Flevoland Groningen Kerst

De leukste december en Kerst uitjes in Groningen en Friesland

De leukste December en Kerst uittips in het Noorden

De dagen worden korter en de lampen gaan eerder aan. De straten worden weer verlicht met kleine lampjes en hier en daar wordt de kerstboom tevoorschijn gehaald. Samen proberen we het een beetje gezelliger te maken tijdens de donkere dagen. Ik ging alvast op zoek naar leuke december en Kerst uitjes in Groningen en Friesland.

Vesting Bourtange in kerstsferen

Zelf vind ik het leuk om elk jaar een kerstmarkt te bezoeken. Maar een gewone kerstmarkt is vaak voor kinderen niet zo veel aan. De kerstmarkt in Bourtange daarentegen is ook voor kinderen een unieke belevenis. De hele vesting is verlicht en op de vestingwallen staan verlichte kerstbomen, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes. Op het Marktplein staat de grote kerstboom, en er zijn bijna 100 kramen verspreid over de diverse pleinen en bastions. Ook zijn er diverse koren, artiesten en natuurlijk warme chocomelk en Glühwein.
Meer info vind je hier.

WinterDroom in de Orchideeënhoeve

Heb je nog nooit een bezoekje aan de Orchideeënhoeve gebracht in Luttelgeest dan is dit het moment om te gaan.De Orchideeën Hoeve verandert in een magische winterwereld vol bijzondere ontmoetingen met onder andere mooie nachtvlinders en papegaaitjes, spectaculaire kerstdecors en duizenden twinkelende lichtjes, een knusse kerstmarkt en winterse lekkernijen.
Naast de WinterDroom zijn er ook magische kaarsjesavonden, waarbij elfjes duizenden kaarsjes, lampjes en lantaarns aansteken. Je kan genieten van romantische fonteinen, een lichtshow en de klanken van de kerstkoren in de ‘Zwevende’ Bloementuin. De precieze tijden, kaartjes en data voor de kaarsjesavonden vind je hier.

De leukste December en Kerst uittips in het Noorden

WinterWelVaart in Groningen

Wie wel eens in Groningen komt, weet dat er soms hele mooie schepen kunnen aanmeren. Zo ook van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december. Dan vindt de dertiende editie van WinterWelVaart in Groningen plaats en leggen negentien met lampjes verlichte historische schepen aan op de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A. Op deze dagen mag je een kijkje nemen op de schepen waar ook van alles te beleven is. Naast de activiteiten op de schepen vind je aan de wal een sfeervolle kerstmarkt en een speciaal kinderprogramma.

Kerstplaza Groningen

Hou je van kermissen en attractieparken dan is de winterkermis in MartiniPlaza Groningen een echte aanrader. De Kerstplaza is de grootste overdekte winterkermis van Nederland op maar liefst 10.000m2.
Er is één entreeprijs en deze geeft je recht op een bezoek aan alle attracties en shows. Daarnaast zijn er de bekende kermiskramen waar je tegen betaling leuke prijzen kunt winnen.
Op diverse websites zoals Groupon worden er soms ook kaartjes met korting aangeboden en op veel plekken in de regio kan je kortingsbonnen afhalen. Zelfs bij de bibliotheek of AH. Een overzicht van de locaties vind je hier onder het kopje kortingsbonnen.

Welke Kerst uitjes in Groningen en Friesland uit dit rijtje ga jij deze winter doen?

Op zoek naar leuke december en Kerst uitjes in Groningen en Friesland? In dit artikel lees je leuke tips om voor of tijdens de Kerst naar toe te gaan.

Lees ook: The Christmas Show

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.