Creatief & Knutselen

Zelf armbandjes maken op een simpele manier

Zelf armbandjes maken op een simpele manier

Taleah kwam thuis van school en had van een vriendinnetje geleerd hoe je op een simpele manier té leuke armbandjes kunt maken. Het is zo gemakkelijk en de armbandjes zijn goed strak gevlochten. Het ziet er dus ook nog eens erg mooi uit. Graag wil ik deze simpele manier van armbandjes maken met jullie delen, ik kende het namelijk nog niet!

Zelf armbandjes maken: benodigdheden

 • wol/draad
 • Karton
 • Pen
 • Schaar

Stappenplan

Begin met het aftekenen van een cirkel op het karton. Ongeveer 8 cm doorsnede. Knip de cirkel uit. Teken dan 8 strepen vanaf de buitenkant naar binnen, ongeveer zo’n 2 centimeter. Knip de lijnen in. Als je dat gedaan hebt maak je in het midden van de cirkel een gat waar straks de draden doorheen komen.

Neem dan 7 draden. Je kunt allemaal verschillende kleuren nemen of net wat jij een leuke combinatie vindt. Taleah meet de draden zo af door van haar wijsvinger topje naar schouder de lengte te nemen. En dit werkt perfect aldus Taleah. Maak een knoop aan één kant van de uiteinde, doe het draad dan door het gat van je cirkel heen. Zet nu ieder draad vast in één van de geknipte lijnen. Je houdt 1 lege inkeping over.

zelf armbandjes maken

En nu ga je beginnen met vlechten. Zorg dat de lege inkeping aan de bovenkant zit. Tel dan met de klok mee, dus naar rechts, naar het derde draad. Dit draad haal je uit de inkeping en doe je in de bovenste. Dan draai je je cirkel totdat je de lege inkeping weer boven hebt. En herhaal dan je handelingen elke keer weer opnieuw. Dus steeds het derde draad in de bovenste inkeping. Vergeet niet om af en toe na het draaien het armbandje onderin strak te trekken naar beneden.

Als het armbandje lang genoeg is dan haal je het uit de cirkel. Haal gewoon alle draden uit de inkepingen. En maak dan een stevige knoop zodat het niet meer los gaat. Klaar is je gave armband.

Het ziet er super tof uit aan je pols als je al je zelfgemaakte armbandjes aan hebt.
Ook leuk om te geven als vriendschapsarmband aan je bff!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit zelf armbandjes maken stappenplan op Pinterest bewaren ♥

Taleah kwam thuis van school en had van een vriendinnetje geleerd hoe je op een simpele manier zelf armbandjes kunt maken. Super leuk en simpel!

Lees ook: Armbandjes maken van ijsstokjes

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Senna
  16 juni 2023 at 09:54

  Grappig, dat deden we vroeger met een (houten) garenklosje en spijkertjes in de rand: punniken, noemden we dat.

 • Reply
  DIY | Knutsel een armbandje van ijsstokjes - Go or No Go
  5 februari 2020 at 12:09

  […] Wil je nog een andere manier zien van een armbandje zelf maken? Kijk dan in deze DIY. […]

  • Reply
   Anoniem
   25 maart 2021 at 19:58

   The

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.