Dé speelgoedrage van 2020 – hypes en trends

Dé speelgoedrage van 2020 speelgoedrages
Avatar

Het jaar 2019 kende een aantal speelgoedrages waar je écht niet omheen kon. We kijken terug, maar ook vooruit. Welke speelgoedrages brengt 2020 ons en wat wordt dé speelgoedrage van 2020?

Eerst is het tijd voor een kleine terugblik naar het jaar 2019!

Dé speelgoedrage van 2020 – maar eerst een terugblik naar de speelgoedrages van 2019

Slijm

De squishies zagen we in 2019 eigenlijk niet meer terug. We kunnen wel stellen dat de squishies echt een 2018-rage waren.
Andere rages uit 2018 zagen we ook in 2019 weer terugkomen. Denk aan alles wat met slijm te maken heeft en alles wat met unboxing te maken heeft.

Allerlei soorten slijm werden gemaakt en zeker de unicorn(poep)-slijm was populair. Dat vooral omdat unicorns in het algemeen een grote rage waren en nog steeds zijn. Ook speelgoedmerken haakten op deze rage in en zo ontstonden Glam Goo en de Poopsie Sparkly Critters. Vooral de goedkope slijmpjes van de Action vlogen de schappen uit en ook dit jaar stonden ze bij veel kinderen weer op de verlanglijstjes bij de schoolsurprise. Maar vergeleken met de duurdere merken was dat dan weer echte rommel. Wat een plaktroep. Hier in huis was het altijd één keer er mee spelen en meteen de prullenbak in daarna.

De Tangle

Op scholen was daar ineens een nieuw speelgoedje waar kinderen mee konden friemelen in hun handen: de tangle.

Tangle hype speelgoedrage 2020

Eigenlijk is het idee een beetje vergelijkbaar met de spinner: ze zijn bedoelt om je handen lekker bezig te houden zonder dat het herrie maakt. Daardoor zijn deze tangles, net als de spinners, fijn voor in de klas. De juffen in beide klassen van mijn zonen vinden het prima dat kinderen tijdens een instructie met de tangle in hun handen zitten. Ook als kinderen even klaar zijn met een werkje en even tijd over hebben, mogen ze er mee ‘spelen’. Ze zijn er zoals je hier ziet in ontzettend veel soorten, maten en kleuren.

SkippyDance

Na de zomer was daar ineens het oude elastieken weer in een nieuw jasje: SkippyDance. In de speelgoedwinkels kon je er op niet omheen. Een leuke nieuwe rage die ik érg leuk vond. Je kent het wellicht nog van vroeger…wat heb ik veel gespeeld met deze elastieken! Elastieken Elastieken, erin, eruit, erin, eruit, spring en draai! Super leuk! En in 2019 was het dus weer helemaal terug! Wel met een nieuw tintje trouwens: op YouTube vond je allerlei tutorials en er is een heuse SkippyDance Academy met vlogs. Je wordt uitgedaagd om te elastieken met coole moves en muziek.

 

Magneetballetjes

magneetballetjes speelgoedhype

Een rage die wel op kwam, maar niet zo als ik vooraf had verwacht. Waarschijnlijk vanwege de redelijk hoge prijs van deze magneetballetjes, want erg leuk zijn ze wel! De magneetballetjes zijn klein en gemaakt van sterke magneet, genaamd neodymium. Zo blijven ze allemaal aan elkaar, kun je er mee spelen, bewegen figuurtjes maken. Ze vallen niet uit elkaar, tenzij je ze bewust los haalt van elkaar natuurlijk. Ze zijn er in allerlei leuke kleurtjes, dus elk kind kan zijn eigen favoriet kiezen.
Kijk hier voor meer informatie over de magneetballetjes.
Let op: NIET geschikt voor kleine kinderen! De bolletjes mogen niet doorgeslikt worden aangezien dat gevaarlijk kan zijn voor de gezondheid. 

Unboxing

Een andere grote hype in 2019 was, zoals ik al aangaf, het unboxen. Unboxing is natuurlijk al jaren een bekend fenomeen op YouTube, maar dat was dan vooral van gameconsoles, computers, telefoons, enzovoorts. Maar in 2018 en 2019 werd de unboxing-rage overgenomen en werd er volop speelgoed unboxed door bijvoorbeeld OnneDi op YouTube. Daar speelden speelgoedmakers natuurlijk weer slim op in en zo ontstonden bijvoorbeeld de nog altijd razend populaire L.O.L. ballen.

lol surprise 2020

Fortnite

En dan hebben we natuurlijk nog de populairste game van 2019: Fortnite. Vrijwel iedereen kent Fortnite. Wordt het niet in je huis gespeeld, dan is de kans groot dat je kinderen toch wel een paar Fortnite-dansjes kennen. Gezien op school of de bso, neefjes, nichtjes of misschien wel van papa of YouTube. Het spel is enorm populair en verveeld nog altijd niet. Fortnite blijft zich namelijk continu vernieuwen, waardoor er steeds zoveel nieuws te ervaren en beleven is, dat het spannend en interessant blijft. Daarnaast is het ongekend populair om Fortnite video’s op YouTube te plaatsen en ook mijn kids kijken uren naar Enzo Knol en Royalistiq. En bizar is dat zij zo populair zijn dat ze gewoon live Fortnite-events organiseren, waar je tickets voor kunt kopen en waar vervolgens live gegamed wordt door deze bekende YouTubers. Fans kunnen dan toekijken hoe zij dit doen en daarnaast worden er enkele fans uit het publiek gekozen om mee te mogen doen. Bizar toch!

