Kerst Voeding en gezondheid

Leuke en simpele kersthapjes voor school maken

Leuke en simpele kersthapjes voor school maken

Op vrijwel elke school wordt Kerst gevierd, vaak met kersthapjes voor school. Bij mijn dochter op school vierden wij dit het eerste jaar in de avond, in groep 2 werd dit gedaan in de vorm van een high tea. Elke keer hing de welbekende intekenlijst voor het maken van de kersthapjes op school op de gang. Hierop kan elke ouder aangeven wat je meeneemt.

Op sommige scholen is er zelfs een kerstontbijt. In welke vorm het ook gedaan wordt, er wordt bijna altijd wel op de ouders gerekend om iets mee te nemen. Nu kun je als je weinig tijd hebt natuurlijk kiezen voor het drinken of de servetten, maar ik wil graag laten zien dat het erg leuk is om ook eens te kiezen voor de hapjes! En dan natuurlijk een simpel maar creatief hapje. Natuurlijk kun je deze hapjes ook gewoon voor thuis gebruiken of meenemen naar een kerstdiner bij iemand anders thuis.
Natuurlijk hoef je deze hapjes niet helemaal zelf te maken, je kunt hierbij de hulp inroepen van je kindje. Dit zijn namelijk gemakkelijke en kindvriendelijke hapjes!

Leuke en simpele kersthapjes voor school maken – top 5

1. Minisandwiches als kersthapjes voor school

Het eerste jaar stonden er veel keuzes al voorgeschreven en koos ik voor de minisandwiches. In de winkel heb ik gekozen voor wit vierkant brood, makkelijk ook voor tosti’s. Ook een aantal salades meegenomen en ik heb de broodjes gesmeerd.
1. Kipkerrie salade met een plakje komkommer / 2. Kaas met salami / 3. Kruidenboter met kipfilet.
Na het smeren een extra boterham erop en deze in vieren gesneden. Deze vierkantjes heb ik vervolgens weer schuin doormidden gesneden als een driehoekje. Twee driehoekjes op elkaar gerijgd aan een saté prikker met iets lekkers ertussen maakt 1 hapje.
Een stukje ei of komkommer ertussen en je minisandwich is compleet. De broodjes heb ik op het laatst voorzien van een leuke kerstprikker en voila: het was hartstikke leuk om te zien! Ook kwam de schaal weer leeg terug dus dat is ook een goed teken natuurlijk!
* Als variatie kun je natuurlijk er ook voor kiezen om niet voor driehoekjes te gaan maar m.b.v. een koekjesvorm (snijdt ook gemakkelijk door brood) een leuke andere vorm te kiezen zoals een sterretje.

2. Recept voor Kerstboom wraps

Vorig jaar heb ik gekozen voor wraps. Omdat de salades vorig jaar een grote hit waren heb ik eenzelfde idee hiervoor gebruikt.
Ik koos voor 3 verschillende vullingen: 1. scrambled eggs met stukjes paprika en chili saus / 2. kruidenboter met sla en een plakje kipfilet / 3. chocopasta met plakjes banaan.
Ik heb de wraps na het oprollen in stukjes gesneden, lekker makkelijk te pakken. De stukjes heb ik in de vorm van een kerstboom op een leuk kerstbord gelegd. Eromheen heb ik het bord versierd met uitgesneden sterretjes kipfilet, kaas en komkommer. Dit geeft een leuk feestelijk effect en hopla, klaar is kees!

kersthapjes voor school wraps

3. Fruit spiesjes voor Kerst

Natuurlijk staat er altijd veel ongezonds op tafel en dit mag wat mij betreft zeker met de feestdagen, maar hier in huis zijn ze net zo dol op fruit. Dus dit mag ook zeker niet ontbreken op de kersttafel. Je kunt kiezen voor allerlei fruit, mocht je de spiesjes van tevoren maken let er dan op dat je geen fruit kiest wat gemakkelijk bruin wordt zoals bananen en appels.

4. Toverstafje van bladerdeeg

Bladerdeeg hapjes zijn ook altijd erg populair. Dit kun je gemakkelijk van tevoren bereiden, je kunt ze warm en koud eten en zijn makkelijk voor variaties. Voor dit hapje neem je een plakje bladerdeeg, een koekjesvorm van aan sterretje (misschien heb je er nog één bij de kleispullen?) en een saté prikker. Voor elk hapje snijd je 2 sterretjes uit. Op de ene ster leg je de vulling en die andere leg je erbovenop. Druk de zijkanten iets naar elkaar zodat de vulling er niet tussenuit loopt.
De vulling kun je compleet eigen maken, denk aan; knakworstjes met curry of ketchup, (voorgegaarde) kip met pesto, appeltjes met kaneelsuiker en rozijntjes, chocoladepasta, gehakt met paprika en lente-ui. Kijk gewoon even wat je kindje lekker vindt en speel daarop in.
Voor de mooie bruine kleur smeer je op de bovenkant een beetje eigeel. In de oven zijn deze binnen 10 minuten klaar op 200 graden. Eenmaal klaar kun je de saté prikker erin steken en je toverstafje is klaar. Je kunt ze op een bordje leggen of in een glas neerzetten.

5. Kerstboompjes van ontbijtkoek of brownie

Voor deze kerstboompjes kun je gaan voor een simpele variant en een uitgebreidere variant. Voor de simpele versie gebruik je ontbijtkoek, voor de uitgebreidere versie maak je een lekkere brownie. Daarna is de bereiding hetzelfde. Je snijdt de vorm van een kerstboom uit (zoals een taartpuntje) en begint deze te versieren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld gekleurd glazuur in een stiftje zodat je gemakkelijk kunt  “tekenen”. Gebruik minimaal 2 kleuren, bijvoorbeeld groen als slingers en rood als stipje voor een kerstbal voor een echt Kerst effect of kies voor andere kleuren. Je kunt het zo kleurrijk maken als je zelf wilt, natuurlijk. Dit is iets waar ook je kindje zich goed in kan uitleven.

PS: vergeet natuurlijk niet te vragen of er kinderen zijn met allergieën zodat je hier rekening mee kunt houden.

Met deze kersthapjes voor school kun je je kind zeker met een gerust hart naar school sturen voor een succesvol Kerst etentje!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze kersthapjes voor school op Pinterest bewaren ♥

Op elke school wordt Kerst gevierd, vaak met kersthapjes voor school. Zoek je inspiratie voor het makem van de kersthapjes voor school? Kijk gauw hier!

Nog meer kersthapjes voor school of het kerstdiner inspiratie nodig? Kijk hier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.