10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben

10 cadeautips voor kinderen die alles al hebben
Anne

Ja, eigenlijk is deze kop te erg. Speelgoed en cadeautips voor kinderen die alles al hebben. Maar in veel gezinnen is het wel de waarheid. Zeker als er meer dan één kind in het gezin is. Wat te denken met drie meiden in huis?  De hoeveelheid LEGO, Playmobil en poppen kan wat overweldigend zijn. Herken je dit?

Cadeautips voor kinderen die alles al hebben

Zelden koop ik extra speelgoed zomaar tussendoor. Maar ja, vier een verjaardag en een paar jaar Sinterklaas en de speelgoed kist puilt weer uit. Op den duur merk je dat sommige speelgoed meer van hetzelfde is. Denk aan weer een type pop of een uitbreiding op de bovengenoemde LEGO of Playmobil.
Spelen is leren: daar zijn de onderzoekers het over uit. Daarom is het goed om verschillende types speelgoed te hebben. Ik bedoel speelgoed waarmee je kan bouwen, puzzelen of creatief bezig. Voor jullie heb ik een selectie cadeautjes bij elkaar gezocht die net wat minder geijkt zijn. Want hoe leuk is het om nieuwe dingen te leren en te ervaren? Maar ook als jij een origineel cadeau wil geven, vind je hier vast iets tussen.

Makedo

Je spreekt het uit als make-do. In een basis set zit gereedschap en speciale schroeven. Karton kun je nu gemakkelijk omtoveren tot de prachtigste creaties. Die doos van je internet bestelling? Dat wordt zomaar een vliegtuig en van je eierdozen maak je een krokodil. Super leuk hergebruik dus!

Een diabolo

Een attribuut dat je ook wel eens in het circus ziet. Een ideaal cadeau voor kinderen die niet stil kunnen zitten. In een grote kamer (met hoog plafond) zonder glaswerk kan je het ook binnen gebruiken. De diabolo is goed voor behendigheid en coördinatie. Een rubberen diabolo is wel veel fijner dan een van plastic hebben wij ontdekt. In België in de diabolo ook een stuk populairder als in Nederland trouwens!