3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar

{ Review } | VTech StoriKid: projector én verhaaltjesverteller

{ Review } | VTech StoriKid: projector én verhaaltjesverteller
Linda D

Dé winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het jaar in België is de Vtech StoriKid! Dit is een interactieve verhaaltjesverteller voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De StoriKid van VTech is een projector met heel, heel veel verhaaltjes, gedichtjes, liedjes en fabels. En wij hadden de mega leuke eer om de StoriKid van Vtech uit te proberen! Super tof natuurlijk en wij dachten ook dat de StoriKid een uitkomst zou kunnen bieden voor een actuele uitdaging, Dat klinkt spannend hé!? Ik vertel je er zo meer over. Door de vele opties, wilde ik de StoriKid echt goed gaan testen en ontdekken. Leuk!!

review StoriKid projector én

De StoriKid van VTech

En testen, dat hebben we volop gedaan! Dagelijks. Uiteraard werd er zodra hij uit de doos kwam, klakkeloos op alle knopjes gedrukt door Siem. Echt luisteren deed hij nog niet, maar binnen enkele dagen wist hij het beter dan zijn papa en mama. Zo gaat dat dus. 😉

Even een korte inleiding om uit te leggen waarom wij dachten dat de StoriKid echt een uitkomst voor ons zou kunnen zijn. Bij Siem is slapen in het algemeen altijd wel een uitdaging geweest. Zo sliep hij bij 1,5 jaar pas echt door. Met fases was het in slaap komen een probleem. Soms ging dat juist weer goed, maar was het herhaaldelijk wakker worden in de nacht weer een probleem.
Momenteel gaat het eigenlijk erg goed, maar is zijn ritme veranderd. Sinds dit schooljaar gaat hij namelijk naar groep 1 en houden we een wat vroegere bedtijd aan dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat hij in de ochtend met regelmaat al behoorlijk vroeg wakker is.
Dat wil zeggen, voordat de wekker is gegaan. 
Hij kan / wil dan nog niet alleen gaan spelen, maar mag ook nog niet alleen naar beneden.
Lang verhaal kort: het hele gezin is door het gezeur in de vroege ochtend wakker. De StoriKid, die naast zijn bed zou komen te staan, zou hier wel eens de oplossing voor kunnen zijn!

review StoriKid verhalen vtech

De StoriKid projector

Het is natuurlijk fantastisch voor een kindje wanneer hij / zij zelf liedjes kan afspelen, verhaaltjes, moppen of gedichtjes kan gaan beluisteren en dit ook nog eens met een heuse projector!
Laat ik daar eerst wat over vertellen, de projector! Wat een geniale toevoeging. Hierdoor was Siem direct verkocht. Midden op de dag ging het rolluik naar beneden en werd er verwonderd aanschouwt wat er allemaal werd geprojecteerd op zijn muur en plafond. Verder zit er overigens ook nog een lampje aan de onderzijde, welke kan worden gebruikt als nachtlampje. 
Je kunt de projector en het lampje ook los van elkaar aan of uit zetten. 

review StoriKid projector én

Moppen, weetjes, verhalen en nog veel meer!

Het vrolijke hondje bovenop de StoriKid kijkt en luistert vrolijk mee en zodra je op zijn koppie drukt, dan vertelt hij je een leuke mop of een grappig weetje. Op de VTech website kun je twee voorbeeld fragmenten beluisteren.
Door op de blauwe toets met het boekje te drukken, kun je een keuze maken uit de verschillende categorieën. Namelijk (21) verhalen en gedichtjes, (20) liedjes, (4) mythen, legendes en fabels, (7) rustgevende bedtijd, melodieën en geluiden.
En tot slot kun je tot een maximale duur van 10 minuten een eigen opname maken. Nu vindt Siem het hilarisch om zelf mopjes in te spreken, maar je zou natuurlijk ook een boekje kunnen voorlezen en opnemen. Dan kan je kindje altijd naar een door jou ingesproken verhaal luisteren.
Er is al zoveel te kiezen en te beluisteren, maar je kunt online nog meer content downloaden. 

projector voor kind bed slaapkamer

Een timer instellen

Wanneer je kindje de StoriKid zou gebruiken voor het slapen gaan, kun je de timer instellen. Hiermee kun je kiezen hoeveel liedjes en verhaaltjes er geluisterd mogen worden. Wat wel onhandig is, is dat de knop aan de voorzijde zit en je de timer met 1 druk op de knop weer uitzet. Verder zit er op de achterzijde een wieltje om het volume te regelen en kun je hier ook de bijgesloten adapter aansluiten.

projector met verhalen

Was het dé oplossing voor ons?

Nu is dus nog de vraag, heeft het gewerkt voor ons? Het antwoord is… soms. Haha. Vooral op het begin werkte het echt goed! Wanneer hij ons vertelde dat hij wakker was, en wij vonden het een prima tijd om een verhaaltje te luisteren, dan vertelde we hem dat en kon hij zo een tijdje zoet zijn. Zo bleef het nog even rustig in huis en was iedereen blij! Momenteel heeft hij er soms wel zin in en soms niet… Tsja het blijft een kleuter van vier jaar! 

review StoriKid projector kind met muziek

Go or No Go

Maar hoe dan ook, het is zeker een fantastisch product, de StoriKid van Vtech! Wij zijn er echt blij mee en ik kan hem oprecht aanbevelen. Er zitten zóveel opties op en zeker de rustgevende projector is genieten voor de kleintjes!

StoriKid Facts

  • Leeftijd: 3 tot 8 jaar
  • Kleuren: Blauw en roze
  • Aantal batterijen: 4 AA batterijen indien je hem niet met de adapter aan de stroom wil
  • Adviesprijs: 49,99. Op dit moment niet meer te koop bij bol, maar wel de pocketversie van de Storikid

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van de VTech StoriKid Pinterest bewaren ♥

Review van de VTech StoriKid. Dit is een projector voor in de kinderslaapkamer De StoriKid vertelt verhalen, grapjes én je kunt je 10 minuten je eigen stem opnemen. Zo kan je kind dus naar jouw stem luisteren voor het slapen gaan. #Storikid #Vtech

Lees ook: Grill en Leer bbq van VTech

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.