Kerst

5 manieren om te dineren tijdens Kerst

5 manieren om te dineren tijdens Kerst
Joyce

Nog maar even en dan is het weer kerst. Ik kan mij er zo op verheugen! Heerlijk bij elkaar komen, lekker eten, spelletjes en cadeautjes. En vooral dat lekker eten kan op veel verschillende manieren. Ik heb vijf manieren om te dineren tijdens Kerst voor je op een rijtje gezet.

1. Vier, vijf of acht gangen diner

Met zijn allen zitten aan een tafel. Mooi gedekt en met verschillende borden en bestek. Vier, vijf of wel acht gangen. Zo ging het er bij ons vroeger aan toe. J kon de de hele avond aan tafel blijven. Mijn vader en moeder wisselden af met koken. Het is wel jammer dat één iemand dan vaak in de keuken staat, maar lekker is het wel. En ik hoefde niks te doen! Helaas merk ik dat het voor jonge kinderen niet fijn is om zolang aan tafel te zitten, dus werd er gekeken naar andere opties. Met allemaal volwassenen is dit toch wel heel erg gezellig om te doen. Vooral als iedereen een gang voor zijn rekening neemt. Zo staat niet één iemand de hele tijd in de keuken.

2. Gourmetten

Toch met iedereen aan tafel en niemand in de keuken laten? Ga gourmetten! Iedereen kan zelf klaarmaken wat ze lekker vinden. Zet verschillende schalen met vlees, vis en groente klaar en gaan. Sausje, broodjes en kaasjes erbij en de avond kan niet meer stuk. Ik weet dat ik vroeger er echt naar uit keek. Lekker zelf met je pannetje in de weer en lekkere dingen maken. Ik hou van gourmetten en jullie?

3. Uit eten met Kerst 

Geen zin om in de keuken te staan? Uit eten met kerst is niet alleen erg lekker, maar ook gezellig. Niemand hoeft in de keuken te staan en iedereen kan eten wat hij lekker vindt. Het enige nadeel is, is dat je er snel bij moet zijn. De meeste restaurants zitten nu al vol. Dus mocht dit een optie zijn, dan moet je snel gaan boeken. Op de dag zelf beslissen is waarschijnlijk niet te doen. Ik merk dat restaurants net even wat meer doen tijdens de feestdagen. De aankleding is sfeervol. Er staan vaak andere dingen op het menu en het personeel kleed zich echt voor die twee dagen. Dit jaar gaan we het voor het eerst uitproberen, dus ben erg benieuwd.

4. Hapjestafel

Een andere manier om ervoor te zorgen dat niet altijd iemand in de keuken staat, is de hapjestafel. Een super leuke manier van dineren tijdens kerst! Iedereen neemt iets mee en zet dat op tafel. Zo krijg je veel verschillende dingen en heb je uiteindelijk een heerlijke tafel vol tapas. Spreek van tevoren af wie wat mee neemt, want je wil niet een hele tafel vol met pizza. Zo’n hapjestafel is ideaal als je met veel kinderen bent. Kunnen ze lekker lopen en bewegen, terwijl ze eten. En ze hoeven niet urenlang aan tafel te hangen! Win-win situatie. En je kan elke keer ergens anders zitten, want zo’n tafel is toch een lopend buffet. Hoef je niet de hele tijd naast die praatgrage oom te zitten. 😉

5. Kerst maaltijdbox

Wist je dat je bij verschillende bedrijven een maaltijdbox kan bestellen voor kerst? En niet voor één, maar ook voor tien personen! Ideaal voor als je niet weet wat je moet halen of geen tijd hebt. Alles zit erin! Je hoeft het alleen nog maar klaar te maken. Verdeel de taken en iedereen kan genieten van een heerlijk kerstdiner! Ik ken al een paar mensen in mijn omgeving die dit doen. Alles wordt thuisbezorgd. Lekker toch?

Hebben jullie al plannen gemaakt voor het dineren tijdens kerst? Ik ben erg benieuwd hoe jullie het dit jaar gaan vieren!
Zoek je voor tijdens het vieren nog naar leuk vermaak? Bekijk dan deze blog over leuke Kerst spellen voor kinderen.


Kerstfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.