Entertainment Opvoeding & Ouderschap

YouTube Kids: YouTube voor kinderen

YouTube Kids: YouTube voor kinderen

Iedereen met kinderen herkent dit denk ik wel; je kind wil graag filmpjes kijken op YouTube maar telkens komt er reclame tussendoor. Ook kan het maar zo zijn dat je kind een ander filmpje aanklikt, dat helemaal niet geschikt is voor kinderen. Daar is gelukkig een oplossing voor: YouTube Kids! Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder.

YouTube premium

Je zou YouTube premium kunnen proberen. Zo heb je in ieder geval geen last meer van de reclames, maar wil je daar wel maandelijks geld aan uitgeven? Zeker als je kijkt naar wat je kind wilt zien op YouTube is dit waarschijnlijk gewoon zonde van je geld. Natuurlijk zijn die reclames tussendoor ontzettend vervelend, maar die duren maar een paar seconden. Wat wel lastig is, is dat je continu moet opletten of je kind niet per ongeluk iets anders aanklikt, dat niet geschikt is voor kinderen.

YouTube Kids

Misschien ken je de app al, misschien ook niet. Sinds een poosje is er ook een app beschikbaar van YouTube alleen dan speciaal voor kinderen tussen de 0 en de 13 jaar.  Een veilige omgeving waar alleen maar kindvriendelijke filmpjes te vinden zijn, binnen een veilige omgeving. Je kunt de app downloaden vanaf iOS7 en Android 4.1. Daarnaast is hij ook beschikbaar voor Smart tv’s, Android TV, Apple TV, via je Chromecast of een gameconsole zoals de PlayStation 4. Deze app heeft ook reclames die je na een paar seconde weg kunt klikken. Wanneer je dit niet wilt zou je ook bij deze app voor een Premium abonnement kunnen gaan vanaf €11,99 per maand.
Hoe werkt YouTube Kids?
Wanneer je de app voor het eerst opent kun je een account aanmaken voor je kind. Dit doe je door middel van je eigen Google-account. Je kind heeft geen Google-account nodig, dus dat is een voordeel. Ook kunnen er meerdere accounts aangemaakt worden; handig wanneer je oudste kind filmpjes mag kijken waar je jongste nog te jong voor is. Je kunt maximaal acht accounts aanmaken die je ook allemaal kunt personaliseren. Je kunt de kijkvoorkeur, videoaanbevelingen en instellingen per account aanpassen.
De app inhoud

De app is erg gezinsvriendelijk; er zijn verschillende kanalen en afspeellijsten waar je kind uit kan kiezen en zo hun favoriete filmpje kunnen bekijken. In de app vind je de categorieën Shows, Muziek, Leren en Ontdekken. Ook kunnen ouders in de ‘goedgekeurde inhoud’-modus aangeven welke video’s en kanalen er wel, -of juist niet bekeken mogen worden. Verder is de app makkelijk in gebruik; de pictogrammen zijn wat groter en de afbeeldingen duidelijker zodat het ook voor de kinderen goed herkenbaar is. Ook heeft de app een schermtijd-functie die je in kan stellen. Zo weet je kind direct wanneer het klaar is met filmpjes kijken.

Het ontdekken van de YouTube Kids app

Wanneer je de app voor de eerste keer opent zie je een introfilmpje. Deze bevat veel kleurtjes en oogt heel vrolijk. Let wel op; de eerste keer kan je kind niet zelf in de app komen. Je dient er dus zelf bij te blijven. Je vult je eigen geboortejaar in en daarna krijg je een duidelijke uitleg over de app. Tevens wordt er uitgelegd hoe je een video kunt blokkeren of een video kunt melden.

Hierna kun jij je als ouder aanmelden met je Google-account om een profiel aan te maken en alle opties van het ouderlijk toezicht in te zien. Maar dit is niet verplicht; je kunt het dus gewoon overslaan.Nadat je de voorwaarden hebt geaccepteerd kom je terecht bij het aanmaken van een profiel voor je kind(eren). Je vult de naam, leeftijd en geboortemaand in en daarna kun je nog kiezen of je de zoekfunctie wel of niet in wilt schakelen.

Instellingen

In de app zie je rechts onderin een slotje staan. Wanneer je hierop klikt moet je als volwassene antwoord geven op een som om bij de instellingen te komen. Deze code kun je ook zelf aanpassen wanneer je denkt dat jouw kind dit antwoord ook in kan vullen. Bij dit slotje kun je de timer aanzetten voor de schermtijd en naar de instellingen gaan. Bij die instellingen kun je blokkeringen aan, -of uitzetten, een nieuwe toegangscode instellen, zowel de grootte als de kleur van de ondertiteling veranderen en inschakelen dat je naar een ander scherm wilt casten.

Wij zijn inmiddels groot fan van deze app; vooral omdat mijn jongste nog wel eens op mama’s telefoon een filmpje wilt kijken. Waar ze bij YouTube al snel naar andere filmpjes ging die niet voor haar geschikt waren, heb ik er bij deze app gelukkig geen last van. Simpelweg omdat er alleen maar kindvriendelijke filmpjes op staan. Wat mij betreft dus echt een aanrader!

Met onderstaande afbeelding bewaar je deze tip over YouTube Kids gemakkelijk op Pinterest.

Iedereen met kinderen herkent dit wel; je kind wil graag filmpjes kijken op YouTube maar telkens komt er reclame tussendoor. De oplossing? YouTube Kids!

Lees ook: Verzoekje aan de YouTube helden van mijn zonen.
Wist je dat er ook WikiKids is: WikiPedia voor kinderen?





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.