’n vijf euro stikt hij vervolgens de schoen over de hele stootrand stevig vast, zodat hij niet los kan raken van de stootrand. Op deze manier kan de schoen letterlijk maanden langer mee. Een schoenmaker kan zelfs de schoen door de zool heen stikken voor nog meer stevigheid. En je ziet er niets van, een schoenmaker kan dat super netjes doen. Zeker de moeite waard dus!

Heb jij nog tips voor goede, stevige kinderschoenen die wel tegen een stootje kunnen? Deel ze hieronder in de comments.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.