10 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Creatief & Knutselen Speelgoed Trends & Hypes

10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben

10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben
Anne

Ja, eigenlijk is deze kop te erg. Speelgoed en cadeautips voor kinderen die alles al hebben. Maar in veel gezinnen is het wel de waarheid. Zeker als er meer dan één kind in het gezin is. Wat te denken met drie meiden in huis?  De hoeveelheid LEGO, Playmobil en poppen kan wat overweldigend zijn. Herken je dit?

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben

Zelden koop ik extra speelgoed zomaar tussendoor. Maar ja, vier een verjaardag en een paar jaar Sinterklaas en de speelgoed kist puilt weer uit. Op den duur merk je dat sommige speelgoed meer van hetzelfde is. Denk aan weer een type pop of een uitbreiding op de bovengenoemde LEGO of Playmobil.
Spelen is leren: daar zijn de onderzoekers het over uit. Daarom is het goed om verschillende types speelgoed te hebben. Ik bedoel speelgoed waarmee je kan bouwen, puzzelen of creatief bezig. Voor jullie heb ik een selectie cadeautjes bij elkaar gezocht die net wat minder geijkt zijn. Want hoe leuk is het om nieuwe dingen te leren en te ervaren? Maar ook als jij een origineel cadeau wil geven, vind je hier vast iets tussen.

Makedo

Je spreekt het uit als make-do. In een basis set zit gereedschap en speciale schroeven. Karton kun je nu gemakkelijk omtoveren tot de prachtigste creaties. Die doos van je internet bestelling? Dat wordt zomaar een vliegtuig en van je eierdozen maak je een krokodil. Super leuk hergebruik dus!

Shop Makedo:

Een diabolo

Een attribuut dat je ook wel eens in het circus ziet. Een ideaal cadeau voor kinderen die niet stil kunnen zitten. In een grote kamer (met hoog plafond) zonder glaswerk kan je het ook binnen gebruiken. De diabolo is goed voor behendigheid en coördinatie. Een rubberen diabolo is wel veel fijner dan een van plastic hebben wij ontdekt. In België in de diabolo ook een stuk populairder als in Nederland trouwens!

Een abonnement op een tijdschrift

Op mijn vraag of jullie nog tips hadden voor dit blog kwam massaal dit antwoord. Dit kan natuurlijk op van alles zijn. Een Donald Duck abonnement of op de kidsweek, op de Tina en noem maar op. Net waar de interesses liggen. Er zijn vaak leuke aanbiedingen te vinden voor een tijdelijk abonnement.


Maak een bonnenboekje

Dat dit één van de beste cadeaus aan mijn kind zou zijn had ik niet verwacht. Het is relatief zeer eenvoudig en kun je zo gek maken als je zelf wil. Van een keer naar de bioscoop tot een keer je bord niet hoeven leeg te eten. Wil je weten hoe je dit maakt? Lees dan dit blog.

Een speksteen

Een speksteen is een hele zachte steen soort die je echt heel gemakkelijk kunt bewerken. Dit kan al vanaf een jaar of 4. Ja, echt waar! Mijn jongste van 4 doet niets liever dan een beetje schuren op zijn speksteen. Ze kunnen een mooie organische vorm maken of echt een diertje namaken. En als hij echt helemaal glad is werk je hem af met wat olie. Wat er dan gebeurt, lijkt wel magisch! Je kunt een heel pakket hier bestellen.

Twee mooie speksteen sets:

Gravitrax

Wij hebben al wel eens een review geplaatst. Een geweldige knikkerbaan/kogelbaan die net even anders is. De baan kun je op zoveel verschillende manieren bouwen! Ook zijn er leuke uitbreidingssets aanwezig. Deze uitbreidingen maken het nog uitdagender om lange banen te bouwen!

De leukste Gravitrax sets:

Zakmes

Een zakmes, wat een spannend cadeau kan dat zijn! Ik weet dat sommige ouders dit meer eng vinden en gevaarlijk. Ergens ben ik dat met jullie eens: straks snijd je kind zich. Maar ook leert hij er mee, en een snee geneest ook weer. Handig als hij weer een boomhut gaat bouwen of zelf pijlen wil slijpen voor zijn handboog. Maar uiteraard niet geschikt op jonge leeftijd.

50 natuurexperimenten om zelf te doen

“Ik verveel me.” “Ik weet niets te doen.” “Kan jij niet wat verzinnen?” Ondanks dat de speelgoedkist uitpuilt hoor ik dat ook wel eens. Een experiment is altijd spannend en in dit boekje staan er 50! Ze zijn relatief makkelijk uit te voeren.

Hiermee is je kind wel even zoet:

Fidget Toys

Tsja, de hit van de afgelopen jaren. Heerlijk om een beetje te spelen en friemelen. De Fidget toys blijven populair en er komen steeds weer nieuwe op de markt.

De meest gekochte fidget toys op dit moment:

Escape room boek

Een escaperoom is een superleuk uitje voor jong en oud! Helaas niet altijd in de buurt en zo’n escape room voor een uurtje is best prijzig. Maar dit boek is briljant! Niet alleen is lezen natuurlijk goed, maar plezier in lezen is beter! In dit boek staan allerlei raadsels. Zo word je door dit boek geleid. Erg leuk voor de iets oudere kinderen vanaf 10 jaar en een van onze favoriete cadeautips voor kinderen.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze cadeautips voor kinderen die alles al hebben op Pinterest bewaren ♥ 

Heeft jouw kind ook al zoveel speelgoed? Weet jij niet meer wat je voor Sint moet kopen? Hier vind je 10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben!
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Leukste cadeaus voor een 10-jarige jongen - Go or No Go
    5 februari 2020 at 18:27

    […] Tot zover dit overzicht van de leukste verjaardags cadeaus voor een 10-jarige. Heb je aanvullingen? Laat het hieronder in de comments weten! Heeft je kind nu écht álles al volgens jou? Kijk dan eens hier! […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.