Programmeren

In 2019 zagen we ook dat het programmeren in opkomst is. Speelgoedmerken maken voor steeds jongere leeftijden nieuw speelgoed dat geprogrammeerd kan worden door kinderen. Op deze manier kunnen jonge kinderen hier al kennis mee maken. Het hoort er steeds meer bij, op vele scholen maken kinderen ook al kennis met programmeren. Squla speelde hier met de BitsBox handig op in.

–> De speelgoedrage van 2020 <–

Tijd om te kijken naar de komende speelgoedrage van 2020. Welk nieuw speelgoed wil ieder kind hebben? Iedere keer als we een speelgoedrage van 2020 spotten, zal dat direct HIER zeker komen te staan!
Wil je door ons ook op de hoogte gehouden worden van ons favoriete speelgoed per leeftijd? Schrijf je dan in voor de Gift Guide mailing!

* UPDATE APRIL 2020 *

Even een update! Helaas is er nog geen nieuwe rage te melden op dit moment. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de gesloten scholen en kinderen die momenteel thuis zijn. De meeste rages ontstaan op school, maar nu deze gesloten zijn, is het afwachten wat er gaat gebeuren met de rages van deze lente. Ik verwacht zelf dat we pas een nieuwe rage kunnen krijgen zodra de scholen weer geopend zijn.
Zeker nu kinderen ook niet naar speelgoedwinkels gaan, zal een nieuwe rage nog wel even op zich laten wachten.

L.O.L. ruilkaarten en verzamelmap

Ik verwacht dat ik hier de allereerste speelgoedrage van 2020 voor je heb! Als ik kijk naar de enorme populariteit van de Pokémon ruilkaarten afgelopen jaren én naar de hype rondom alles van de L.O.L. figuren, dan móet dit wel de gouden combinatie zijn: L.O.L. ruilkaarten!
De officiële L.O.L. #Glamlife ruilkaarten zien er super uit en je kunt ze in een gave bewaarmap bewaren. Er zijn 193 kaarten waaronder speciale Pop Glitter kaarten, Neon Bright kaarten, Magic Move kaarten en Fantastic Plastic kaarten die je kunt gebruiken om je poppen-kaarten mee aan te kleden.
Het starterpakket waarin de verzamelmap, 3 zakjes kaarten en 2 limited editions kaarten in zitten kost € 9,99 en een los zakje met 6 L.O.L. #Glamlife ruilkaarten heeft een adviesprijs van € 1,50.

speelgoedrages 2020

 

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze speelgoedrages van 2020 op Pinterest bewaren ♥ Wil je weten wat op dit moment de grote rages voor kinderen zijn? Dit bericht wordt regelmatig bijgewerkt met de nieuwste speelgoed trends voor kinderen. Handig om cadeau inspiratie op te doen voor bijvoorbeeld een verjaardag, Sinterklaas of Kerst.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

7 Comments

 • Reply
  { Review } | Blume Pop - de bloempot pop! - Go or No Go
  13 maart 2020 at 06:31

  […] het unboxen vonden ze echter het leukste van dit speelgoed en past natuurlijk ook goed bij de unboxing hype van de laatste […]

 • Reply
  Review Na! Na! Na! Surprise Modepoppen - Go or No Go
  25 februari 2020 at 06:30

  […] Na! Na! Surprise zeker een GO! bij mijn meiden. Het unboxing speelgoed blijft leuk en een echte trend. De surprise in een ballon en het inbegrepen pompon tasje maakt het allemaal nóg specialer. De […]

 • Reply
  { Review } | Verander je badwater in slijm met Glibbi - Go or No Go
  24 januari 2020 at 06:31

  […] kind. Dit zijn van die producten die ik zelf niet snel koop, maar slijm is natuurlijk een echte hype. En zeg nou eerlijk: wie zou er nu niet in een bad vol slijm willen […]

 • Reply
  L.O.L. Surprise ruilkaarten #Glamlife - Spaar ze allemaal! - Go or No Go
  19 december 2019 at 06:31

  […] jij L.O.L. fans in huis? Dan heb ik nu toch iets leuks! Iets wat zomaar een grote rage kan worden in 2020! Ik heb het over de nieuwste L.O.L. Surprise #Glamlife […]

 • Reply
  { Review } | Capsule Chix fashiondolls - Go or No Go
  15 oktober 2019 at 12:00

  […] hipste meiden-speelgoed van dit moment is toch wel het ‘unboxing’ speelgoed. En ja: nu ligt er weer iets nieuws in de winkels! Namelijk De Capsule Chix. Wij […]

 • Reply
  { Review } | Pop Pops Snotz en Pop Pops Pets - Go or No Go
  14 augustus 2019 at 06:32

  […] Pops Snotz en Pop Pops Pets van Yulu hebben dit allemaal en ze spelen hiermee perfect in op alle speelgoedrages van 2019 tot nu toe. Lees hier onze review van Pop Pops Snotz en Pop Pops […]

 • Reply
  { Review } | Klikken en draaien met de Fidget Cubes (+ WIN!) - Go or No Go
  22 juni 2019 at 13:59

  […] Dé speelgoedrage van 2019 – hypes en trends […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.