Kerst Verjaardag & Traktaties Voeding en gezondheid

Een Gesmolten Olaf traktatie

Een Gesmolten Olaf traktatie sneeuwpop

Eén van mijn meisjes is dol op ijs en het maakt niet uit in welke vorm. Midden in de zomer vraagt ze al wanneer het nou eindelijk weer eens gaat sneeuwen, terwijl we net een ijsje zitten te eten in de warme zomerzon. Ook nu kijkt ze bijna elke ochtend hoopvol naar buiten als alle grassprietjes wit zijn van de vries. Toen ik haar vroeg wat ze wilde trakteren op school als ze jarig was, wist ze dit ook al precies. Het zouden gesmolten Olaf traktaties worden, oftewel de melted snowman!

IJsjes in de winter

Een traktatie bedenken is altijd weer een uitdaging vind ik zelf. Je wil iets bedenken wat de kinderen lekker vinden en het mag natuurlijk ook weer niet te ongezond zijn. Gelukkig dacht de juf daar anders over. Op mijn vraag of er getrakteerd mocht worden op ijsjes was het antwoord: ”Maar natuurlijk, ze is maar één keer jarig per jaar en een ijsje lusten we ook wanneer het buiten koud is”. Op Pinterest ging ik op zoek naar ideeën over gesmolten sneeuwpop ijsjes. Daar kwam ik vooral andere toetjes tegen. Maar inspiratie had ik genoeg en het voorwerk kon beginnen: het ging een gesmolten Olaf traktatie worden.

Een Gesmolten Olaf traktatie

Wat heb je nodig voor de Gesmolten Olaf traktatie

Heel veel heb je niet nodig voor deze traktatie. Alle benodigdheden per Gesmolten Olaf traktatie op een rijtje:

  • 1 roomijsbekertje
  • 2 oogjes van zwarte fondant
  • 1 mini wortel van oranje fondant
  • 3 knopen van mini smarties
  • 1 zoutstokje

Helpen met maken

Hier willen de kinderen graag helpen bij het maken van hun traktatie. Dit scheelde voor mij een hoop werk aangezien er 30 ijsjes nodig waren met elk 2 oogjes, dit waren minimaal 60 oogjes! Ik heb de meisjes allebei een bolletje zwarte fondant gegeven en ze zijn kleine bolletjes gaan maken. Voor ik het wist waren ze klaar en lagen er op tafel allemaal kleine zwarte bolletjes.
De oranje fondant had ik niet kant en klaar. Ik heb een stukje geel met rood samen gekneed en zo oranje gemaakt en hier kleine worteltjes van gevormd.
Deze oogjes en worteltjes kan je heel goed al een paar dagen van tevoren maken, waardoor je op de dag zelf niet zo veel werk meer hebt en het alleen nog maar bij elkaar hoeft te voegen.

Sneeuwpop traktatie

Gesmolten Olaf traktatie (sneeuwpop)

Op de ochtend van de traktatie mag alles bij elkaar worden gevoegd. Het roomijsbekertje is de basis, daar doe je twee oogjes in, het wortelneusje en drie Smarties als knoopjes. Het zoutstokje breek je door midden en steek je rechtop in het roomijsje en vormen de armen. Het hoeft er niet perfect uit te zien. Het is immers een gesmolten Olaf waarbij niets meer netjes zit en is op deze manier heel snel in elkaar te zetten.

Met deze afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze gesmolten Olaf Traktatie op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek naar een leuke traktatie voor in de zomer óf juist in de winter? Deze gesmolten olaf traktatie of sneeuwpop traktatie is zeker een succes!


Lees ook:
Een regenboog kwark traktatie
Leuke pinguïn traktatie
Simpele negerzoen traktatie

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.