10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Yono and the Celestial Elephants Nintendo Switch

Review Yono and the Celestial Elephants Nintendo Switch

In deze review lees je onze ervaringen met het spel Yono and the Celestial Elephants. Ik speelde dit spel met Daan en Jesse (9 jaar). Yono is een schattig jong olifantje dat als taak heeft om de wereld te redden. Tijdens zijn reis komt hij onder andere zombies, robots en mensen tegen.

Yono het olifantje

Het spel begint met een korte introductie door Sundara en Yono. Sundara vraagt Yono haar te volgen en daar begint het avontuur. Jij speelt Yono het olifantje. Ik zie meteen een schattig schildpadje dat ik zomaar op mijn hoofd kan zetten. Nu al leuk!
Ik kom er na een stukje wandelen achter dat Yono niet kan zwemmen. Oopsie..niet in het water vallen dus. Terwijl ik fanatiek bezig ben met het oplossen van de eerste simpele “puzzeltjes” gooi ik per ongeluk mijn schildpadje, dat ik nog mee droeg op mijn hoofd, zomaar in de zee. Gossie.

 Review Yono and the Celestial Elephants Nintendo Switch

Sundara vertelt dat het goed is om met zoveel mogelijk mensen te praten onderweg. Zo kom je bijvoorbeeld te weten dat er ook een treinstation is. Dat heb ik later vast nog nodig! Ondertussen kom ik erachter dat ik van alles op mijn hoofd kan zetten, dus ik zet er een leuke vaas op en later een kip. Altijd handig.

Yono spel nintendo switch review

Battlen

Tijdens het spelen krijg je veel informatie van alle dorpelingen, maar het is wel veel lezen en veel tekst voor Daan en Jesse. Die vinden het al gauw een beetje teveel ‘gedoe’ worden merk ik. Terwijl ik lekker rondloop, word ik ineens aangevallen. Ok, een battle! Daan en Jesse’s aandacht is weer terug. Wel van korte duur, want de battle is na enkele seconden al af. En wanneer ik bij de volgende beurt af ga, moet ik best ver terug in het spel weer opnieuw beginnen. Bummer! Gelukkig zijn er wel short-cuts in het spel te vinden waardoor je sneller terug bent op het punt waar je was. Daarnaast worden de tegenstanders door het spel heen wel sterker.

Yono spel nintendo switch review

Pimp je olifant

Er is ook een winkeltje waar je munten kunt gebruiken om van kleur te veranderen. Zo kun je je lichtblauwe olifantje ineens zwart/wit maken of blauw met een sterrenhemel.

Een avontuurlijke puzzelgame

In Yono moet je vooral een een paar stappen vooruit denken om zo verder te kunnen komen in je avontuur. En dan op een hele leuke manier met allerlei extraatjes in de game. Zo moet je meerdere health tokens verzamelen en zoals eerder benoemd vechten tegen bad guys. Daan en Jesse kunnen de meeste puzzels zelf oplossen, maar sommigen komen ze ook niet uit. Nu moet ik bekennen dat in dit soort spellen Daan en Jesse niet altijd het meeste geduld hebben om echt uit te gaan zoeken hoe iets moet. Dus als jouw kind dat juist wel heeft, dan is Yono zeker een leuke game voor op de Nintendo Switch van je zoon of dochter. Met name omdat het spel er geweldig uit ziet en mooie graphics en werelden waar je in terecht komt.
Hoe verder je komt, hoe kleurrijker de omgeving wordt en hoe meer je ontdekt.

yono olifant switch review

Go or No Go

Yono is een Go voor kinderen die van puzzelgames houden en het geduld hebben om zelf op onderzoek uit te gaan. En als je drie keer af gaat, niet opgeven maar nóg eens proberen. En als je er niet uitkomt, nog eens proberen. Daan en Jesse vinden dat lastig, maar als jouw kind dat juist wel goed kan, dan is Yono zeker weten een leuke game waar je kind zich uren mee kan vermaken!

puzzelspel nintendo switch review

Yono Facts

  • Leeftijd: 8 jaar en ouder
  • Genre: Puzzel
  • Aantal spelers: 1
  • Taal: Yono is Nederlandstalig (menu en ondertiteling). Er is geen gesproken tekst.
  • Adviesprijs: € 29,99 en hier online te koop
 spel nintendo switch review puzzel

Lees ook: puzzelspel Captain Toad Treasure Tracker voor de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.