10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Layton’s Mystery Journey voor Nintendo Switch

ervaringen Layton's Mystery Journey voor Nintendo Switch

Het begon voor mij ooit op de Nintendo DS Lite. Ik speelde het eerste en het tweede deel van Professor Layton en was meteen verkocht. Inmiddels zijn er al acht delen van deze serie uitgekomen! In deze review vertel ik je alles over hun nieuwste pareltje voor de Nintendo Switch; Layton’s Mystery Journey, Katrielle en het miljonairscomplot.

Hoe ziet Layton’s Mystery Journey eruit

Als je de spellen in deze serie al eerder gespeeld hebt dan weet je dat het spel erg kleurrijk is. Je ziet dat er heel veel tijd is gestoken in het ontwerp. Er is ook altijd wel iets te zien en daarnaast zijn er heel veel herkenbare dingen. Zo speelt dit spel zich in Londen af, waarbij je in het eerste hoofdstuk al een mysterie op moet lossen bij de Big Ben. Daarnaast is het spel ook erg duidelijk getekend, wat het fijn maakt om te spelen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Hoe speel je Layton’s Mystery Journey

Eigenlijk is het heel makkelijk. Het hoofddoel van het spel is raadsels en puzzels oplossen. Maar dat is in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan. Per hoofdstuk moet je een groot mysterie oplossen. Dit doe je aan de hand van puzzels en raadsels die hieraan gerelateerd zijn. Heb je een stukje van het mysterie opgelost? Dan krijg je een stukje van een ‘aanwijzingen-puzzel’. Om het mysterie op te lossen zal je ook omstanders moeten ondervragen en het plaats delict moeten onderzoeken.

Extra’s in het spel

Maar de hoofdstukken zijn niet het enige dat je kunt spelen bij dit spel! Wanneer je de omstanders vragen moet stellen kan het namelijk maar zo zijn dat hij/zij een puzzel voor je heeft om op te lossen. Voor elke puzzel krijg je ook weer punten, dus dat is mooi meegenomen! Daarnaast kun je ook de kleding van Katrielle aanpassen, teruggaan naar het detectivebureau om de meubels anders neer te zetten en minigames spelen. Ook kun je in het spel muntjes vinden door met je vergrootglas over spullen heen te gaan, of kun je extra munten krijgen om nieuwe kleding te kopen. Daarnaast kun je ook nog elke dag een speciale puzzel spelen waarvoor je ook weer punten kunt krijgen, die je kunt inwisselen voor leuke aandenkens.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zaken terug lezen

Ook is het mogelijk de zaak waar je nu aan werkt, of waar je in een vorig hoofdstuk aan gewerkt hebt, terug te lezen. Je kunt zelfs terugkeren naar dat hoofdstuk omdat je bijvoorbeeld nog een paar muntjes niet hebt gevonden, en die toch graag wilt hebben.

Go or No Go

Voor mij is dit absoluut een Go! Ondanks dat het niet met Professor Layton is, maar met zijn dochter, is het spel net zo leuk als de andere delen. De afwisseling in puzzels, de leuke extra opdrachten en de variatie die in het spel zitten maakt het voor mij een absolute Go.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Layton’s Mystery Journey Facts

  • Leeftijd: Vanaf 7 jaar
  • Console: Nintendo Switch
  • Genre: puzzel
  • Releasedatum: 08-11-2019
  • Adviesprijs: €39,99 voor de deluxe editie


Andere Nintendo Switch game reviews

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.