Creatief & Knutselen Kerst

Kerst DIY | Maak zelf sneeuw theelichten

Kerst DIY | Maak zelf sneeuw theelichten
Anne

Deze leuke DIY is binnen 10 minuten klaar en dat is heel handig in deze drukke tijden. Voor je het weet moet je 30 kersthapjes afleveren in de klas en ook aanwezig zijn op de kerstborrel van je werk. Dus eet deze week maar een keer extra bietjes, rode kool of doperwtjes en wortels uit een glazen pot want deze potten heb je nodig voor deze leuke Kerst DIY: zelf sneeuw theelichten maken.

sneeuw theelichten kerst maken

DIY | Maak zelf sneeuw theelichten

Wat heb je nodig voor de sneeuw theelichten

  • Glazen potten, bijvoorbeeld van groenten conserven
  • Lijm (wij gebruikten spuitlijm van de Action)
  • Nepsneeuw
  • Jute draad
  • Groen versiering, bijvoorbeeld uit je tuin. Denk aan skimmia, hulst, etc

theelichtjes maken voor kerst

Hoe maak je de sneeuw theelichten

Zorg dat je glazen potten goed schoon en droog zijn. Spuit ze in met lijm of gebruik een andere lijm die doorzichtig opdroogt. Rol je pot door de nep sneeuw. Als je de sneeuw bijvoorbeeld in een kartonnen doos doet, zit niet alles onder de sneeuw. Laat dit even drogen. Werk af met een bandje van jute. Deze wikkel je gewoon aan de bovenkant erom heen. Wikkel er wat groen uit je tuin aan vast. Laat alles goed drogen en plaats er een waxinelichtje in. Meerdere potten bij elkaar geeft een erg mooi sfeertje!

sneeuw theelichten kerstlichtjes maken

Extra ideeën

  • Gebruik een mooie kleur fluweelband en kerstbelletjes en bijvoorbeeld mini kerstballen. Zo creëer je een heuse kerstsfeer!
  • Je kan er ook lichtjes op draad in doen, dat geeft een heel ander effect!
  • Strooi extra glitter door de sneeuw, zo heb je meer sparkle

Ik ben benieuwd of je aan de slag gaat met deze leuke sneeuw theelichten. Zoals ik al zei: ze zijn super snel klaar en je geven een erg leuk effect, dus zeker de moeite waard om deze leuke DIY te proberen!

Wil je nog meer knutselinspiratie voor Kerst? Eerder maakte ik deze super mooie kerststerren van broodzakjes.

 Met deze afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze DIY sneeuw theelichten op Pinterest bewaren ♥

sneeuw theelichten kerst maken

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.