Bioscoop Gastblog

The Addams Family – Familiepremière

The Addams Family - Familiepremière

Gastblog – The Addams Family is het tweede spelletje dat wij op de Super Nintendo hadden. De videoband – ja, zo oud ben ik – draaiden we kapot.  Als fan van het eerste uur, hoefde ik dus ook geen seconde na te denken toen ik de uitnodiging zag voorbijkomen. Alleen nog een een kind van 6 jaar of ouder regelen om mee te komen naar de familiepremière. Want naar de bioscoop met mijn zoontje van bijna 1, is niet zo’n goed idee.

Zondag 1 december ging ik met mijn leenkindjes naar Pathé Arena: een 6-jarige heks en haar puberende zus van 15. De dresscode was griezelig leuk, vandaar dat ik de 6-jarige een heks noem. Een puberend kind is al griezelig genoeg, dus zij hoefde zich niet te verkleden.

Ontvangst in stijl

Een rode loper, paparazzi met flashing lights en een heleboel BN’ers. Dit is een echte première! De puber slaat het over en neemt plaats tussen de paparazzi om plaatjes van mij en het heksje te schieten. Dat we hiermee op Shownieuws zouden belanden, wisten we natuurlijk niet. Maar inmiddels zijn we gewend aan onze roem en delen we graag handtekeningen uit.

Waar is mijn popcorn?

We hebben zeker nog een half uur om te overbruggen. De deuren van de zaal gaan pas 10.15 u open. Gelukkig hoeven we ons niet te vervelen. We krijgen een krentenbol en croissantje om de dag goed mee te beginnen. Ook is er een geweldig hysterische pre-show voor de kinderen. De trap van Pathé Arena zit vol met opgewonden kinderen en vermoeide ouders. We kijken het even aan, maar besluiten alvast richting de zaal te lopen.

Bovenaan de trap krijgen we nog meer lekkers: een zakje pepernoten en een glaasje suikervrije limonade. Voor de leuk gaan we ook in The Addams Family photobooth. Alhoewel we plezier hebben, ontbreekt er iets. Het heksje trekt aan mijn jurk en vraagt: “wanneer krijg ik popcorn?”

Natuurlijk is er popcorn

Aan mij de taak als lieve tante om dat te regelen. Ik dirigeer de kids strategisch in een hoek en race naar beneden om popcorn en flesjes drinken te scoren. Net op tijd keer ik terug. De zalen gaan net open. Drie zalen vol. Op onze stoelen vinden we goodiebags met – je raadt het al – een grote zak popcorn. Verder is de Addams Family rugzak gevuld met een doosje Pringles, een flesje Cool Bear fruity spring water, spekjes, jelly beans, een gezonde granola bar een kids week krant en kleurpotloden.

Wat een verwennerij! Ik had moeten weten dat de organisatie de popcorn niet achterwege zou laten. We nestelen ons in de stoelen en zetten de 3D-brillen op. De film mag beginnen.

Kinderthriller

Het begin is somber, donker en naargeestig. Na een paar minuten maak ik me al zorgen om de jongste. “Vind je het niet eng?” “Nee hoor!”, zegt ze met een dikke glimlach. Gelukkig wordt het al snel vooral grappig. Het is donkere humor, weliswaar. Maar je kan niet anders verwachten van The Addams Family, toch?

The Addams Family NL review

The Addams Family is écht een film voor jong en oud. Actuele thema’s komen op een kinderlijke manier aan bod. Tegelijkertijd worden ‘volwassen mensen woorden’ gebruikt, zodat het voor ons niet te missen is, waar dit over gaat.

AS-SI-MI-LA-TIE.

De timing kon ook niet beter. Het begin van de decembermaand is de perfecte periode om de volgende boodschap mee te geven aan Nederland: Ja, jullie zijn anders. Maar wij ook! Iedereen is anders en iedereen mag er zijn.

P.S. Dezelfde middag kreeg ik een appje van mijn nicht.
De kinderen vonden de film zo geweldig, dat ze de oudere versie ook wilden zien. Ik zeg; geslaagd!


Gastblog door Chanel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.