Verre reizen

Vietnam met kinderen: Go of No Go?

Vietnam met kinderen: Go of No Go?

Is Vietnam een kindvriendelijke vakantiebestemming? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ja, Vietnam is geschikt om met kinderen heen te reizen. Toch is Vietnam nog geen populaire bestemming voor familiereizen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Thailand.

Hoe dat komt? Ik denk met name doordat mensen Vietnam toch associëren met een land dat een oorlogsverleden heeft en een ontwikkelingsland is. In werkelijkheid is hier niet meer van terug te zien of te merken. Vietnam is inmiddels een goed ontwikkeld land. In grote steden vind je meerdere ziekenhuizen en in deze ziekenhuizen werken artsen die Engels spreken.

Een andere reden kan zijn dat er geen directe vlucht gaat naar Vietnam vanuit Nederland, maar dit is makkelijk te regelen door bijvoorbeeld naar Bangkok te vliegen en vanuit daar een regionale vlucht te nemen. Deze kun je vooraf al vanuit Nederland regelen.
Voor Vietnam is ook een visum nodig, dus het zou kunnen dat dit nog iets is wat mensen tegenhoudt. Maar een Vietnam visum is ook zo geregeld. Je kunt dit namelijk simpel online regelen op e-visums.nl en binnen 5 minuten is je aanvraag verzonden. Je visum voor Visum voor Vietnam is 30 dagen geldig.

Slapen

Houd er rekening mee dat het in Vietnam gebruikelijk is dat een baby of peuter bij de ouders in bed slaapt. Ga er dus niet vanuit dat je in een hotel een babybedje bij kunt boeken. Je kunt eventueel een klein reistentje meenemen waar je je kleine in laat slapen.

Eten en drinken in Vietnam met kinderen

In Vietnam kun je heerlijk eten. Groot en klein zal hier genieten van het fruit en de vele groenten. In de grotere steden kun je overigens ook terecht voor bekend eten, zoals Italiaans, Spaans of zelfs Nederlands.
Wat betreft drinken is het niet aan te raden om kraanwater te drinken. Koop dus losse flessen water.

Veiligheid

Vietnam is veilig land om naar toe te gaan. Zoals in ieder land is het belangrijk dat je je gezond verstand gebruikt. Het verkeer in Vietnam is druk en chaotisch. Kijk goed wanneer je oversteekt en houdt kinderen aan de hand vast, ook als ze al ouder zijn.

Bezienswaardigheden Vietnam voor kinderen

Natuurlijk zijn er een aantal mooie plekjes in Vietnam die erg leuk zijn om met kinderen te bezoeken. Te beginnen met de Water Puppet Show. Dit is een poppenshow die wordt begeleid door zangeressen en een orkest. De bekendste is the Thang Long Water puppet show in Hanoi.
In Ha Long Bay kun je een mooie cruise boeken die de moeite waard is voor kinderen. Ha Long Bay is een van de zeven wereldwonderen: zelfs je kinderen zullen er even stil van zijn. Tijdens je cruise is er ook de mogelijkheid voor zwemmen, kajakken en genieten op het strand.
In Hué kun je een prachtig paleis bezoeken. Het is enorm groot en echt een prachtige bezienswaardigheid.
Tot slot is daar nog Sapa, dat bekend staat om haar prachtige rijstvelden.

Heb je nog aanvullingen op de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam voor kinderen, laat ze dan hieronder in de reacties achter.


Lees ook: Thailand met kinderen.
Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.