10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | het kaartspel Moddervarkens

Review bordspel Red Peak

Moddervarkens is een kaartspel dat gespeeld kan worden met twee tot vier spelers vanaf zeven jaar. Het is de bedoeling dat jij als eerste alleen maar moddervarkens voor je hebt liggen, maar je tegenstanders kunnen daar een stokje voor steken. Benieuwd wat wij van dit spel vonden? Je leest het in deze review!

De verpakking

Het kaartspel zit in een kleine doos samen met 66 speelkaarten en natuurlijk de spelregels. De voorkant van de doos nodigt uit om het spel te spelen, je raakt er nieuwsgierig door. Verder zijn zowel de doos als de speelkaarten erg kleurrijk en de afbeeldingen op de kaarten zijn erg duidelijk.

Speluitleg Moddervarkens

Het is dus de bedoeling dat jij als eerste alleen maar moddervarkens hebt, maar jouw tegenstanders mogen dit tegen proberen te houden. Wanneer je met twee spelers speelt krijgt ieder vijf kaarten met schone varkens erop afgebeeld. Deze leg je open voor je neer. Daarnaast mag je ook drie kaarten van de stapel pakken, echter hou je deze in je hand. Er zitten zeven verschillende kaarten in de stapel te weten:

 • modderkaarten
 • regenkaarten
 • stalkaarten
 • bliksemkaarten
 • bliksemafleiderkaarten
 • barricadekaarten
 • “we zullen dat varkentje eens wassen” -kaarten
{ Review } | het kaartspel Moddervarkens

Hoe gebruik je de kaarten

Bovenstaande kaarten hebben allemaal een doel, en kunnen er voor zorgen dat je het spel sneller wint of verliest. De modderkaarten gebruik je om een schoon varken te veranderen in een moddervarken maar een regenkaart zorgt ervoor dat alle varkens die buiten staan weer schoongewassen worden. Een stalkaart kun je bij één varken leggen zodat hij veilig binnen staat en niet nat kan worden van de regen. Wel kan een bliksemkaart er voor zorgen dat de stal afbrandt, en je die kaart dus weer kwijt bent. Plaats je een bliksemafleiderkaart bij een varken dat in een stal staat, dan is hij ook veilig voor de bliksem. De barricadekaart zorgt er voor dat de boer niet naar binnen kan. Kan hij dat wel? Dan kan de “we zullen dat varkentje eens wassen”-kaart in worden gezet. Het spel is afgelopen wanneer iemand alle varkens heeft omgetoverd tot moddervarkens.

kaartspel varkens

Go or No Go?

Hoewel mijn dochter de regels in het begin niet zo goed begreep, vond ze het uiteindelijk wel een leuk spel. Het spel duurt niet te lang, ik denk dat we met tien minuten klaar waren, dus prima te doen wanneer je kind niet zo lang stil kan zitten. Wij geven het spel een Go!

Moddervarkens Facts

 • Leeftijd: 7 tot 10 jaar
 • Aantal spelers: 2 – 4 spelers
 • Speeltijd: 10 minuten
 • Adviesprijs: € 10,99 en te koop bij bol
modder spel kaarten moddervarkens
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.