Kerst

Kerst vieren met een baby – lees deze tips

Kerst vieren met een baby tips
Joyce

Je eerste kerst vieren met een baby, maar wat ga je doen? Het is een belangrijke vraag voor ouders met een pasgeboren baby. Ga je naar het kerstdiner met de hele familie? Of blijf je thuis en vier je het als gezin? Met deze tips hoop ik je daarbij te helpen.

Tips voor kerst vieren met een baby

Vier het thuis

Thuis heb je alle spullen die je nodig hebt. Je baby kan in zijn eigen bedje slapen en jullie kunnen je ritme aanhouden die je gewend bent. Als je besluit om thuis te blijven dan is het daarna belangrijk om te bedenken met wie je het wil vieren. Vier je het als gezin? Jullie eerste kerst samen of laat je toch wat familie komen? Jouw huis, jouw baby. Jij beslist! Bespreek met je partner wat jullie fijn vinden. Niemand die gek staat te kijken als jullie je eerste kerst met je baby als gezin willen vieren.

Bestel online

Met een baby is het allemaal al druk genoeg. Kies er daarom voor om alles online te bestellen. Zo hoef je niet met je baby in al die drukte op zoek naar alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik weet nog wel dat ik drie winkels af moest om zalm te vinden. Niet handig! Van tevoren weten dat je alles op tijd hebt, geeft rust. Let op: bestel wel op tijd online en niet pas twee dagen vooraf.

Ga op vakantie

Geen zin in alle drukte? In familiebezoeken? Ga lekker last-minute weg! Er zijn zoveel leuke huisjes, hotels en vakantieparken waar je naar toe kan. Zo ontloop je alle kerstdrukte en kan je genieten van je nieuwe gezin! Ik weet dat sommige vakantieparken hun park helemaal op Kerst richten inclusief shows. Zo hoef je weinig te doen en kan je zelf beslissen wat je wel en niet mee pikt van kerst.

Kerst met de familie

Toch kerst vieren met de hele familie? Neem dan je campingbedje en alle benodigdheden mee. Zo weet je zeker dat jij je kind kan laten slapen wanneer jij dat wil. Zorg er ook voor dat je je rust kan pakken als je ergens bent. Is er een kamer waar jij en je kindje je terug kunnen trekken? Niemand die het raar vindt als jij de drukte even ontvlucht. En qua benodigdheden? Het is fijn om alles bij je te hebben. Liever teveel mee dan verlegen zitten om spullen.

Slaapt jouw kind liever in zijn eigen bed? Vraag dan naar de plannen en leg uit wanneer jij naar huis gaat. Misschien willen ze een keer een brunch doen in plaats van een diner. Jouw kind is het allerbelangrijkste!

Prikkels

De kerstdagen zijn voor onze al heel vermoeiend, laat staan voor je baby. Kerstlichtjes, muziek, cadeautjes en veel mensen. Het kan allemaal teveel zijn voor jouw baby en dan heb je iets wat je niet graag wil…. een huilbaby. Beperk de prikkels. Zorg ervoor dat er genoeg tijd en ruimte is voor je baby om te slapen en bij te komen. Laat je baby ook niet van hand tot hand gaan. Voor je het weet heeft hij tien verschillende mensen gezien. Maak goede afspraken met de rest van de familie. Dit zorgt voor rust en duidelijkheid. En dat is altijd fijn!

Uitgerust kerst vieren met een baby

Zorg dat jij en je baby uitgerust de kerstdagen in gaan. Ga je gestrest of moe de kerstdagen in, dan weet je bijna zeker dat je op tweede kerstavond bent uitgeblust. Ga op tijd naar bed en hou het rustig de twee dagen voor kerst. Dit scheelt al een hoop.

Kort gezegd, jij bepaalt. Zorg ervoor dat jij je er fijn bij voelt en geniet. De eerste kerst vieren met een baby kan heftig zijn, maar ook erg mooi. Hopelijk heb jij net zo’n mooie kerst als ik had met mijn kindjes. En nog steeds heb. Alvast een fijne kerst toegewenst!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze kerst vieren met een baby tips op Pinterest bewaren ♥

Je eerste kerst vieren met een baby, maar wat ga je doen? Het is een belangrijke vraag voor ouders met een pasgeboren baby. et deze tips helpen we je.


Kerstfoto van baby via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.