Inspiratie

Een schoonmaakster thuis en op het werk

Een schoonmaakster thuis en op je werk
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Ik houd niet van poetsen. Ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen: net zo gemakkelijk en duidelijk. Overigens wel wat vreemd, want mijn moeder poetste iedere dag en had er echt geen hekel aan. Je zou denken dat je dat als dochter dan wel een beetje overneemt? Maar in mijn geval is niets minder waar helaas.

Ik schaam me er ook niet voor overigens: de een is nu eenmaal goed in het een, de ander in het ander. Ik ben niet goed in poetsen, of sterker nog: ik wil er niet goed in zijn. Ramen wassen heb ik serieus nog nooit van mijn leven gedaan en ik voorspel dat ik daar ook nooit aan zal beginnen. Ook de keren dat ik een badkamer grondig gepoetst heb zijn op één hand te tellen, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Geen paniek

Nu moet je natuurlijk niet in paniek raken en denken dat ik in een ranzig huis woon. Integendeel, mijn huis is perfect schoon! Dit dankzij mijn onwijs waardevolle en fijne poetshulp, die wekelijks drie uurtjes komt poetsen bij ons in huis. Héérlijk! Als ik thuis kom ruikt het lekker fris, alles is weer helemaal schoon en daar heb ik niets voor hoeven doen. Behalve natuurlijk betalen ;-). Maar dat doe ik dan ook met veel plezier. Ik roep wel eens: bezuinigen kunnen we als het nodig is op veel dingen, maar níet op poetsen. Zo kan ik tenminste alle ballen in de lucht houden.

Ook op mijn werk

Op mijn werk hoef ik gelukkig ook nooit te poetsen. Ik moet wel eens een vaatwasser uitruimen, maar gelukkig blijft het daarbij. Ik werk op een groot kantoor waar ook een poetsvrouw ingehuurd wordt. Natuurlijk niet op de manier waarop ik dat doe. De organisatie waar ik werk huurt een extern schoonmaakbedrijf in. Zij poetsen het hele gebouw en komen om de dag. Ik heb daar wel eens een gesprek over gevoerd met onze directeur, gewoon omdat ik benieuwd was hoe je als grote organisatie uit al die schoonmaakbedrijven kiest. Want je laat ze toch alleen op je kantoor, wanneer er verder niemand in het gebouw meer is. Zij zijn bij ons bijvoorbeeld ook diegenen die het alarm aanzetten. Dat vertrouwen is dus zeer belangrijk! Hierbij is mond-op-mond reclame belangrijk (hebben andere bedrijven goede ervaringen met dit schoonmaakbedrijf) en natuurlijk de prijs. Ook hebben ze gekeken naar welke werkzaamheden het poetsbedrijf doet, want je wil natuurlijk wel dat ze bureaus ook goed afdoen, in plaats van om het toetsenbord heen poetsen.

Het moet wel schoon zijn

Ik vind het een heerlijk idee dat mijn werkplek altijd fris is en dat ik niet bang hoef te zijn voor een laag stof op mijn computer. En dat geldt ook voor thuis: ik moet er niet aan denken dat er ineens zo’n dot stof onder mijn bed vandaan komt gewaaid. Want hoewel ik niet van poetsen houd, ik houd er wél van als het schoon is!

Hoe is dat voor jou? Poets jij graag?


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.