Game reviews

{ Review } | Woven voor de Nintendo Switch

{ Review } | Woven voor de Nintendo Switch

Woven start behoorlijk duister en mysterieus. Ik dacht echt…wat gaat dit worden dan?! Uiteindelijk komt er een schattig diertje in beeld, wat ik nog niet helemaal kan matchen met dat mysterieuze begin. Het spel is Engelstalig gesproken (met Nederlandse ondertitels als je wil) en de introductie start direct wanneer je het spel voor de eerste keer opstart.

Stiffy het Olifantje

Het wezentje blijkt Stiffy te heten, een olifantje. Stiffy houdt van de natuur en als hij iets moois ziet, wil hij er direct heen. Hij valt van avontuur in avontuur en dan is het tijd om zelf met Stiffy rond te gaan wandelen. Dat gaat niet heel snel: Stiffy kan niet rennen ofzo, waar ik zelf stiekem altijd wel van houdt. Ik ren graag door landschappen, op zoek naar het avontuur in het spel. Stiffy loopt zelf met een pootje een beetje mank, misschien omdat hij vaak valt, aldus de verteller in dit spel.

Rijmvorm

Terwijl ik verder wandel, kom ik erachter dat de verteller van het spel alles in rijmvorm vertelt. Best wel rustgevend, vind ik. De kinderen snappen er overigens niks van, dus die haken op dit moment een beetje af. Na even zoeken kom ik erachter hoe ik een bepaalde knop kan gebruiken en zo verder kom in het spel. Vanaf dat moment wordt Stiffy vergezeld door een klein vliegend beestje: Glitch. Dit beestje brengt hem naar een naaimachine, waar Stiffy herstelt wordt: hij kan weer wandelen en hij loopt niet meer mank. Én nog beter nieuws: hij kan nu zelfs rennen! Yay!

review Woven voor de Nintendo Switch

Puzzelgame

Glitch blijkt een vuurvliegje, want hij kan licht geven in het donker. Daarnaast geeft Glitch je tips voor het spel heen. Ik kom bij een eerste apparaat waar ik noten aan moet tikken,. Na drie pogingen snap ik de bedoeling en ontvang ik een blueprint van sterke armen en benen. Na even zoeken kom ik erachter dat ik met de blueprint terug moet naar de naaimachine, want ik heb mijn sterke armen nodig om door een muur heen te komen. Ik blijk hier zelfs een ander hoofdje aan te kunnen laten meten, waardoor ik ineens meer op een miereneten lijk dan op een olifantje. Later in het spel kun je allerlei dierenvormen aannemen waaronder een gorilla en een varkentje. Deze heb je nodig om bepaalde wegen in te kunnen of puzzels op te lossen.

Go or No Go

Woven is een puzzel avontuur. Het spel ziet er mooi uit en de geluiden zijn rustgevend, zeker in combinatie met het verhaal in rijmvorm. Het is geen snel spel waar je in moet racen of punten moet scoren. Het is een spel waar je rustig je avontuur beleeft en gaat puzzelen om verder te komen. Voor Daan en Jesse is het helaas een No Go. Ze vinden het echt niets aan en dat snap ik, want het matcht niet bij hun leeftijd. Ook met de ondertitels in het Nederlands erbij worden ze niet enthousiaster. Voor een volwassene die van mooie verhalen, rustige spellen en puzzelen houdt, is het een wellicht wel leuke game…maar het is helaas ook niet mijn ding.

Woven Facts

  • Leeftijd: wat mij betreft een game voor volwassenen
  • Genre: puzzel
  • Adviesprijs: € 19,99 en te koop via de Nintendo eShop

Lees ook: Luigi’s Mansion 3 voor de Nintendo Switch

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.